ροή ειδήσεων

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ο Michael Wolf φωτογραφίζει το τρομακτικό αστικό πρόσωπο του Hong Kong

Ο Michael Wolf φωτογραφίζει το τρομακτικό αστικό πρόσωπο του Hong Kong...Υπάρχει ένα εργαλείο κλωνοποίησης στο Photoshop που θα ήταν ιδανικό για να δημιουργήσει κανείς την ψευδαίσθηση μιας τερατώδους μεγαλούπολης με αμέτρητα τρομακτικά κτίρια κατοικιών.

Δυστυχώς, αυτό το εργαλείο δεν χρησιμοποιήθηκε στη σειρά φωτογραφιών του Γερμανού φωτογράφου Michael Wolf με τίτλο «Architecture of Density»(Αρχιτεκτονική της Πυκνότητας).

Ο Wolf, που ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κίνα, απαθανάτισε αυτές τις ασύλληπτες όσο και κάπως στοιχειώδεις εικόνες των ψηλότερων οικοδομικών συγκροτημάτων του Χονγκ Κονγκ, σχολιάζοντας την υπερβολική οικιστική πυκνότητα που συναντάει κανείς στις Κινέζικες μεγαλουπόλεις.

Για ακόμη πιο επιβλητικό αποτέλεσμα, ο φωτογράφος 'κόβει' από την κάθε φωτογραφία το κομμάτι του ουρανού ή του εδάφους, δημιουργώντας μία φυσική ψευδαίσθηση απεριόριστου συνεχούς μεγέθους.

«Όταν κοιτάς με αυτό τον τρόπο τις φωτογραφίες αυτές δεν μπορείς να έχεις ιδέα πόσο μεγάλο μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το κτίριο. Θα μπορούσε να έχει 100 ή 200 ορόφους, θα μπορούσε να είναι ένα ολόκληρο μίλι σε ύψος» λέει ο Wolf.

Τις τεράστιες φωτογραφίες του Γερμανού καλλιτέχνη αγοράζουν συνήθως εύποροι συλλέκτες από τον δυτικό κόσμο, για να τις τοποθετήσουν στους τοίχους των ευρύχωρων διαμερισμάτων τους..

Αν υπάρχει μία προβοκατόρικη σαρκαστική σχέση ανάμεσα στο έργο του και στο κοινό στο οποίο απευθύνεται, τότε αυτή σίγουρα δεν υφίσταται κατά λάθος.












































Ο φωτογράφος συνεργάστηκε με το fashion brand Craven τυπώνοντας μερικές από τις φωτογραφίες του σε πρωτότυπες φούτερ μπλούζες.
lifo


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/12/13 10:49

    Το άρθρο αδικεί το Hong Kong.Μιά από τις πλουσιότερες περιοχές του πλανήτη.Για αυτό και τέτοια κοσμοσυρροή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/13 11:16

    Οταν πρωτοειδα τα κτιρια αυτα την πρωτη φορα που πηγα Hong Kong, δεν μπορουσα να φανταστω, πως ζεις ετσι. Εκτος της πυκνοτητας, τα διαμερισματα ειναι και πολυ μικρα.
    Ο χωρος ηταν περιορισμενος, που ειχανε παρει οι αγγλοι. Με την αναπτυξη, η πολη εγινε μαγνητης, και υπηρξε εκρηξη του πληθισμου. Η γη πανακριβη, με αποτελεσμα να κτιστουν αυτες οι κατοικιες, που χωρανε ενα χωριο η καθε μια.
    Τα ενοικια ειναι τοσο ψηλα, που ο αγωνας για επιβιωση ειναι πολυ σκληρος.
    Υπαρχει και το φαινομενο των cage-people. Ηλικιωμενοι που ζουν σε κιβωτια αποθηκευσης του ενος κυβικου μετρου, στιβαγμενοι σε αποθηκες, γιατι απλα δεν μπορουν να πληρωσουν ενοικιο σπιτιου.
    Αυτη ειναι η αλλη πλευρα της πολης.
    Εχω περπατησει χιλιομετρα σε αυτην την πολη, περα απο τα τουριστικα σημεια, περα απο τα malls που σιγουρα ειναι απο τα πιο πολυτελες στον κοσμο. Υπαρχει κι αυτη η πλευρα της πολης.
    Τα κτιρια που δειχνουν οι φωτογραφιες, ειναι και απο τα πιο συγχρονα, και βρισκονται σε νεες συνοικιες εξω απο το κεντρο. Που να δεις και τις παλιες πολυκατοικιες στο κεντρο, που δεν εχουν μεν το υψος των νεων, αλλα η κατασταση τους ειναι απελπιστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *