ροή ειδήσεων

Εσείς τα λεφτά σας τα αφήνετε το σαββατοκύριακο στις τράπεζες ; Άντε γεια

Το τραπεζικό-πολιτικό σύστημα έχει γίνει τόσο αφερέγγυο που όλες οι μεγάλες εταιρίες ..
π.χ VODAFONEστέλνουν όλα τα λεφτά τους την… παρασκευή σε ξένες τράπεζες και τα επαναφέρουν την...Δευτέρα.
Φρένο στις αθρόες κατασχέσεις καταθέσεων έναντι οφειλών επιχειρούν να βάλουν οι τράπεζες, προκειμένου να αποτρέψουν ένα νέο κύμα αναλήψεων από το τραπεζικό σύστημα.
Tα αιτήματα για κατασχέσεις από καταθετικούς λογαριασμούς που φτάνουν στις τράπεζες έχουν αυξηθεί κατά 85% τον τελευταίο χρόνο, αγγίζοντας τις 80.000 στο οκτάμηνο και δεν προέρχονται μόνο από την εφορία.
Στον χορό έχουν μπει δυναμικά και οι δημοτικές αρχές .Τράπεζα δέχτηκε αίτημα από δήμο για οφειλή 3 ευρώ από τέλος νεκροταφείου-, ενώ ανάλογα αιτήματα υποβάλλουν και ιδιωτικές εταιρίες.
Ωστόσο, οι τράπεζες θεωρούν ότι θα πρέπει να τεθούν κάποιοι περιορισμοί, προκειμένου να μην προκληθεί πανικός στους καταθέτες, αλλά και να μην απασχολούν προσωπικό για να διαχειριστούν αιτήματα για κατασχέσεις μικροποσών.Στόχος είναι να μπει ένα όριο π.χ. 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται παρόμοια αιτήματα, τα οποία δεν δημιουργούν ουσιαστικό εισπρακτικό όφελος για το Δημόσιο, αλλά είναι ικανά να προκαλέσουν ανησυχία και πανικό στους μικροκαταθέτες.
Οι καταθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές. Η απόδειξη άλλωστε για το πότε ένας λογαριασμός είναι μισθοδοτικός ανήκει στον ίδιο τον κάτοχο ή την επιχείρηση, στην περίπτωση που τηρεί όλη τη μισθοδοσία του προσωπικού της σε συγκεκριμένη τράπεζα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο ίδιος να πιστοποιήσει με βεβαίωση του εργοδότη ότι τα χρήματα που εκταμιεύονται είναι αποτέλεσμα της μισθωτής εργασίας που παρέχει σε συγκεκριμένο εργοδότη. Δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να «σώσουν» καταθέσεις έως 2.000 ευρώ θα πρέπει να δηλώσουν στις τράπεζες τον αριθμό του λογαριασμού που πιστώνεται η σύνταξη ή ο μισθός.
Δηλώστε λοιπόν τους λογαριασμούς σύνταξης και μισθοδοσίας στις τράπεζες και προφυλαχθείτε από τις κατασχέσεις της εφορίας –αλλά και ιδιωτών- για χρέη. Σύμφωνα με τις τράπεζες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να «σώσουν» καταθέσεις ύψους έως 2.000 ευρώ θα πρέπει να σπεύσουν στις τράπεζες και να δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού που πιστώνεται η σύνταξη, ο μισθός ή διάφορα άλλα κοινωνικά βοηθήματα και επιδόματα.
Και μόνο αν ο λογαριασμός χαρακτηριστεί «αμιγώς» μισθοδοσίας θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι η εφορία δεν θα κατάσχει ποσό ως 1.000 ευρώ ή δεν θα κατασχεθεί ποσό 1.500 ευρώ όταν το χρέος αφορά ιδιώτη (2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό). Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να κατασχεθεί το ποσό πάνω από το ελάχιστο όριο.




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/13 18:46

    πως φαίνεται ότι δεν έχεις λογαριασμό στο εξωτερικό ρε φίλε!! Αν θες να μεταφέρεις σε λογαριασμό εκτός της χώρας σου θέλει 3 εργάσιμες η μεταφορά. πότε βγαινουν και ποτε μπαίνουν? άσχετοι όλοι εγιναν εμπειροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/13 20:13

    ο κάθε Μ@@@Σ γράφει ότι νάνε για να φοβίσουν το κόσμο και να παίρνει τα χρήματα σπίτι να κάνουν πάρτι η ληστές ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/10/13 21:45

    ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECYRITY ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΗΝ BRINKS ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ
    ΣΕ ΞΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *