ροή ειδήσεων

Ρόδος: 84χρονος μαραθωνοδρόμος μιλά για τις διακρίσεις του στον αθλητισμό και τον έρωτα [εικόνες]

Τι και αν έχει συμπληρώσει τα 84. Τι και αν το σώμα του έχει γεράσει. Η ψυχή του όμως δεν το βάζει κάτω! Ο Αντώνης Κεφάλας είναι ο βετεράνος μαραθωνοδρόμος της Ρόδου... οποίος δίνει το «παρών» σε όλους τους αγώνες που διοργανώνονται στο νησί, ακόμα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, δεν υπάρχει αγώνας που να μην έχει περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην καθημερινή του προπόνηση ακόμα και τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Ο κ. Κεφάλας εκμυστηρεύεται τα μυστικά της αντοχής του λέγοντας πως το τρέξιμο για αυτόν είναι έρωτας. «Ο έρωτας σε κουράζει» διερωτάται, μιλώντας στη Rodiaki.

«Εμείς είμαστε πρόσφυγες, κι ήρθαμε από μικρά παιδιά από την Κωνσταντινούπολη. Ήρθα γατάκι μικρό. Από εννιά χρονών άρχισα με το τρέξιμο. ʼΑρχισα με τα 5 χιλιόμετρα, πήγα στα 10, κι από τα 10 στα 21 χιλιόμετρα και μετά δεν χόρταινα με τίποτα, κι άρχισα το μαραθώνιο» υποστηρίζει ο 84χρονος.



Την ίδια στιγμή, ο κ. Κεφάλας δήλωσε πως όταν ήταν μικρός διάφορα σωματεία τον παρακαλούσαν να παίξει ποδόσφαιρο, καθώς είχε δυνατά πόδια.

«Στην Αθήνα στο μαραθώνιο είδα το Λαμπράκη, ήταν ακοντιστής, δισκοβόλος, ήταν γιατρός, τον σκοτώσανε με το λοστό. Έτρεξα σε αγώνες στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Γιουγκοσλαβία και στη Λιβύη στο συγχωρεμένο τον Καντάφι. Από τους γονείς μου είχα φασαρίες μεγάλες, δεν ήθελαν να τρέχω να μην αρρωστήσω. Το αντίθετο έγινε» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ποιο είναι το μυστικό για την αντοχή και τη δύναμη; Γάλα, γιαούρτι και πολλά φρούτα υποστηρίζει ο ίδιος, ο οποίος στις 3 Μαρτίου αναμένεται να δώσει το «παρών» σε έναν νέο αγώνα.



Στο βιογραφικό του 84χρονου είχε πολλές διακρίσεις όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στις... γυναίκες. Ο κ. Κουφάλας δήλωσε πως είχε πολλές φιλενάδες και πως είχε αρραβωνιαστεί πέντε φορές. Ωστόσο, ποτέ δεν έτυχε να κάνει οικογένεια.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *