ροή ειδήσεων

Οι καλαμιές του Γ. Μιχελάκη

Ποιος φταίει για τις πλημμύρες στη Ρόδο; Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι οικολόγοι που δεν αφήνουν να κοπούν οι καλαμιές! "Όσες φορές πηγαίνουν κάποιοι...
από τους αυτοδιοικητικούς να καθαρίσουν τα ρέματα, να κόψουν τις καλαμιές, αντιμετωπίζουν προβλήματα από οικολογικές οργανώσεις, διότι θεωρούν ότι το κόψιμο των καλαμιών δημιουργεί οικολογικά προβλήματα. Πρέπει να τα πούμε όλα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν γίνεται μια μεγάλη βροχή, φεύγουν τα χώματα, τα μπάζα, οι καλαμιές, βουλώνουν όλες τις διεξόδους του νερού και δημιουργούνται αυτές οι καταστροφές", είπε ο Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή.

Με τη λογική του υπουργού, για τους πνιγμούς φταίνε τα... θύματα, καθώς, όπως είπε, στη γέφυρα της Κρεμαστής "έχει φτιαχτεί εδώ και πολλά χρόνια μία παράκαμψη και δεν χρειάζεται να περάσει κανείς από αυτή τη γέφυρα".
Κ. Που.
Μελιγγώνης Γιώργος



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/11/13 19:09

    ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/12/13 20:05

      COPY-PASTE ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ;ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΚΑΠΟΥ;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/11/13 19:45

    re den ntrepeste ligaki re? ligi tsipa den exete pano sas re koprites euthinofovi politiki? Tipota re mpastardopaida?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/11/13 19:52

    είναι απίστευτο που πράγματα κοινής λογικής για ολους μας ή τους περισσότερους, δεν περνάνε καν απ το μυαλο οσω μας διοικούν! δεν περασε ποτε απ το μυαλο τους να κλείσουν την γεφυρα πριν την καταστροφή, αφου ειχαν δελτιο καιρου, δεν περασε ποτέ απ το μυαλό τους να μην μπαζωσουν ρεματα ή να φτιάξουν ενα σωστό εργο και η ευκολη λυση ειναι να κατηγορήσουμε καποιο φαντασμα, βαφτιζοντας το ''οικολογους'' που ειναι ισως καποιοι ειδικοι στον τομεα τους που είπαν φυσικα απ τη μεριά τους τα αρνητικα του μπαζώματος ενος ποταμου! αλλα οχι, βρηκαν τη λυση κ εφτιαξαν ''ιρλανδικου τυπου γεφυρα''. το οτι γινομαστε ρεζίλι καθημερινα ειναι πια συνήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/11/13 20:19

    Το ''ιρλανδικου τυπου γεφυρα'' τι σημαίνει; Δεν γνωρίζω τον όρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/11/13 21:04

    Όταν δηλαδή οι ξενοδόχοι στέλνουν τους κηπουρούς τους εκέι στους ποταμούς για να μαζέψουν δωρεάν σάζι(ραγάζι, καλάμι) για τις ομπρέλες τους στις παραλίες, γιατί δεν μιλάει καμμία οργάνωση τότε; Άυτο γίνεται συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια από πολλά ξενοδοχεία ανενόχλητα. Στην τελική επιτελούν και έργο καθαρισμού με την κίνηση τους αυτή.

    Μήπως, πολύ απλά προσπαθείς να δικαιολογηθείς υπουργέ μου με ανύπαρκτα γεγονότα και καταστάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/12/13 01:42

    Η καλαμιά είναι γρήγορα ανανεώσιμος πόρος και είναι ορθό να συγκομίζεται, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ... Στο δικό μας κλίμα, η συγκομιδή δύναται να γίνεται 2 φορές τον χρόνο ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΑ (δηλάδη, χωρίς αυτά τα ροδιτικα καραγκιοζιλίκια με τις μπουλντόζες!), περίπου τέλη Μαίου, και περίπου του αρχές Οκτωβρίου. Έτσι επιτυγχάνουμε αρκετά καλή συγκομιδή βιομάζας για την οποιαδήποτε χρήση, ενώ αφαιρούμε μερικώς και φορτίο ρύπανσης από τα λιπάσματα των αγροκτημάτων που βρίσκουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα μέσω των ρεμάτων (με συνέπειες που αφορούν την κλιματική αλλαγή - μη σχετικό με το παρόν άρθρο). Η περιοδική συγκομιδή εξυπηρετεί τον υδροβιότοπο διότι τον αποτρέπει από το να γίνει ευτροφικός (εφόσον αφαιρούμε θρεπτικό φορτίο συνεχώς) και έτσι συνεισφέρουμε στην διατήρηση πιο πλούσιας βιοποικιλότητας και καλύτερης φιλοξενίας πτηνών.

    Επίσης, η συγκομιδή χωρίς το ολικό ξερίζωμα των καλαμιών έχει ευεργετική επίδραση στην υδραυλική συμπεριφορά του ρέματος. Οι καλαμιές αποτρέπουν το νερό να αποκτήσει υψηλή κινητική ενέργεια, Ύδατα που τα αφήνουμε να τρέχουν γρήγορα, διαβρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

    Η επέμβαση που έγινε πέρυσι στο ρέμα της Κρεμαστής με τις μπουλντόζες ήταν καταστρεπτικότατη και απερίσκεπτη, δεδομένου ότι η γέφυρα είναι ιρλανδικού τύπου. Το ξήλωμα όλων τον καλαμιών σε περίπου ένα χιλιόμετρο διάβρωσε σημαντικά την κοίτη του ποταμού σε μεγάλο βάθος... όλα αυτά τα υλικά στιβάχθηκαν μπροστά ακριβώς από την ιρλανδικού τύπου γέφυρα, φράζοντας τους αγωγούς και περιορίζοντας την αποτελεσματικότητά τους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/12/13 19:53

      ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΗΣΚΩ.ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΟΜΩΣ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *