ροή ειδήσεων

Πώς εντοπίζονται τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα - Φρικιαστικές περιπτώσεις

Ανησυχητικά φαίνεται πως είναι τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα, με τον υποδιευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... Μανώλη Σφακιανάκη να περιγράφει αρκετές από τις περιπτώσεις και να σκιαγραφεί το προφίλ των διακινητών.

«Στην Πελοπόννησο εντοπίσαμε 48χρονο αρχιμανδρίτη να διακινεί πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Ο άνθρωπος αυτός ετοιμαζόταν για δεσπότης. Σε μια άλλη περίπτωση απόρησε μέχρι και ο εισαγγελέας που ήρθε σε επιτόπια έρευνα μαζί μας σε..στάνη. Ναι μέσα εκεί κάτω από την κάπα του, είχε ο βοσκός το laptop του, με αυτό διαχειριζόταν παιδικές πορνογραφικές εικόνες» λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης στο Εθνος, ενώ στην ερώτηση για το «ποιοι είναι οι ηλεκτρονικοί παιδεραστές», φέρνει παραδείγματα γιατρών, στρατιωτικών, φοιτητών, συνταξιούχων, αλλά και αγροτών και ψαράδων, τονίζοντας πως «όλες οι κοινωνικές τάξεις και όλα τα μορφωτικά επίπεδα εμπλέκονται σε διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού».

Πως εντοπίζονται οι δράστες

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χρησιμοποιεί εδώ και τρία χρόνια το TLO, ένα ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ανίχνευσης πορνογραφικών αρχείων. Με αυτό, γίνεται σάρωση σε ηλεκτρονικά ίχνη στον παγκόσμιο ιστό. Σκανάρουν, σε 24ωρη βάση, τα δίκτυα για να εντοπίσουν ό,τι «κατεβαίνει ή κινείται» σε πραγματικό χρόνο και μοιράζεται σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *