ροή ειδήσεων

Μάθημα ηγεσίας από τον κύριο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και κύριο Δήμαρχο Ρόδου

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ένας ηγέτης κρίνεται από τις πράξεις του. Στο πλαίσιο αναγνώρισης των χαρακτηριστικών αυτών διαβάσαμε: ...

κ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου : «έχω και εγώ τις πικρίες μου, την ημέρα που έγινε το κακό εγώ ήμουν στην Αστυπάλαια και έπρεπε από την Αστυπάλαια να κατέβω να κλείσω το δρόμο στη γέφυρα.

Ο περιφερειάρχης να κλείσει τη γέφυρα. Από την Αστυπάλαια. Και δεν έπρεπε να την κλείσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη να την κλείσουν. Έπρεπε ο περιφερειάρχης να νοιαστεί και για αυτό.

Έχουμε παρέμβει στη φύση, την έχουμε βιάσει και βεβαίως η φύση όταν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, όταν έχουμε φαινόμενα που γίνονται μια φορά στα πενήντα χρόνια, έχουμε αυτά τα προβλήματα.»

κ. Δήμαρχος Ρόδου: «Αρνείται κάθε ευθύνη για τις καταστροφικές πλημμύρες» Αναλύουμε:

Η ακεραιότητα είναι ένα σημαντικό ηγετικό χαρακτηριστικό. Η ακεραιότητα συμπεριλαμβάνει την τιμιότητα και την αξιοπιστία. Άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι σε υψηλές αρχές και αξίες και αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους χαρακτηρίζονται ως ακέραιοι άνθρωποι. Οι ηγέτες που είναι ακέραιοι εμπνέουν εμπιστοσύνη στους άλλους επειδή κάνουν ότι λένε ότι θα κάνουν. Ουσιαστικά η ακεραιότητα κάνει τον ηγέτη πειστικό και άξιο της εμπιστοσύνης μας.

Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη αξιοπιστίας του ηγέτη, τότε δημιουργείται πρόβλημα επικοινωνίας, δεδομένου ότι ο πομπός (ηγέτης στην συγκεκριμένη περίπτωση) χαρακτηρίζεται από έλλειψη αξιοπιστίας σε ότι αφορά τις πληροφορίες, τις γνώσεις, την κρίση που διαθέτει και τότε οι δέκτες (πολίτες ή συνεργάτες) ενδιαφέρονται λίγο να τον ακούσουν.

Αφού λοιπόν υπάρχει κακή επικοινωνία μεταξύ ομάδων ή ατόμων τότε προφανώς έχουμε συγκρούσεις (πχ παραιτήσεις στελεχών, δηλαδή Περιφερειακών Συμβούλων ή Δημοτικών Συμβούλων). Έτσι οδηγούμαστε στην στρατηγική επίλυσης που χαρακτηρίζεται ως Ζημιά -Ζημιά . Σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική, η επίλυση της σύγκρουσης γίνεται εις βάρος και των δύο συγκρουόμενων μερών. Βέβαια εδώ τα μέρη είναι άτομα που λαμβάνουν αποφάσεις για εμάς – πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου - όπου σήμερα, θρηνούμαι τέσσερις συνανθρώπους μας.

Και σημειώνουμε:

α/ Σύμφωνα με τον Μάρκο Αυρήλιο, ο φιλόδοξος συνδέει το δικό του καλό με ενεργήματα άλλων. Ο μυαλομένος όμως άνθρωπος, το συνδέει με τις δικές του πράξεις.

β/ Ο δάσκαλος Δημήτρης Θ. Τσάτσος στα υστερόγραφά του δεν κατηγοριοποιεί την πολιτική βλακεία στα πταίσματα, όπως κάνει με την «απλή» βλακεία, αλλά την χαρακτηρίζει ως ατύχημα. Μόνο που όπως λέει, η ανοχή της από τους πολίτες συνιστά κακούργημα.

Αγαπητοί αναγνώστες, τα συμπεράσματα δικά σας.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με τιμή

Μιχαήλ Μαντικός (Σμήναρχος εα)

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/11/13 21:36

    «Κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι,
    Κύριε Δήμαρχε Ρόδου Ευστάθιε Κουσουρνά,
    Κύριε Αντιπεριφερειάρχη-Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φώτη Χατζηδιάκο και Μαχαιρίδη Ιωάννη αντίστοιχα, Αστυνομική Διεύθυνση (Τροχαία), Πυροσβεστική Υπηρεσία και όποια άλλη Αρχή ευθύνεται για την τραγωδία της Ρόδου την 22/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:05μ.μ. που πνίγηκε η δασκάλα Αναστασία Κατσαρού και οι άλλοι άνθρωποι.
    Σας πληροφορώ ότι πνίγηκαν λόγω της αδιαφορίας σας από τις παραλήψεις και την ανικανότητά σας.

    Η Ρόδος, ένα πανέμορφο νησί, τουριστικός προορισμός, έχει φιλοξενήσει εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου (να εύχεστε να μην έχετε στο μέλλον τουρίστες θύματα). Τα παιδιά του λαού που πνίγηκαν είναι εύκολη υπόθεση θα τα κουκουλώσετε εύκολα.

    Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου συνδέεται με την χώρα από μία γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1940. Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, ως Πολιτεία, ως Περιφέρεια, είστε ανίκανοι, ακατάλληλοι! Μήπως περιμένετε να γίνει πάλι κατοχή από Γερμανούς και Ιταλούς για να σας φτιάξουν καινούργια και πιο σύγχρονη γέφυρα;

    Η γέφυρα αυτή, έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας είναι το στενοσόκακο μέσα στο ποτάμι όπου και πνίγηκαν η δασκάλα και οι άλλοι άνθρωποι.
    Σας πληροφορώ, ότι την Παρασκευή 22/11/2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων το οποίο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε διότι το έχω στα χέρια μου. Εσείς ενημερωθήκατε;

    Αν ναι, πια προληπτικά μέτρα λάβατε; Εγώ ένας άσχετος άνθρωπος για να μην πνιγούν άνθρωποι θα λάμβανα τα κατάλληλα μέτρα όπως και η κοινή λογική υπαγορεύει· το κλείσιμο 3-4 περασμάτων του ποταμού.

    Δεν θα περίμενα να ξεσπάσει η καταιγίδα και να θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά, όπως ισχυρίστηκαν, για να φτάσει η τροχαία και η πυροσβεστική ώστε να παράσχουν πλέον έρευνα και διάσωση και όχι κλείσιμο επικίνδυνων περασμάτων.
    Κύριοι Ανευθυνοϋπεύθυνοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας! Με την αδιαφορία σας, τις παραλήψεις σας, την ανικανότητά σας στείλατε ανθρώπους προς τον θάνατο.

    Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία εκπαιδευτικών Ελλάδος, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρόδου για την συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την κάλυψη των εξόδων και της μεταφοράς της σορού, μέχρι το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη και άλλους μεγαλόσχημους που δεν είχαν ούτε το φιλότιμο να πάρουν ή να βάλουν εκ μέρους τους, τηλέφωνο για συλληπητήρια στην οικογένεια..
    Ο θείος της δάσκάλας
    Αναστασίας Κατσαρού
    Λαζαρίδης Νικόλαος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/12/13 12:54

      Αγαπητοί μου άνθρωποι έχετε χίλια δίκια!!
      Όλοι οι ροδίτες σας συλλυπούνται και συναισθάνονται τον πόνο σας.
      Χωρίς καμμία διάθεση πολιτικής κουβέντας , θα ήθελα να ρωτήσω του δύο πολιτικούς ηγέτες της Ρόδου ,εδώ και πολλά χρόνια.
      Πως αισθάνονται όταν διασχίζουν το ποτάμι απο και προς το διεθνές αεροδρόμιο, όταν το τελευταίο κατσικοχώρι της Ελλάδας έχει καινούριες και πλήρεις γέφυρες , και αυτο ήσυχοι στις πολυθρόνες τους παραμυθιάζουν τον λαό , είτε βγάζοντας φωτογραφίες στο .....κοινωνικό παντοπωλείο?
      Δυστυχώς είναι νάνοι και ανάξιοι για έναν τόπο που λέγεται Ρόδος.
      Αν τους είχε μείνει λίγη αξιοπρέπεια έπρεπε να παραιτηθούν ζητώντας συγγνώμη απο εσάς και όλο τον λαό της Ρόδου..............................................

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/11/13 22:14

    Έχουμε την ατυχία* εδώ στη Ρόδο σε δύσκολες εποχές να μας κυβερνούν άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων.


    *Σίγουρα σμήναρχε μου δεν είναι ατυχία συμφωνώντας με αυτά που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/12/13 15:38

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΤΙ ΨΥΧΗ ΕΧΕΤΕ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΑ ΕΣΑΣ,ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΘΟΟΙ ΡΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/12/13 15:47

    ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ...ΕΡΩΤΩ ΜΗΠΩΣ..ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΣΑΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/12/13 19:58

    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ.ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/12/13 08:17

    Απομεινάρια του σάπιου και πεθαμένου πιά πασοκ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/12/13 16:42

    εφτασε το τελος της απολακιατικης μαφιας που κυβερνα τη Ροδο.(κουσουρνας-σαββης-καρατζιας-παλαιολογου κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/12/13 23:33

    Τα ίδια ισχύουν και για τους παρατρεχάμενους τους (αντιπεριφερειάρχες - αντιδημάρχους) - αυτοί που ήταν οεο! ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *