ροή ειδήσεων

Πληρώνουν τους φόρους αντί για ενοίκιο

Η Λένα δεν πληρώνει ενοίκιο κι ας μένει σε ενοικιασμένο σπίτι. Πληρώνει όμως, το χαράτσι της ΔΕΗ και ας μην έχει ούτε ένα κεραμίδι στην ιδιοκτησία της...Όσο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της, τον κ. Κώστα, εκείνος μπορεί να μην εισπράττει ούτε δεκάρα ενοίκιο, αλλά τουλάχιστον δεν πληρώνει κοινόχρηστα, χαράτσι και ηλεκτρικό –και προς το παρόν αυτό τον κάνει χαρούμενο.

Είναι το παράλογο σύμπαν της κρίσης: Οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκουν ενοικιαστή, οι ενοικιαστές δεν βρίσκουν χαμηλό ενοίκιο, αλλά η ζωή βρίσκει λύσεις και έτσι στην Αθήνα όλο και πληθαίνουν τα διαμερίσματα που νοικιάζονται για μηδέν ευρώ.
Καθώς η νομική υπόσταση της μίσθωσης παραμένει θολή, αφού το κράτος παραμονεύει να εισπράξει τον φόρο του επί του ανύπαρκτου ενοικίου, η συμφωνία συνήθως γίνεται «στο μιλητό», όπως λέει και ο Τάκης, ο οποίος από τον Αύγουστο μένει σε ένα δωρεάν δυάρι στην Ιπποκράτους.
Ο ιδιοκτήτης του, εξηγεί ο ίδιος, είχε το σπίτι ξενοίκιαστο για δύο χρόνια. «Και κάπου εκεί, μπήκα εγώ στο κάδρο. Τώρα μου έρχεται περίπου 100 ευρώ τον μήνα», σημειώνει. «Κάθε δύο μήνες έχω το ΕΕΤΗΔΕ που πάνω-κάτω είναι 90 ευρώ. Αυτόν τον μήνα, θα έχουμε και πετρέλαιο –οπότε θα πληρώσω παραπάνω. Αλλά στα 300 ευρώ που έδινα για νοίκι προηγουμένως, σίγουρα δεν θα φτάσω».
Πηγή: Καθημερινή



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *