επικαιρότητα

Φεύγουν έως τις γιορτές 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β” κύμα της διαδικασία θα είναι από την τοπική αυτοδιοίκηση...
Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν μέχρι τα τέλη του 2013, περίπου 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο β' κύμα της διαδικασία θα είναι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η μνημονιακή υποχρέωση προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εθελοντικής κινητικότητας αλλά και με την αξιολόγηση των ΟΤΑ βάσει αριθμοδεικτών όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση τον πληθυσμό τους. Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σχεδιάζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες το προσωπικό θα απολυθεί.

Οι τρεις φάσεις του σχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών είναι η διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα, η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ και η αξιολόγηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, έκανε δεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα. Προϋπόθεση είναι να μείνουν τουλάχιστον για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και κατόπιν να μεταταγούν στον ΟΤΑ της επιλογής τους.

Ο αριθμός των εργαζομένων ανά δήμο θα υπολογίζεται με βάση την αναλογία, η οποία προκύπτει στους περίπου 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 πολίτες. Με τη μέθοδο αυτή, θα προκύπτει συνολικά το πλεονάζον προσωπικό των δήμων και των περιφερειών.

Η αξιολόγηση σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Οσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τις διατάξεις του Καλλικράτης σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις που καταγράφουν ζημιές για τρεις οικονομικές περιόδους θα κλείνουν και θα απολύεται το προσωπικό τους.


Parapona-Rodou

Σχόλια

 1. Ανώνυμος15/11/13, 9:05 π.μ.

  Στο καλό και να μας γράφουν ούτως η αλως άχρηστοι είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος15/11/13, 7:58 μ.μ.

  Άλως άλως ο Θεός είναι μεγάλος!!!!
  Βρε ταχρά, όταν πάρει φωτιά η αυλή του γείτονα , κινδυνεύει και το δικό σου σπίτι.
  Θα χαρούν και οι απολυμένοι " άχρηστοι" δημοτικοί υπάλληλοι, όταν και σύ ο χρήσιμος πάψεις να πουλάς τα εισαγώμενα κινέζικά σου προιόντα , για την " ανάπτυξη" του τόπου!!!
  Αν δεν το κατάλαβες γράψε να σου απαντήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος15/11/13, 10:23 μ.μ.

  Οι άχρηστοι να φύγουν όλοι.Ο κινέζος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης