ροή ειδήσεων

Παράλογη αυστηρότητα, ενώ ο γάιδαρος κοντεύει να τα τινάξει.

Αυστηρά πρόστιμα για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο
Κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων, ενοικίων

Αυστηρότερο γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ποινολόγιο της εφορίας... για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, καθώς καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων.
Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή. Σ" αυτό προβλέπεται ότι οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα δύο μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%. Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.
Με τόκους και πρόστιμα θα επιβαρύνονται και τα έσοδα υπέρ ΟΤΑ, Ειδικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία συνεισπράτονται με τα δημόσια έσοδα από τις εφορίες. Απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις αυτές προβλέπεται μόνο για λόγους ανωτέρας βίας με αίτημα που υποβάλλεται προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και για τους στρατευμένους και τους ανηλίκους για όσο διάστημα στερούνται εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτησή της.
Επίσης σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο οφειλέτης από το ποσό που καταβάλλει για την αποπληρωμή του χρέους του πρώτα ξεπληρώνει τα έξοδα είσπραξης και στη συνέχεια τους τόκους και το πρόστιμο και στο τέλος το αρχικό ποσό της οφειλής

Χωρίς προειδοποίηση η Εφορία θα μπορεί να αρπάζει τα πάντα
Κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων, ενοικίων

Απροστάτευτους από τις κατασχέσεις αφήνει τους φορολογούμενους με χρέη προς το Δημόσιο το νομοσχέδιο που προβλέπει προστασία δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών! Το σχέδιο νόμου δίνει το δικαίωμα στην Εφορία να προσωρεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων και οφειλών εις χείρας τρίτων, χωρίς καμία προειδοποίηση, με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μόνη εξαίρεση, η κατάσχεση κατοικίας, καθώς η Εφορία θα ειδοποιεί τον οφειλέτη, δίνοντάς του προθεσμία 30 ημερών για την τακτοποίηση της οφειλής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *