ροή ειδήσεων

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΦΩΤΟ)

- Πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού ο 43χρονος αστυνομικός Ηλίας Κωστένης που έπεσε νεκρός
- Η συμπλοκή έγινε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα
- Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κακοποιούς σε καλύβα...

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΥΝΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και 2 αλβανών κακοποιών σημειώθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό Φλώρινας.

Η ώρα ήταν μία παρα τέταρτο όταν τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία, πήγαν να ελέγξουν - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μία καλύβα, 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.

Την καλύβα ελέγχουν συχνά αστυνομικοί καθώς χρησιμοποιείται από λαθρέμπορους ή παράνομους μετανάστες

Οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω απο ένα δέντρο για να τους παρέχει κάλυψη.

Όταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα ενώ ο δεύτερος φώτισε με το φακό του το εσωτερικό της. Οι δύο αστυνομικοί είδαν σε ένα κρεβάτι ένας άνθρωπο σκεπασμένο.

Φώναξαν στα αλβανικά “αστυνομία” κι εκείνος πετάχτηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στα αλβανικά τον συνεργό του.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν και τον δεύτερο διαπίστωσαν πως κρατούσε καλάσνικοφ και άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω προκειμένου να βρουν κάλυψη.

Τότε, ο ένας από τους δύο κακοποιούς άρχισε να πυροβολεί μέσα από την καλύβα βγαίνοντας κι έξω από αυτή. Μία από τις σφαίρες βρήκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού.

Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όλο το περιστατικό δεν κράτησε πάνω απο 1-2 λεπτά

Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το όπλο του συνεργού του και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον κακοποιό.

Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακρυά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα. Έτσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω από το μηδέν.

Μέσα στο εσωτερικό της καλύβας δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο ενώ ερευνάται η γύρω περιοχή όπου ενδεχομένως οι δύο κακοποιοί να είχαν κρύψει όπλα ή ναρκωτικά.

Από τους δύο κακοποιούς έχει γίνει λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού προκειμένου σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές να διαπιστωθεί η ταυτότητα τω δραστών και το πιθανό εγκληματικό παρελθόν τους.

Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ο οποίος ασχολείται με δηλώσεις όταν βρίσκει χρόνο ανάμεσα στις εβραϊκές συναγωγές και στο ψάξιμο για νιντζα χρυσαυγίττες..:

"Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους".

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/13 20:03

    Κυριε Δενδια. Ειπαμε οχι ρατσισμος, και τι εγινε, ενας Αστυνομικος λιγοτερος. Αφηστε τους ξενους να μας σκοτωνουν. Και τι εγινε. Αφηστε τους πακιστανους να κτυπαν του κοριτσιου το κεφαλι στα βραχια. και τι εγινε. Για ονομα του θεου. οχι ρατσισμος. Αφηστε τους αλλοδσπους να μας σκοτωνουν. Και τι εγινε. Τα σεβη μου Κυριε Δενδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/13 20:04

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/13 20:06

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΣ ΦΎΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *