ροή ειδήσεων

Εφοπλιστής και Εμπορική Τράπεζα, χρησιμοποίησαν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστου πολίτη….

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!

— ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο… «ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ» ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΜΒΑΣΜΑ; ...

— Πολλοί θα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων να βρίσκεται στη λίστα των 52.ο00 προσώπων που ενέβασαν στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης!

— Η εκπομπή Reportaz αποκάλυψε σε προηγούμενη εκπομπή συγκλονιστικά στοιχεία για μια υπό διερεύνηση υπόθεση του ΣΔΟΕ η οποία φαίνεται ότι ακουμπά παρατραπεζικό κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών φρόντισε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2009-2011.

— Στη διαβόητη λίστα των 52.000 προσώπων που φαίνεται πως ενέβασαν τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, βρίσκεται και το όνομα του κ. Σταύρου Φραγκούλα από τη Σκιάθο, ο οποίος εμφανίζεται να «μετέφερε» στο μακρινό Χόνγκ Κονγκ το αστρονομικό ποσό των 8.500.000 δολαρίων.

— Το χρονικό της υπόθεσης

— Ο κ. Σταύρος Φραγκούλας, ενημερώθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, πως το όνομα του βρίσκεται σε αυτή τη διαβόητη λίστα και κλήθηκε τον Δεκέμβρη του 2012 από τον Γεν. Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων εσόδων του ΥΠΟΙΚ να δικαιολογήσει το αστρονομικό ποσό των 8.5 εκατομμυρίων δολαρίων , ποσό που οι λίστες του υπουργείου τον εμφανίζουν να ενέβασε στην τράπεζα HSBC στο μακρινό Χονγκ Κονγκ.

Ο «ανύπαρκτος εκατομμυριούχος», κ. Φραγκούλας στην αγωγή των 400.000 ευρώ που κατέθεσε σε βάρος της Alpha Bank που απορρόφησε την Εμπορική, αναφέρει πως ουδέποτε ενέβασε χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς όπως και ο ίδιος αναφέρει είναι άτομο περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.




Στις 19 σελίδες της αγωγής ο κ. Φραγκούλας «ξετυλίγει» το κουβάρι της υπόθεσης που συζητήθηκε ακόμη και στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Βουλής τότε, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή το θέμα του αφορολόγητου ορίου.

Η ζωή του άλλαξε, αφού πέρα από την οργή που του προκάλεσε η ανωτέρω κατάσταση, διασύρθηκε και συκοφαντήθηκε στη τοπική κοινωνία της Σκιάθου, καθώς δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ήταν ο μεσάζων για τη μεταφορά των 8.500.000 δολαρίων που πιθανόν να ανήκαν σε κάποιον πλούσιο επιχειρηματία.

Ο ίδιος στην αγωγή του δηλώνει πως δεν ενέβασε ποτέ στο εξωτερικό το εν λόγω ποσό και καταγγέλλει πως το ποσό μεταφέρθηκε με γραμμάτιο της Εμπορικής από την εταιρία «Karina Prop – Sailing Shipmanagement INC» που εδρεύει στην Κηφισιά, προς τον Holman Fenwick Willan σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ανωτέρω στην Τράπεζα Hong Kong Shangai Banking Corpo. Τελικά αποδείχτηκε ότι παραλήπτης του εμβάσματος είναι δικηγορικό γραφείο.

Το ΣΔΟΕ ζήτησε από την τράπεζα τα ακριβή στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρείας η Εμπορική τράπεζα δεν έδωσε καμία απάντηση…

Στην αγωγή του κ. Φραγκούλα αναφέρεται επίσης πως τα στοιχεία της εταιρίας «Karina Prop – Sailing Shipmanagement INC» αλλά και το ΑΦΜ της ήταν εικονικά και πως ουδεμία σχέση έχουν με τη συγκεκριμένη επιχείρηση!

Πίσω δε από το έμβασμα φέρεται να βρίσκεται εφοπλιστής ο οποίος υπήρξε και συνιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ! Τα ερωτήματα πλέον που τίθενται χρίζουν άμεσων απαντήσεων. Κύκλοι του ΣΔΟΕ χαρακτηρίζουν βέβαιη την ανάμιξη τραπεζικών στελεχών στην υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες και δη η Εμπορική μετέφεραν τα χρήματα στους λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων και στη συνέχεια τα ενέβασαν στο εξωτερικό. Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν και για τον εποπτικό ρόλο της ΤτΕ, ενώ ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που φέρουν τον αριθμό ανάλογων περιπτώσεων να έχουν φτάσει τις 40!

Στην αγωγή του ο κ. Φραγκούλας χαρακτήρισε απαράδεκτη και αξιόποινη την πράξη που ακολούθησαν οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ να συντάξουν αναφορά με ψευδή στοιχεία αφού τον κατέστησαν βασικό ύποπτο, με σκοπό να του προκαλέσουν ζημία άνω των 120.000 ευρώ με ωφέλεια δική τους και του ηθικού αυτουργού, κατηγορώντας τους πως διέπραξαν εις βάρος του το αδίκημα της διανοητικής παρ’ υπαλλήλου πλαστογραφίας αλλά και αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης και ζητώντας για αποζημίωση το ποσό των 400.000 ευρώ.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *