ροή ειδήσεων

“Μιλάτε για φοροδιαφυγή την στιγμή που 44 δις αφορολόγητα έχουν φύγει εκτός χώρας από εμβάσματα λαθρομεταναστών”!

Η ομιλία του Βασίλη Καπερνάρου στη Βουλή πριν λίγη ώρα...

«Κύριε Πρόεδρε, θα συνταχθώ μαζί σας για όσα σημαντικά είπατε για τη σπουδαία προσωπικότητα του αποθανόντος Nelson Mandela, επί τω ελληνικότερων Νέλσονος Μαντέλα. Το κυριότερο είναι ότι βοήθησε στο να πάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατέστη αρωγός και συνέδραμε σε αυτό.

Κύριε Πρόεδρε, όμως, είμαι βέβαιος ότι αν ο Nelson Mandela γνώριζε ότι εννέα χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα ισολογισμός και δεν έχει μάθει ο ελληνικός λαός το κόστος που πλήρωσε γι’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα είχε δώσει τη συνδρομή του.
Κύριε Βορίδη, σημείωσα αυτά που είπατε και σας ευχαριστώ πολύ, διότι μου δώσατε αφορμή να δώσω ιδιαίτερη σημασία σε ένα άλλο θέμα, που είχα κατά νου να μην το αναφέρω. Μιας και είστε μαχόμενος και καλός δικηγόρος, θα σας υπενθυμίσω ένα άρθρο στην Ποινική Δικονομία. Υπάρχει, λοιπόν, ένα άρθρο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας όπου κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα πραγματικά περιστατικά όπως τα έζησαν στο δικαστήριο και έτσι δεν λαμβάνονται υπόψη σαν μάρτυρες. Είναι η τρίτη κατηγορία του άρθρου 210 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αυτοί οι άνθρωποι, ενώ βιώνουν τα πραγματικά περιστατικά, για παράδειγμα πώς γίνεται ένα τροχαίο δυστύχημα, δεν μπορούν να τα μεταφέρουν για εγγενείς λόγους στο δικαστήριο.
Κάπως έτσι δεν μπορούν να μεταφέρουν εδώ μερικοί συνάδελφοί σας, από αυτά που ακούσαμε αυτές τις τρεις μέρες, τα πραγματικά περιστατικά, όπως τα βιώνουν κάποιοι άνθρωποι – οι περισσότεροι, όλη η ελληνική κοινωνία – και από εδώ να τα βιώσουν πλέον οι ακροατές Έλληνες.
Κύριε Υπουργέ, θα καταψηφίσω αυτόν τον Προϋπολογισμό, ο οποίος αποτελεί μια φενάκη. Είναι ένας ψεύτικος Προϋπολογισμός και το γνωρίζετε. Το συνομολόγησε προηγουμένως ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι γνωρίζατε πως ο Προϋπολογισμός του 2013 υπήρξε ένας προϋπολογισμός ύφεσης και εσείς πρώτοι δηλώσατε ότι θα υπήρχε άνοδος στην ανεργία.
Όμως, το θέμα είναι ότι με τον Προϋπολογισμό του 2014 αυξάνετε τους φόρους, ενώ εσείς συνομολογείτε ότι ο ελληνικός λαός κατέστη φτωχότερος. Και κατέστη φτωχότερος, διότι αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Γι’ αυτό θα επικαλεστώ πραγματικά περιστατικά και επιχειρηματολογώντας θα αποδείξω για ποιους λόγους εμείς θα καταψηφίσουμε αυτόν τον Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην καταφεύγετε στο γενικόλογο επιχείρημα ότι το κάνουμε αυτό από πολιτική αντιπαλότητα.
Είναι δεδομένο, λοιπόν, σύμφωνα με το αμείλικτο των αριθμών, ότι από 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν ο φόρος εισοδήματος όλων των Ελλήνων το 2013, θα γίνει 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014. Δηλαδή, κατά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ ή κατά 11,5% μεγαλύτερος φόρος για ένα εισόδημα που μειώθηκε!
Πώς λέγεται αυτό αν δεν λέγεται φορολογικό «γδάρσιμο» των ήδη φτωχοποιημένων και κακοποιημένων Ελλήνων;
Όταν γνωρίζετε, όταν εσείς συνομολογείτε, όταν εσείς προηγουμένως με επιχειρήματα του κ. Βορίδη γνωρίζατε ότι θα υπάρχει άνοδος της ανεργίας, δηλαδή φτώχεια, και γνωρίζατε ότι θα υπήρχε ύφεση, έρχεστε τώρα να φορολογήσετε για το 2014 με 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον ελληνικό λαό.
Υπάρχουν χειρότερα; Ασφαλώς. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είχαν πει κάτι για το χαράτσι. Το χαράτσι είναι τούρκικη λέξη.
Τώρα το μεταβαπτίσατε σε φόρο ακινήτων. Είχαν πει, λοιπόν, ότι το χαράτσι θα μειώνεται και παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε πει ότι θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2012, το συνεχίσατε και πήγε και στο 2013. Το χαράτσι αυτό, λοιπόν, ή ο ενιαίος φόρος, από 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2013, ως φόρος ακινήτων το 2014 θα εκτιναχθεί στα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον ή 41,4% υψηλότερος ή περισσότερος ή μεγαλύτερος φόρος, διαλέξτε εσείς να το πείτε όπως θέλετε.
Δεύτερον, θα επιχειρηματολογήσω αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταϊκούρας στις 5 Δεκεμβρίου του 2013. Μίλησε για στρατηγική που έχει ως στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μίλησε για οικονομική ανάπτυξη, για ενδογενή ανάπτυξη, για ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, για ισχυροποίηση αναπτυξιακών εργαλείων.
Απάντηση όσον αφορά στην ανάπτυξη: Η NUTRIAT, πρώην Κατσέλης, κατόπιν συγχωνεύσεως με ΑΛΛΑΤΙΝΗ και ΕΛΒΙΠΕΤ, έκλεισε στα μέσα Ιουνίου του 2013. Καπνοβιομηχανία ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ιστορική και φημισμένη.
Έκανε μεγάλη προσπάθεια να ορθοποδήσει λανσάροντας νέα προϊόντα με πολύ χαμηλές τιμές. Έκλεισε στις 23 Απριλίου του 2013. Χαρτοποιία Θράκης DΙΑΝΑ. Εκτός από το εργοστάσιο στην Ξάνθη, είχε εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Έκλεισε το Φεβρουάριο του 2013. NEOSET: Αφού πρώτα κατασχέθηκε το οικόπεδο στο οποίο βρισκόταν το εργοστάσιο στο Βασιλικό Ευβοίας, η εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση στις 14 Νοεμβρίου του 2012. Γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ: Παραμένει κλειστή και έχει βγει προς πώληση από τις 15 Μαρτίου του 2013.
Βιομηχανία επίπλων ΣΕΛΜΑΝ στη Χαλκίδα, η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής ξύλου στα Βαλκάνια. Το εργοστάσιο έκλεισε στις 8 Φεβρουαρίου του 2013. Η εταιρεία IMACO έκλεισε την άνοιξη του 2013. Η ΑLUMIL στην Ξάνθη έκλεισε στις 28 Νοεμβρίου του 2013. Η PEPSICO-ΗΒΗ στο Λουτράκι έκλεισε στις 10 Ιανουαρίου του 2013. Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, Τσιμέντα Χαλκίδας, έκλεισε στις 27 Μαρτίου του 2013. Η χαρτοβιομηχανία DELICA έκλεισε το Μάρτιο του 2013. Η ΑLEX PAC, έπιπλα και είδη για το σπίτι, είδη υγιεινής κοκ έκλεισε το Μάρτιο του 2013. Ο ΚΑΡΟΥΖΟΣ μπήκε στο άρθρο 99 και επίσης η εταιρεία GLOU, τα καφεζαχαροπλαστεία ΑΓΑΠΗΤΟΣ, η ΕΧPERT HELLAS, η ΠΛΕΞΑΚΟ. Έφυγε από την Ελλάδα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ το Σεπτέμβριο του 2013, άλλαξε έδρα και πήγε στο Βέλγιο. Έφυγαν η αεροπορική εταιρεία BRITISH AIRWAYS από τις 28 Οκτωβρίου του 2012, η αεροπορική εταιρεία TAP PORTUGAL από τις 28 Οκτωβρίου του 2012, η αεροπορική εταιρεία SINGAPORE AIRLINES από τις 26 Οκτωβρίου του 2012. Έφυγε η COCA COLA, έφυγε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, έφυγε η ΦΑΓΕ κι εσείς μιλάτε για ανάπτυξη.
Έχει γίνει ραγδαία συρρίκνωση των μικρομεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 23,1% του πληθυσμού της Ελλάδας.
Καταθέτω για τα Πρακτικά έναν πίνακα με πηγή την EUROSTAT, «Η φτώχεια στην Ευρωζώνη το 2012», η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη με 34,6%. Στα όρια της φτώχειας το 34,6% του ελληνικού πληθυσμού. Το δραματικότερο απ’ όλα δεν είναι αυτό. Το δραματικότερο είναι ότι το 19,5% του ελληνικού πληθυσμού στερείται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης. Πάλι πρώτοι.
Σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις του Εισηγητή σας κ. Σταύρου Καλογιάννη, το μέσο ποσοστό ανεργίας είναι 25,5% του ελληνικού πληθυσμού. Δηλαδή δυόμιση εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι.
Συνεχίζοντας, αναφέρομαι σε αυτά που έχει δηλώσει ένας έντιμος, δικός σας άνθρωπος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Σούρλας. Το συνέλεξα από τα Epikaira στις 31/10/2013. Ο κ. Σούρλας δηλώνει ότι η απώλεια στην εθνική οικονομία είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ με τις off shore εταιρείες.
Κύριε Υφυπουργέ Οικονομικών, το ερώτημα είναι γιατί. Δήλωσε ότι 2 δισεκατομμύρια ευρώ είναι από τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Το ερώτημα είναι: Τι κάνατε; Δήλωσε ότι 1 δισεκατομμύριο ευρώ είναι από λαθραίες διακινήσεις προϊόντων, όπως τα τσιγάρα. Το ερώτημα είναι γιατί. Δήλωσε ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων, ειδικά στο Στρατό, έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Το ερώτημα είναι: Τι κάνατε;
Και πάντα μιλάμε για ανάπτυξη. Ακούσαμε και τόσες ωραιολογίες και τόσα φληναφήματα και τόσες γενικόλογες και αοριστολογικές ονομασίες και καλλωπισμούς γύρω από την ανάπτυξη και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που τάχα κάνατε.
Βέβαια, κύριε Υπουργέ, επειδή δεν είστε αυτός που προεργαστήκατε γι’ αυτόν τον Προϋπολογισμό, δεν φέρετε ακραιφνώς και αμιγώς εσείς την ευθύνη. Όμως, δεν έγινε καμία φορολόγηση στα εμβάσματα δισεκατομμυρίων ευρώ των αλλοδαπών, τα οποία αδήλωτα φεύγουν παράνομα έξω από εταιρείες τύπου WESTERN UNION καθημερινά και ανεξέλεγκτα.
Η Εφημερίδα «Το Παρόν» αναφέρει αδιάψευστα ότι 44 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τους λαθρομετανάστες. Τι κάνατε γι’ αυτό; Και το γεγονός είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε προϋπολογίσει από αυτά τα έσοδα.
Τελειώνοντας – είναι αμείλικτος ο χρόνος – θέλω να αναφερθώ στην πρώτη κατοικία. Ή μάλλον, επειδή δεν έχω χρόνο, προτιμώ να αναφερθώ στο πρωτογενές πλεόνασμα.
Κύριε Υφυπουργέ Οικονομικών, για να αποδείξω ότι δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα αναφερθώ στην εισήγηση του Εισηγητού σας κ. Καλογιάννη. Στη σελίδα 43 του βιβλίου που διανείματε γράφει για τις αποκρατικοποιήσεις: «Από την ίδρυσή του το 2011 έως σήμερα το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων έχει αποφέρει έσοδα» – στον παρακείμενο, το θεωρεί δεδομένο – «…στο ελληνικό δημόσιο ύψους περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί από την ολοκλήρωση δώδεκα διαγωνισμών».
Σας αναφέρω λοιπόν ότι στη στήλη έχετε «3.801 σύνολο τιμήματος», αλλά «καταβεβλημένο 2.616». Γιατί θεωρείτε δεδομένο το προσδοκώμενο;
Προσδοκούσατε 3.801.000.000 και είναι 2.616.000.000 αυτά που καταβλήθηκαν, δηλαδή τα έσοδα. Αφαιρώντας, λοιπόν, αυτά τα οποία είχατε για να πάρετε – δεν τα πήρατε, δεν τα έχετε πάρει, άρα δεν είναι έσοδο, προσδοκάτε να τα πάρετε – αφαιρώντας δηλαδή από το 3.801.000.000 τα 2.616.000.000, που είναι τα καταβληθέντα, περισσεύει 1.185.000.000. Όταν λέτε λοιπόν στην σελίδα 48 ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 812 εκατομμύρια ευρώ, πώς είναι δυνατόν να έχετε πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατομμύρια ευρώ, όταν μάνι-μάνι αυτά πρέπει να αφαιρεθούν αλγεβρικά από αυτά τα οποία δεν είχατε και δεν έχετε εισπράξει και τα εμφανίζετε σαν εισπραχθέντα;
Συνεπώς, δεν έχετε, κύριε Υπουργέ, πλεόνασμα. Έχετε έλλειμμα 373 εκατομμύρια ευρώ μόνο από αυτό.
Κύριε Πρόεδρε, τελειώνοντας, θέλω να σας αναφέρω επ’ ολίγον για την πρώτη κατοικία, την οποία δεν έχετε προστατέψει. Τι θα κάνετε; Δεν είναι δυνατόν να συζητήσουμε το φορολογικό νομοσχέδιο μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Πώς θα προϋπολογίσετε τα έσοδα με το φορολογικό νομοσχέδιο, όταν ήδη θα έχει ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός;
Συνεπώς, αυτός ο Προϋπολογισμός δεν είναι ο άπαξ Προϋπολογισμός και είναι βέβαιο ότι θα φέρετε συμπληρωματικό.
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι θα τον καταψηφίσουμε, διότι αυτός ο Προϋπολογισμός είναι παραπλανητικός, εξαπατητικός, ψεύτικος, έωλος και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα ως φενάκη.
Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.»



Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *