ροή ειδήσεων

Πλούσιο "βιογραφικό" για τον Δημήτρη Βαρβαρέσο - Τον καταζητούσαν για 13 ληστείες και 5 κλοπές οχημάτων σε Πάτρα, Αττική και Ρόδο - Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Βαρβαρέσος πέρασε χτες το απόγευμα την πόρτα της ΓΑΔΑ και παραδόθηκε. «Είπε ότι επειδή αναζητούνταν ένιωθε πίεση και έτσι αποφάσισε να παραδοθεί» ...

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 εντάλματα σύλληψης για 13 ληστείες τραπεζών και κλοπές 5 οχημάτων σε Πάτρα, Αττική και Ρόδο, ενώ εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες τραπεζών σε Ναύπακτο και Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδελφός του είχε τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής τον Απρίλιο του 2013 έξω από καφετέρια στην οδό Ανθείας 181, στην περιοχή Ζαρουχλέικα στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

"Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία (3) εντάλματα σύλληψης για δεκατρείς (13) ληστείες τραπεζών και πέντε (5) κλοπές οχημάτων σε Αττική, Πάτρα και Ρόδο

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο (2) ληστείες τραπεζών σε Αττική και Ναύπακτο

Χθες (23-11-2013) το απόγευμα προσήλθε αυθόρμητα στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν:

Ø Ένταλμα σύλληψης του 1ου Ειδικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα για ένδεκα (11) ληστείες σε υποκαταστήματα διαφόρων Τραπεζών και για δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής στον τόπο των ληστειών. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ø Ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Γ’ Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Πατρών, για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στην Πάτρα σε υποκατάστημα Τράπεζας και σε κατάστημα Σούπερ Μάρκετ και για δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής στον τόπο των ληστειών. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματισθεί από την Υπο διεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ø Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου για ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Ρόδο και κλοπή μοτοσυκλέτας, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής στον τόπο της ληστείας. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματισθεί από την Υπο διεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι την 24-10-2013 ο 23χρονος, με την απειλή όπλου, διέπραξε ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας εντός νοσοκομείου στο Χαϊδάρι Αττικής, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 11.980 ευρώ.

Επίσης, κατά την εξέτασή του, αποδέχτηκε και τη διάπραξη ληστείας την 24-8-2013 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ναύπακτο, όπου μαζί με συνεργό του εισήλθαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.360 ευρώ. Σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε από το Α.Τ. Ναυπάκτου.

Συνεργός του 23χρονου ήταν 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας την 29-6-2013 και είναι έγκλειστος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις".



Υπενθυμίζεται ότι ο αδελφός του είχε τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής τον Απρίλιο του 2013 έξω από καφετέρια στην οδό Ανθείας 181, στην περιοχή Ζαρουχλέικα στην Πάτρα.

Τότε νεκρός από τα πυρά του Α. Φράγκου είχε πέσει ο Πάνος Τσίρκας.

Το χρονικό

Αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει ότι η βεντέτα μεταξύ των αδερφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα κρατούσε καιρό τώρα.

Ξημερώματα Τετάρτης 16 Απριλίου, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού» επί της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα, πέφτει νεκρός από τα πυρά εκτελεστών ο αθλητής του χάντμπολ Βασίλης Σινούρης (που βρέθηκε σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο), ενώ ο Κωνσταντίνος Φράγκος τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα καταλήγει.

Τέσσερις ημέρες μετά και μάλιστα μέρα μεσημέρι, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Κ. Φράγκου, ο αδελφός του δολοφονηθέντα Αλέξης Φράγκος εντοπίζει στην οδό Ανθείας και γαζώνει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Τσίρκας ο Νίκος Ντάντης και ο Διονύσης Βαρβαρέσος. Ο πρώτος πεθαίνει ακαριαία και ο δεύτερος τραυματίζεται σοβαρά και πεθαίνει αρκετά 24ωρα αργότερα, ενώ ο Βαρβαρέσος διαφεύγει με ελαφρά τραύματα.

Ο Τσίρκας και ο Βαρβαρέσος (μαζί με τον Θέμη Δήμου) είχαν θεωρηθεί ως εμπλεκόμενοι για τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, αλλά η δικογραφία που έχει ήδη σταλεί από την Αστυνομία στον ανακριτή δεν έχει μέχρι σήμερα καταλήξει σε άσκηση ποινικών διώξεων.

Συνεπώς μέχρι αυτή την ώρα, παρ' όλες τις συζητήσεις και τις αναφορές, οι προαναφερθέντες (πλην φυσικά του Τσίρκα που είναι νεκρός), δεν θεωρούνται από τη Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό της οδού Σαχτούρη.

Το μακελειό στην Ανθείας

Τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, λοιπόν, πήραν εκδίκηση ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Πίσω από την εκτέλεση του Τσίρκα βρίσκεται ο αδελφός του Κ. Φράγκου, ο Αλέξης.

Βαρβαρέσος και Θέμης Δήμου, που συνελήφθη πρόσφατα σε μπλόκο σε καφετέρια του Χαλανδρίου Αττικής, από όπου ξέφυγε ο πρώτος, φέρονται ως σκληρό δίδυμο στον χώρο του εγκλήματος.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *