ροή ειδήσεων

Ρύθμιση-σοκ για τα «κόκκινα δάνεια»: Τετραμελής οικογένεια θα «ζει» με 1000 ευρώ το μήνα

Έτοιμη η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για τη νέα ανεξάρτητη αρχή

Η λίστα αναγκαίων εξόδων διαβίωσης μιας οικογένειας, με το μέσο κόστος... για μια τετραμελή οικογένεια να υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ, ο μπούσουλας για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων»Τη σύσταση νέας ανεξάρτητης αρχής που θα αποτελείται από υπουργούς δρομολογεί η κυβέρνηση, η οποία επιφορτίζεται να «τρέξει» τη ρύθμιση για την εξόφληση όλων των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο «μπούσουλας» για τη ρύθμιση των ανεξόφλητων δανείων θα είναι η λίστα των μηνιαίων εξόδων διαβίωσης μιας οικογένειας, με το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια να κυμαίνεται γύρω στα 1.000 ευρώ. Στα έξοδα περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση, η στέγαση, η μόρφωση των παιδιών, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κλπ. Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες, έχοντας στη διάθεσή τους τον «τιμοκατάλογο» ανάλογα με το αν ένα νοικοκυριό είναι μονομελές,μ ζευγάρι, τριμελής οικογένεια κ.ο.κ. θα εξετάζει το κάθε αίτημα ξεχωριστά, θα αφαιρεί τις δαπάνες από το εισόδημα και το ποσό που περισσεύει θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων.

Προβλέπεται επίσης ότι οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής θα επιμηκύνεται. Παράλληλα, το κυβερνητικό συμβούλιο θα εξετάσει και την προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να απεμπλακούν περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πτώχευσης, ενώ υπάρχει απόφαση και τους «συνεργαζόμενους» δανειολήπτες που δεν κρύβουν περιουσιακά στοιχεία από τις τράπεζες και που θα πληρώνουν με συνέπεια τις νέες δόσεις, ενώ θα τις ενημερώουν αν υπάρξει αλλαγή στα οικονομικά τους δεδομέα.

Έτσι, οι τράπεζες δεν θα μπορούν να χαρακτηρίζουν αυθαίρετα κάποιον δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμο και να απορρίπτει τα όποια σχέδια «κουρέματος» χρεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το κείμενο της πράξης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται στη φάση της συγκέντρωσης υπογραφών από τα μέλη του αι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *