ροή ειδήσεων

Άσκηση του ΠΝ με 10 Μποφόρ στο Αιγαίο! - Φωτό και βίντεο που κόβουν την ανάσα

Με δύναμη ανέμου από 8 έως και 10 –τοπικά- μποφόρ η Διοίκηση Φρεγατών του ΠΝ με τέσσερις φρεγάτες τύπου “S” εκτέλεσε....
στο νοτιοδυτικό Αιγαίο (Μυρτώο Πέλαγος) με τη συμμετοχή όχι μόνο φρεγατών αλλά λοιπών σκαφών όπως Πλοία Γενικής Υποστηρίξεως, υποβρυχίων, ελικοπτέρων αλλά προσωπικού της ΔΥΚ, την άσκηση «Αστραπή 6/13».





Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των φρεγατών του Στόλου είναι ένα απόλυτα κρίσιμης σημασίας ζήτημα καθώς μαζί με την ΠΑ, είναι ένα από τα δύο Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω των οποίων είναι δυνατή η «προβολή ισχύος», μια συγκεκριμένη κίνηση με σαφή γεωστρατηγική κατεύθυνση.

Βέβαια, τα πλοία δεν μπορούν να κρύψουν πλέον την ηλικία τους. Δεν είναι αυτό που λέμε "σύγχρονες" μονάδες. Μόνο το γεγονός ότι κυβερνώνται από Έλληνες ναυτικούς και ότι ο αντίπαλος έχει καθυστερήσει το ναυπηγικό του πρόγραμμα προκειμένου το σύνολο των μονάδων του πλέον να το ναυπηγεί ο ίδιος, όσο πολύπλοκο και να είναι το εγχείρημα, επιτρέπει ακόμα στα πλοία να βρίσκονται σε υπηρεσία. Το ΠΝ μέσα από τις ασκήσεις τύπου «ΑΣΤΡΑΠΗ» μαζί με τις ασκήσεις «Ορμή» της διοίκησης Ταχέων Σκαφών, «Βροντή» της διοίκησης Κανονιοφόρων και «Αιγιαλός» της διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων ουσιαστικά αποδεικνύει ότι παρά τις τεράστιες μειώσεις που έχει ο αμυντικός προϋπολογισμός συνεχίζει να αποδεικνύει τη μαχητική του ισχύ στο Αιγαίο και αν χρειαστεί ακόμη και πιο μακριά. 
 
Δείτε και το βίντεο από παλαιότερη άσκηση "ΑΣΤΡΑΠΗ"




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *