ροή ειδήσεων

Δεν έπεισαν τον ΟΗΕ, ότι «καταπιέζονται Τούρκοι» στην Ελλάδα

Όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από αρμοδίους που κατέχουν το θέμα, αλλά κυρίως διακρίνονται για την εθνική τους ευαισθησία, έρχονται επιτυχίες για τη χώρα μας....

Όταν η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από αρμοδίους που κατέχουν το θέμα, αλλά κυρίως διακρίνονται για την εθνική τους ευαισθησία και δεν αντιμετωπίζουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως ψυχροί επαγγελματίες υπάλληλοι, που περιμένουν την πρώτη του μηνός για τον μισθό τους, τότε είναι αναμενόμενο να υπάρξουν επιτυχίες.

Αναφέρομαι στην τελευταία από τις πολλές προσπάθειες των Τούρκων, να επιτύχουν την καταδίκη της Ελλάδος, υποστηρίζοντας πως καταπιέζονται οι «Τούρκοι» στην χώρα μας. Έφεραν το θέμα στο Φόρουμ των θρησκευτικών μειονοτήτων στον ΟΗΕ, που έγινε στην Γενεύη. Η τουρκική αντιπροσωπεία, είχε εξουσιοδοτηθεί να προωθήσει μια σειρά από θρησκευτικά θέματα, όπως ο νόμος των Ιεροδιδασκάλων, αλλά και θέμα «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω, με στόχο να «στριμώξουν» την Ελλάδα.

Υπέρ των τουρκικών απόψεων ήσαν και δύο μη Τούρκοι, που μονίμως εμφανίζονται ως υποστηρικτές των θέσεων της Άγκυρας, για υποτιθέμενη καταπίεση των «Τούρκων» της Θράκης. Πρόκειται για τον διευθυντή της ΜΚΟ «Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα» κ. Willy Fautre και τον γνωστό κ. Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η ελληνική πλευρά όμως ήταν προετοιμασμένη. Αξίζει να μνημονευθεί ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στη Γενεύη πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ιδιαιτέρως όμως θα σταθώ στον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Δεν έτυχε να τον γνωρίσω, αλλά παρακολουθώντας τις δραστηριότητές του, οφείλω να του απονείμω έπαινο. Και παρ’ όλο που δεν ανήκει στο επιτελείο του ΥΠΕΞ, εντούτοις στα θέματα της Θράκης -όσο αφορά την Παιδεία και το Θρήσκευμα- οι τοποθετήσεις του είναι πάντα καταλυτικές. Ιδιαίτερα σε πρόσφατη Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Θράκη, όπου απαίτησε οι εισηγητές να χρησιμοποιήσουν την ελληνική γλώσσα, αντιμετωπίζοντας την μήνη του τουρκικού Προξενείου. Είθε να συνεχίσει έτσι.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, και εκπρόσωπος του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Ιεροδιδασκάλων Θράκης, και ιμάμης στην Κομοτηνή, κ. Χουσέ Μουσταφά Χουσεΐν (μίλησαν μάλιστα στα αραβικά, αποσπώντας θετικά σχόλια από μουσουλμάνους πρεσβευτές, αφού αποδείχθηκε εμπράκτως, πως η Ελλάδα δεν εμποδίζει κανένα στην εκμάθηση της γλώσσας του Κορανίου).

Οι σύνεδροι στο Φόρουμ, δεν πείσθηκαν επομένως από την τουρκική επιχειρηματολογία. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως η Τουρκία θα εγκαταλείψει την προσπάθεια, έχοντας άλλωστε στο πλευρό της τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς, που και μόνον με την ανοχή και αδιαφορία τους, επιτρέπουν στην Άγκυρα να συνδιοικεί στην Θράκη, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στα Δωδεκάνησα. Μάλιστα, μετέρχεται τα πιο άθλια μέσα, μη εξαιρουμένης της παντελούς παραποίησης δηλώσεων Ελλήνων μουσουλμάνων.

Προ μηνών, η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, είχε δημοσίευμα με τίτλο «Το τουρκικό σχολείο της Ρόδου είναι κλειστό εδώ και 43 χρόνια», περιλαμβάνοντας και συνέντευξη του κ. Μουσταφά Σινεχί, σχετικά με τον «Σύνδεσμο Αλληλεγγύης και Αδερφοσύνης Τούρκων της Ρόδου». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σινεχί φέρεται να ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 3.500 Τούρκοι στην Ρόδο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων. Η είδηση, αναδημοσιεύθηκε και στον ξένο Τύπο.

Όμως, ο κ. Σινεχί, αρνήθηκε οποιαδήποτε προσωπική του ανάμειξη στο θέμα, αναφέροντας μάλιστα ότι τέτοιος σύλλογος δεν υπάρχει! Στην Ρόδο δραστηριοποιείται ο «Πολιτιστικός Σύλλογος μουσουλμάνων Ρόδου, Αδελφοσύνη» με πρόεδρο τον κ. Μεχμέτ Ζαμαντάκη. Πού βρήκε τον άλλο σύλλογο, μόνον η Μιλλιέτ -ή καλύτερα η ΜΙΤ- γνωρίζει.

Η Τουρκία έχασε μια μάχη, αλλά θα συνεχίσει τον πόλεμο. Ο κ. Νταβούτογλου («αγαπητός φίλος» του κ. Βενιζέλου) και ο κ. Ερντογάν («αγαπητός φίλος» του κ. Αβραμόπουλου, από την εποχή που ήσαν και οι δύο δήμαρχοι) μεταχειρίζονται κάθε αθέμιτο μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ο Μακεδών



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *