ροή ειδήσεων

Bloomberg: Οι Ελληνες στρέφονται στις χαρτορίχτρες... και τις καφεντζούδες

Mε τίτλο «Οι Ελληνες στρέφονται στις χαρτορίχτρες καθώς το ράλι των αγορών κρύβει τη μαυρίλα της ανεργίας», το Bloomberg αναφέρεται στην έκθεση της Biennale αλλά και στην οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα....
Αρχικά, σχολιάζει τον χώρο της έκθεσης -το πρώην κτίριο του Χρηματιστηρίου- και αναφέρει πως «η Σοφοκλέους, ως προσωρινό σπίτι της Biennale, έχει εξελιχθεί σε μαυσωλείο των πρώην πλουσίων και ένα φυτώριο τέχνης».

Ωστόσο, το δημοσίευμα επικεντρώνεται περισσότερο στην οικονομική κατάσταση της χώρας υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα παραμένει το μεγαλύτερο βάρος στην ικανότητα της Ευρώπης να ξεπεράσει τον φόβο της διάλυσης του ευρώ. Με την οικονομία 23% μικρότερη και με περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού άνεργο, οι Ελληνες δοκιμάζουν περισσότερο πόνο, την ίδια στιγμή που η Ιρλανδία σταματά να βασίζεται σε δάνεια».

Στη συνέχεια, το Bloomberg αναφέρεται στις περικοπές που έχουν γίνει στην Ελλάδα και τις διαρκείς διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τονίζοντας πως την ίδια στιγμή «οι Ελληνες έχουν ταρακουνηθεί από την βία ανάμεσα στην ακροαριστερά και την Χρυσή Αυγή».

Παράλληλα, το Bloomberg αναφέρεται και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, τονίζοντας πως υπάρχουν και άλλοι «τριγμοί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, οι οποίοι επέβαλλαν στον Γιάννη Στουρνάρα να γυρίσει πίσω στον ''πίνακα σχεδιασμού''».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των άλλων δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως «είχε ανάμεικτα αποτελέσματα, καθώς το κόμμα παραμένει τρίτο στις δημοσκοπήσεις μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, όταν το τέχνασμα του Γιώργου Παπανδρέου να καλέσει σε δημοψήφισμα για την λιτότητα, οδήγησε στην αποπομπή του από την θέση του πρωθυπουργού».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *