ροή ειδήσεων

Βάζουν τη "Δεξιά" του κολλητού τους Σαμαρά να παίρνει τις αποφάσεις που βολεύουν το δικό τους πλιάτσικο και μετά την "βρίζουν" γι' αυτά που κάνει

Τσίπρα που χάθηκες;;;
...Μιλάμε για "φάμπρικα" ολόκληρη.


Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα ως "κυνηγός" για να "σκοτώσει" και όχι ως "πτωματοφάγος" για να μοιράσει "μέλη" σε δανειστές....
Ήρθε για να βάλει "φωτιά" και όχι για να ψάχνει στα "αποκαΐδια", όπως κάνει συνήθως. Αυτήν τη "φωτιά" έφερε ο Παπανδρέου στην "εύφλεκτη" πατρίδα μας.

Αυτό όμως δεν έφτανε. Έπρεπε η "φωτιά" του ΔΝΤ να "κάψει" όλη την χώρα σε όλα της τα μήκη και τα πλάτη της.
Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν τον δικό τους "πρωθυπουργό" να καταμετρήσει την ακίνητη περιουσία της χώρας, ώστε να "πείσουν" τους λαούς και τα κράτη ότι υπάρχει περιουσία, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, για να ξεπληρώσει τους τοκογλύφους.



11.682.610 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας ή ποσοστό 19,15% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της κατέχονται από πλήρως ελεγχόμενες θυγατρικές εταιρείες της «Fairfax Financial Holdings Limited» ενώ 34.123.867 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας ή ποσοστό 55,94% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων της κατέχονται από την «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» ή θυγατρικές της εταιρείες.


To 75,09% των μετοχών της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα «Eurobank Properties A.Ε.Ε.Α.Π.», ελέγχουν πλέον οι εταιρείες «Fairfax Financial Holdings Limited» με έδρα τον Καναδά και «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.». Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Εταιρεία «Eurobank Properties A.Ε.Ε.Α.Π.» (η Εταιρεία) ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.3556/2007, ότι την 18/10/2013 έλαβε έντυπο γνωστοποίησης τύπου ΤR1, σύμφωνα με το οποίο την 17/10/2013 οι εταιρείες «Fairfax Financial Holdings Limited» και «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» υπέγραψαν συμφωνία μετόχων βάσει της οποίας ανέλαβαν την υποχρέωση να ακολουθούν κοινή πολιτική ως προς τον έλεγχο και τη διοίκηση της εταιρείας «Eurobank Properties A.Ε.Ε.Α.Π.». Συνεπεία της συμφωνίας αυτής, οι ανωτέρω εταιρείες ελέγχουν από κοινού άμεσα και έμμεσα 45.806.477 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι 75,09% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της «Eurobank Properties A.Ε.Ε.Α.Π.».



Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανωτέρω γνωστοποίηση, ως προς το ανωτέρω σύνολο δικαιωμάτων ψήφου (75,09%), 11.682.610 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας ή ποσοστό 19,15% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της κατέχονται από πλήρως ελεγχόμενες θυγατρικές εταιρείες της «Fairfax Financial Holdings Limited» ενώ 34.123.867 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας ή ποσοστό 55,94% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων της κατέχονται από την «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» ή θυγατρικές της εταιρείες.

Συνεπώς στις 17.10.2013, οι εταιρείες «Fairfax Financial Holdings Limited» και «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» ελέγχουν από κοινού άμεσα και έμμεσα 45.806.477 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι 75,09% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της «Eurobank Properties A.Ε.Ε.Α.Π.». Σύμφωνα με δήλωσή της, η εταιρεία «Fairfax Financial Holdings Limited» δεν αποτελεί «ελεγχόμενη επιχείρηση» κατά τους όρους του Ν. 3556/2007. Τέλος, σύμφωνα με δήλωση της «Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E.», το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ελέγχει το 93,55% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου αυτής. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την από 24/8/2012 γνωστοποίησή της η «Fairfax Financial Holdings Limited» κατείχε έμμεσα μέσω πλήρως ελεγχόμενων θυγατρικών της 11.663.454 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας ή ποσοστό 19,12% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της». Γιατί έγινε αυτή η συμφωνία αλήθεια της Eurobank με τον κολοσσό γίγαντα; Μήπως το Blog δικαιώνεται που έγραψε για χρυσές δουλειές στα ακίνητα;; Η Εurobank του Λάτση δεν ήταν αυτή που ήθελε το ΔΝΤ;;Η καναδική «Fairfax Financial Holdings Limited ήταν το βοήθημα...

#### 4-8-1996 Τα νέα της Κυβέρνησης Σημίτη. Το Βήμα.

Υποδιοικητής της Κτηματικής ανέλαβε ο κ. Νικόλαος Μπέρτσος, ως τώρα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η θέση του υποδιοικητή της Κτηματικής ήταν κενή μετά τη μετακίνηση στη διοίκησή της του κ. Βασίλη Ράπανου, που τοποθετήθηκε στη θέση του παραιτηθέντος κ. Αναστάσιου Τζαβέλλα.



"Πουλήθηκαν" τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Η Eurobank Properties παίρνει από το ΤΑΙΠΕΔ 14 ακίνητα δίνοντας 145,81 εκατ. ευρώ (ψίχουλα) με τη συμφωνία πως θα τα νοικιάζει στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο…

Τη Eurobank Properties επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 χρόνια.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ!!!! Καθόλου άσχημα..

Τα κυριότερα ακίνητα είναι:

- Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.

- Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.

- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.

- Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο τέλος του 2013....



Η καναδική «Fairfax Financial Holdings Limited που αλλού παίζει τώρα που υπάρχει μεζές;;; Μήπως ΞΑΝΑ με μπατίρηδες Πασόκους;;; Μήπως με "μνημονιακούς" πατριώτες του Σημίτη; Τι συμβαίνει εδώ;; Που είναι η επάρατη άθλια δεξιά;; Εδώ, και δεκαετίες αυτό δεν ακούμε;; Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι και απίθανοι...Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έχοντας εξασφαλίσει τις "πλάτες" των ξένων κάνουν ό,τι θέλουν …

21.10.2013 Τι έχουμε εδώ;; Σημιτιστάν;;

Ως αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας χαρακτηρίζουν Μυτιληναίος και Fairfax την είσοδο της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης. Επιστέγασμα αυτής της στρατηγικής συμφωνίας θα είναι η είσοδος εκπροσώπου της επενδυτικής εταιρείες στο διοικητικό συμβούλιο της Μυτιληναίος αλλά και η είσοδος εκπροσώπου της Μυτιληναίος στο διοικητικό συμβούλιο της Eurobank Properties, ως εκπροσώπου της Fairfax.

Να σημειωθεί ότι η Fairfax έχει ήδη ανεβάσει το ποσοστό της στη Μυτιληναίος στο 5,02% και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να συνεχίσει να αυξάνει τη θέση της μέχρι το επίπεδο του 10%.
Στη δήλωση του, ο επικεφαλής της Fairfax κος Prem Watsa μιλά με θερμά λόγια τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον όμιλο Μυτιληναίου. «Υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και να πιστεύουμε ότι η χώρα κάνει μεγάλες προόδους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων της οικονομίας», αναφέρει, ενώ στο σχόλιο του για τον όμιλο Μυτιληναίου μιλά για έναν από τους καλύτερα διοικούμενους στο χώρο της βαριάς βιομηχανίας.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τονίζει ότι πρόκειται για «μία σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο όμιλος Μυτιληναίου, και η Fairfax FinancialHoldings Limited («Fairfax») ανακοινώνουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους, μέσω της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της Fairfax στη μετοχική σύνθεση του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Από τις 18 Οκτωβρίου 2013, το ποσοστό που κατέχει η Fairfax στον Όμιλο ανέρχεται σε 5,02%, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου.
Παράλληλα, η στρατηγική αυτή συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί και με την εκπροσώπηση της Fairfax στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. O κος. Wade Burton, Vice President and Portfolio Manager and Member of the Investment Committee in Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., θυγατρική της Fairfax, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους στο Δ.Σ. της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Αντίστοιχα, ο κος. Δημήτρης Παπαδόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Εταιρικών και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους, ως ένας εκ των εκπροσώπων της Fairfax στο Δ.Σ. της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Ο κ.Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, δήλωσε σχετικά: «Υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και να πιστεύουμε ότι η χώρα κάνει μεγάλες προόδους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων της οικονομίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ξένους επενδυτές και δημιουργώντας ένα θετικό momentum που θα δώσει ώθηση στην εργασία και στην ανάπτυξη υποδομών. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να ενδυναμώσουμε τη συμμαχία μας με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε ότι ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, είναι μια από τις καλύτερα διοικούμενες επιχειρήσεις στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας και θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων υποδομών».

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Ό Όμιλος Μυτιληναίος με αδιαπραγμάτευτο και μακροπρόθεσμο όραμα την ανάπτυξη, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, προχώρησε στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την FairFax.
Καλωσορίζουμε τη Fairfax Financial Holdings Limited στον όμιλο και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη συμπόρευση με ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή μεγάλου κύρους, που διοικείται από τον κ.Prem Watsa, έναν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, και για το γεγονός ότι πλέον η Fairfax αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Fairfax στη δυναμική και την αξία του ομίλου, αλλά και στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αναδεικνύει την επιχειρηματική εξωστρέφεια του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, μέσα από μία σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων, στους νευραλγικούς τομείς της Ενέργειας, των Έργων EPC και της Μεταλλουργίας
πηγη iefimerida.gr

Μιλάμε για φοβερά πράγματα..



Τι αποκαλύπτει η Ισοτιμία .............

Την ώρα, που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από τα μέτρα λιτότητας…

Την ώρα, που η διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση βυθίζει όλο και περισσότερο στα χρέη τα ελληνικά νοικοκυριά…

Την ώρα, που όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η...
χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από το ευρώ…

ο υπέρμαχος της δραχμής, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας, που δήλωσε πρόσφατα σε παγκόσμιο δίκτυο (Bloomberg) ότι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα θα ήταν χρυσορυχείο για τις επιχειρήσεις του, φέρεται να χρωστά, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 107 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ισοτιμία, παρουσιάζοντας και έγγραφο, το οποίο έχει σταλεί προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το φέσι της Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σκαρφαλώνει στα 110 εκατομμύρια!

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο χρέος προς τη ΔΕΗ επέστρεψε

ως εκ… «θαύματος» ........– στο ύψος του καλοκαιριού του 2010, παρά τις ρυθμίσεις και τις εκπτώσεις προς την εταιρία (κούρεμα 25 εκατομμυρίων και αποπληρωμή σε 60 δόσεις για το υπόλοιπο ποσό).
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Ισοτιμία, το ποσό αυξάνεται κατά 15 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.
Όλα αυτά, όταν ο συγκεκριμένος όμιλος ανακοινώνει σημαντική κερδοφορία (99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011, δηλαδή σχεδόν όσα χρωστάει στη ΔΕΗ) και προχωρά σε εξαγορές.

Δηλαδή, όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς…

Όταν η διοίκηση της επιχείρησης αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια…
… ο συγκεκριμένος όμιλος αγνοεί επιδεικτικά αυτή την κατάσταση, την οποία (δηλ. τις αυξήσεις στα τιμολόγια) προκαλεί με το να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
http://www.tsantiri.gr 26-2-2012


chaos-crisis.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *