ροή ειδήσεων

Αποζημίωση 8.000 ευρώ για δάγκωμα σκύλου σε γυναίκα

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει σε γυναίκα το ποσό των 8.000 ευρώ, καθώς σκύλος τη δάγκωσε στο άνω χείλος του στόματος...

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2006, ζωόφιλος πήγε διακοπές σε παραθαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Το πρώτο πρωί των διακοπών, η γυναίκα κατέβηκε από το ξενοδοχείο μαζί με το σκυλάκι της. Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου και σε κοντινή απόσταση ήταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, που είχε μαζί και αυτός το σκύλο του.

Η ζωόφιλος όταν αντίκρισε τον σκύλο του ξενοδόχου έσκυψε προς το μέρος του για να το χαϊδέψει, πλησιάζοντας και το πρόσωπό της προς το ζώο. Όμως, ο σκύλος του ξενοδόχου διαπιστώνοντας ότι τον πλησιάζει άγνωστο πρόσωπο, αντέδρασε. Σε αυτό συνέτεινε και η ταυτόχρονη αντίδραση του σκύλου της γυναίκας, ο οποίος, διαπιστώνοντας την εκδήλωση αγάπης της αφεντικίνας του προς ένα ξένο σκύλο, γάβγισε εναντίον του.

Τη στιγμή εκείνη, ο σκύλος του ξενοδόχου ο οποίος ήταν ανάμεσα σε έναν άγνωστο άνθρωπο και έναν άγνωστο σκύλο, δάγκωσε την πελάτισσα του ξενοδοχείου στο άνω χείλος και της απέκοψε κομμάτι ιστού.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, όπου ο χειρουργός γνωμάτευσε ότι μεταφέρθηκε εκεί «φέρουσα τραύμα άνω χείλους με απώλεια ιστού αποκοπέντος μετά από δείγμα κυνός. Έγινε επανακόλληση και συρραφή».

Η υπόθεση απασχόλησε και τη Δικαιοσύνη, καθώς η παθούσα διεκδίκησε χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από το συμβάν, αλλά και για τις δαπάνες στις υποβλήθηκε.

Το Εφετείο Κρήτης έκρινε ότι υπάρχει συνυπαιτιότητα κατά 50% τόσο του ιδιοκτήτη του σκύλου, που δάγκωσε τη γυναίκα, όσο και της ίδιας και επιδίκασε υπέρ της το ποσό των 8.000 ευρώ.

Το Εφετείο δέχθηκε ότι ο ξενοδόχος ευθύνεται εξ αμελείας, καθώς αν και γνώριζε ότι ο σκύλος του ήταν επιθετικός, αφού και στο παρελθόν είχε δαγκώσει και άλλην στη μύτη, δεν του είχε βάλει φίμωτρο, αλλά ούτε ήταν δεμένος με λουρί.

Για την παθούσα, το Εφετείο δέχθηκε ότι πράγματι έγινε επανακόλληση και συρραφή του ιστού που κόπηκε από το δάγκωμα του σκύλου, καθώς αυτό προκύπτει από βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου. Το γεγονός προκάλεσε ψυχολογικό σοκ στη ζωόφιλη και για τον λόγο αυτό πρέπει να τις επιδικαστεί χρηματική ικανοποίηση (8.000 ευρώ). Αντίθετα δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της ότι από το δάγκωμα που δέχθηκε «ενεκρώθη σοβαρό μέλος του σώματός της» και «δεν έχει πλέον κανονική ερωτική ζωή και έχει περιπέσει σε κατάθλιψη». Από την όλη αυτή κατάσταση, σύμφωνα πάντα με την παθούσα, «τόση είναι η οδύνη της, ώστε έπαθε και έρπη ζωστήρος, ενώ «δεν μπορεί ούτε νερό, ούτε καφέ να πιει, αφού φεύγει από το στόμα της χωρίς να το αισθάνεται». Όλα δε αυτά τα προβλήματα θα έχει σε όλη της τη ζωή.

Εξάλλου, το Εφετείο δεν δέχθηκε ιατρικές βεβαιώσεις για τρεις επεμβάσεις που έγιναν στο άνω χείλος του στόματος της φιλοζώου, καθώς παράλληλα είχαν γίνει και επεμβάσεις στη μύτη. Και δεν δέχθηκαν τα κονδύλια για τις επεμβάσεις αυτές (νοσήλια), καθώς από τις βεβαιώσεις δεν προέκυπτε ποια ποσά αφορούσαν την επέμβαση στο χείλος και ποια στη μύτη.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεση της γυναίκας και επικύρωσαν την εφετειακή απόφαση, που τις είχε επιδικάσει το ποσό των 8.000 ευρώ για ηθική βλάβη.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/12/13 11:30

    Δεν πειράζει μωρέ, στα σκυλάκια αυτά συμβαίνουν, αλώστε όπως αναφέρει ήταν και ζωόφιλη θα πρέπει να συγχωρήσει το καημένο το σκυλάκι που στο κάτω κάτω δεν φταίει σε τίποτα, ζώο είναι ζωώδη ένστικτα έχει. Εύχομαι να συμβαίνουν ποιο συχνά αυτά τα περιστατικά μόνον σε ζωόφιλους αφενός μεν για να καταλάβουν οτι πρέπει να περιορίζουν τα σκυλάκια τους για το κοινό καλό (για μήν δαγκώνουν παιδάκια, γιαγιούλες κ.τ.λ.) και αφετέρου σίγουρο ειναι οτι θα δείχνουν κατανόηση περισσότερο απο τούς άλλους που δεν είναι με την ευρεία έννοια ζωοφιλοι, ασχέτως αν φέρουν ένα τραύμα που θα τους ταλαιπωρεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/13 16:07

    Εισαι πολυ τυχερος φιλε που δεν εχουν ιντερνετ (Intertet ) σημερα......... ΟΙ ζωοφιλοι !!!!!!!
    ΤΧΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *