ροή ειδήσεων

Μαχαιρίδης – Κουσουρνάς vs Μπρεχτ

«Σε καιρούς που η εξαπάτηση απαιτείται  και που τα λάθη ευνοούνται, αυτός που σκέφτεται προσπαθεί να διορθώνει όλα αυτά που διαβάζει κι ακούει.», Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια...
– Πολιτικά κείμενα, Εκδ. Στοχαστής, σελ. 46
Προσπαθώντας να ακολουθήσω την επιταγή του Μπρεχτ, διάβασα τις ευχές των τοπικών αρχόντων ως εξής:

Κατά λέξη παράθεση των ευχών:
κ. Μαχαιρίδης

«Αγαπητοί συμπατριώτες,
Μια δύσκολη χρονιά για τους πολίτες και τους θεσμούς, το 2013, φεύγει.
Μια χρονιά που μας πλήγωσε όλους και τα τραύματα είναι ακόμα νωπά σε όλους.
Μια χρονιά που αναδείχθηκαν τα κοινωνικά προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση.
Μια χρονιά που οι κοινωνικές ανισότητες έγιναν ποιο αισθητές και δοκιμάστηκε η κοινωνική συνοχή.
Μια χρονιά που θεσμικοί εκπρόσωποι και πολίτες παλέψαμε για την αποτροπή της υποβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας είτε είναι άνεργοι, είτε οικονομικά αδύναμοι, είτε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες .
Μένουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτήν την κατεύθυνση της αλληλεγγύης, στους κοινούς στόχους για ένα ελπιδοφόρο και πιο παραγωγικό 2014.
Ας αναδείξουμε τα θετικά της κοινής προσπάθειάς μας του 2013 που επέδειξε πως η Περιφέρειά μας, το Νότιο Αιγαίο μπόρεσε να αντισταθεί και είχε λιγότερες επιπτώσεις από την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα.
Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά.»

Αποκατάσταση της αλήθειας

Αγαπητοί συμπατριώτες.
Μια δύσκολη χρονιά, για εσάς και τους θεσμούς στους οποίους πιστεύετε, είναι το 2013 που φεύγει.
Μια χρονιά που σας πλήγωσε όλους και τα τραύματα είναι ακόμα νωπά σε εσάς, γεγονός που εξυπηρετεί, ώστε να τρέφετε την ελπίδα, ότι χάρη σε εμάς θα πάτε καλύτερα.
Μια χρονιά που οι κοινωνικές ανισότητες συνέχισαν και θα συνεχίσουν να γίνονται αισθητές και φυσικά με αυτό τον τρόπο δοκιμάζουμε την κοινωνική συνοχή.
Μια χρονιά που οι θεσμικοί σας εκπρόσωποι προέβησαν σε έναν αγώνα αλληλογραφίας μεταξύ τους, ώστε να σας δείξουν –δημοσιεύτηκαν άλλωστε-  ότι πάλεψαν στο πλευρό σας και άντεξαν. Βέβαια η αλληλογραφία δεν μπορεί να αποτρέψει την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής σας, ούτε να σας σώσει από την ανεργία σας, την οικονομική σας αδυναμία, αφού εσείς ανήκετε στις ευάλωτες ομάδες, σε αντίθεση με εμάς.
Εμείς, μένουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε αυτή την κατεύθυνση της υποτιθέμενης αλληλεγγύης και στους στόχους μας, τους οποίους θεωρείτε κοινούς, για ένα ελπιδοφόρο για εμάς, αλλά αβέβαιο για εσάς, καθώς και πιο παραγωγικό, σε όσους από εσάς θα έχετε δουλειά το 2014.
Ας υπομείνετε τα αποτελέσματα της αλληλογραφίας μας, που αποστείλαμε το 2013, δεδομένου μάλιστα ότι η Περιφέρεια μας, το Νότιο Αιγαίο μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόοδο σας , άντεξε – θρηνώντας μόνο τέσσερα θύματα από εσάς – και είχε καταστροφές, που στοίχησαν μόνο για τη Ρόδο, περίπου  (4) εκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης, όπου δεν περισσεύει τίποτα για εσάς.
Εμείς μπορούμε περισσότερα και καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ότι εσείς μπορείτε να τα γευτείτε.
Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά.


Κατά λέξη παράθεση των ευχών:
κ. Κουσουρνά

«Η γέννηση του Θεανθρώπου είναι το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας. Και ο κόσμος σήμερα έχει ίσως περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για αγάπη και για ελπίδα.
Η χώρα μας συνεχίζει να περνάει δύσκολες μέρες. Πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η οικονομική κρίση έφερε και μια πρωτόγνωρη κρίση αξιών. Αλλά έφερε μαζί και ένα πρωτόγνωρο για τη μεταπολιτευτική περίοδο κύμα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, κοινωνικής συνείδησης και ανθρωπιάς.
Αυτό το κύμα, που ευχή όλων μας είναι να φουσκώσει, να μεγαλώσει, να γιγαντωθεί, ας είναι το φετινό μήνυμα των Χριστουγέννων, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές όλων μας για Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές.»

Αποκατάσταση της αλήθειας

Η γέννηση του Θεανθρώπου είναι μήνυμα αγάπης και ελπίδας. Εσείς σήμερα, έχετε περισσότερο από ποτέ ,ανάγκη για αγάπη και για ελπίδα. Και λέω εσείς, γιατί εγώ έχω φροντίσει να καλύψω τις ανάγκες αυτές και εάν δεν με πιστεύετε, μπορείτε να ανατρέξετε στο πόθεν έσχες μου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της βουλής των Ελλήνων.
Βέβαια η χώρα μας και εσείς, περνάτε δύσκολες ημέρες. Επίσης, πολλοί από εσάς βρίσκεστε κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά όχι εγώ.
Η οικονομική κρίση έφερε, όπως περιμέναμε άλλωστε και μια πρωτόγνωρη – για εσάς αλλά αναμενόμενη για εμάς – κρίση αξιών. Ταυτόχρονα έφερε και ένα πρωτόγνωρο για την μεταπολιτευτική περίοδο κύμα, σαν αυτό που δημιουργήθηκε στα φουσκωμένα ποτάμια του νησιού μας στις 22 Νοεμβρίου 2013 – έτσι για να μην ξεχνάτε -  αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, κοινωνικής συνείδησης και ανθρωπιάς προκειμένου να στηρίξετε ο ένας τον άλλο γιατί εγώ δεν φταίω σε τίποτα για τις δοκιμασίες σας.
Το κύμα λοιπόν αυτό στοίχισε τέσσερις ανθρώπινες ζωές, περίπου (4) εκατομμύρια ευρώ σε υλικές ζημιές και εφόσον μελλοντικά φουσκώσει, μεγαλώσει και γιγαντωθεί, θα εύχεστε να μην είστε εκεί – εγώ φυσικά και δεν θα είμαι.
Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές
            
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και να ευχηθώ σε όλους  το 2014 να είναι Καλή Χρονιά , με υγεία , χαρά , ειρήνη και γεμάτο κριτική σκέψη.
Μαντικός Μιχαήλ

Σμήναρχος εα


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/12/13 05:39

    Δεν χρειαζοταν ολο αυτο. Αυτοι οι δυο τυποι ειναι απο πολυ παλια μαζι. Μαζι καταφεραν να καψουν και την Ροδο τοτε που τεως βουλευτης και νυν δημαρχος ηταν αντινομαρχης αλλα ας τα αφησουμε αυτα.. υπαρχει παλια ταινια που μπορει να αντικατοπτρισει απολυτα και με λεπτομερεια, την ολη καριερα τους στην πολιτικη ζωη του τοπου. Η ταινια λεγεται: Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/13 05:43

    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ... ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/12/13 15:41

      ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/12/13 08:54

    ποια ειναι η μεριμνα και ποιοσ ο πονοσ τουσ για το λαο ?πνιγηκαμε και αυτοι λενε μονο τεσσερα ατομα εχασαν τη ζωη τουσ τι θα ηθελαν δηλ. να πνιγουμε ολοι για να πουν κατι εγινε? καταστραφηκαν τα σπιτια μασ οι περιουσιεσ μασ κι αυτοι οι ευαισθητοι ανθρωποι μασ αποζημιωσαν με 580 ευρω. μπορει να μου καποιοσ ποιεσ ζημιεσ να αποκαταστησουμε με τοοοοσα πολλα λεφτα !!!!!!!!! ημαρτον να φυγουν οχι μονο απορην εξουσια αλλα και απο τον τοπο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/12/13 10:05

    Μαλακιδοι ολοι σας οταν ψηφιζατε ΠΑΣΟΚ ηταν καλοι Μαχαιριδης Κουσουρνας. Τωρα που ακουτε τις μασες τη διαφθορα τις μιζες ξυπνησατε μακακες. Ολοι στη πολιτικη μπαινουν για το θεαθηνε, Τη παρτι τους βλεπουν και τιποτα αλλο. 40 χρονια ζουμε μες τη διαφθορα και εμεις χαμπαρι. Καλα να παθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *