ροή ειδήσεων

Τα 10+1 πιο αυθεντικά καφενεία της Ελλάδας - φωτος

Καταφύγια που έχουν μείνει μακριά από τη φιλοσοφία του καπουτσίνο

Ανακαλύψαμε τα καφενεία της χώρας που έχουν διατηρήσει...
αμόλυντη τη πολυτέλεια ενός μερακλίδικου ελληνικού σε ένα σιδερένιο τραπεζάκι με ψάθινες καρέκλες. Που έχουν μείνει μακριά από τη φιλοσοφία του καπουτσίνο και του λάτε. Οι ιδιοκτήτες τους ξέρουν πως το πραγματικό ξαπόστασμα δεν έρχεται με το τέλειο αφρόγαλο, αλλά από το μεράκι που ψήνεται ο ελληνικός στη χόβολη και πως το τέλειο συνοδευτικό είναι ένα αρωματικό λουλούμι με άρωμα μαστίχα.

Σε αυτά τα καφενεία ατμόσφαιρα δεν κάνουν τα σουξέ της εποχής, αλλά ο ήχος από το κομπολόι που μετράει χρόνια, λεπτά και στιγμές την ίδια στιγμή. Ίσως και ο ήχος από κάποιο μπαγλαμαδάκι.

Μεγάλο Καφενείο, Τρίπολη
Στέκι του Καζαντζάκη, αλλά και σύμβολο ολόκληρης της πόλης. Διατηρεί ακόμη αυτή τη γοητευτική αρχοντική ατμόσφαιρα παλιότερων εποχών.



Πανελλήνιον, Άμφισσα
Εδώ υπάρχει και μια μικρή θεατρική σκηνή που παλιότερα έχουν ανέβει θίασοι με σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Αυλωνίτης και ο Φωτόπουλος.



Άκανθος, Καλαρρύτες
Ανήκει στον κυρ. Ναπολέοντα, την μορφή των Καλαρρυτών στη Νότια Πίνδο. Δεν είναι μόνο καφενείο, είναι και ένα μίνι παντοπωλείο με την παλιά, παραδοσιακή έννοια του μπακάλικου. Εδώ, επίσης σερβίρει τα φαγητά του ο κυρ. Ναπολέοντας που είναι εξαιρετικός μάγειρας. Οι σπεσιαλιτέ του είναι το χοιρινό στη κατσαρόλα και οι παραδοσιακές πίτες, όπως η παραδοσιακή πλατσίντα (πίτα με καλαμποκίσιο, κίτρινο αλεύρι).



Καφενείο Δρακάκη, Απολλωνία, Σίφνος
Το καφενείο του Δρακάκη, ένα από τα παλιότερα του νησιού, σερβίρει στους δικούς του ρυθμούς καφέ, γλυκό, και μεζέδες στους θαμώνες του. Ένα καφενείο που στέκει από παλιά στην καρδιά της διασκέδασης της Απολλωνίας, στο εμπορικό πλακόστρωτο κεντρικό σοκάκι.



Παραδοσιακό Καφενείο, Χώρα Αστυπάλαιας
Ο χρόνος εδώ έχει σταματήσει κάπου στη δεκαετία του '50. Στους τοίχους φωτογραφίες από διάσημους και μη πιστούς πελάτες του καφενείου. Θα το βρείτε στη Χώρα, κοντά στο Δημαρχείο. Είναι γνωστό και ως το καφενείο του "μουγγού".




Κύρα Βούλη, Άνω Δολιανά, Πάρνωνας
Σε ένα καφενείο που μετράει 94 χρόνια παρουσίας, οι ιδιοκτήτες του αγαπούν τα χειροποίητα γλυκά και λικέρ. Δοκιμάστε γλυκά του κουταλιού, καστανόπιτα, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα, και φυσικά τα λικέρ μέσα στα όμορφα ζωγραφισμένο μπουκαλάκια.




Όπως Παλιά, Πάτρα
Ρετρό διακόσμηση στη καρδιά της πόλης της Πάτρας κατά μήκος της Ρήγα Φεραίου. Εκτός από απολαυστικό και αυθεντικό ελληνικό στη χόβολη υπάρχουν μέρες που εδώ θα ακούσετε ρεμπέτικα από μπάντες της πόλης.





Άννα να ένα μήλο, Μηλιές
Το παραδοσιακό καφενείο "Άννα να ένα μήλο" παραμένει το πιο ζεστό, φιλόξενο και νοσταλγικό στέκι για να απολαύσετε γλυκά του κουταλιού, τη φημισμένη μηλόπιτα, ολόδροση κρέμα λεμονιού, το κλασικό πια cheesecake, σπιτικές πίτες, όλα φταγμένα χειροποίητα με αγνά υλικά…Αρκεί μια στάση εδώ για να πεις στη χρονομηχανή της αθωότητας να σταματήσει για πάντα και να σου τρατάρει σερμπέτια, μυρωδιές αυθεντικές και μαγικές στιγμές.




Μπουρνάος, Παξοί
Στα Μαγαζιά βρίσκεται ο Μπουρνάος, ένα μικρό και παραδοσιακό καφενείο από το 1968. Όταν το επισκεφτείτε το σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγετε ούτε πεινασμένοι ούτε διψασμένοι. Δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή τοπική τσιτσιμπηρα* ή το λικέρ γαρύφαλλο. Ακόμα διαθέτει ποικιλία τσίπουρων που συνοδεύονται με πεντανόστιμους σπιτικούς μεζέδες.



Το Καφενείο του Φορλίδα, Λαύκος, Πήλιο
Aρχικά λειτούργησε ως λοκάντα σε χάνι. Oλα τελούνται γύρω από την παλιά σόμπα. H απαγωγή του καπνού γίνεται από ένα μπουρί που ζεσταίνει τον χώρο.



Ο Καφενές του Καγιαμπή, Ηράκλειο
Μερακλήδικοι κρητικοί μεζέδες, αγκιναροκούκια χοχλιοί με μάραθο σε ένα καφενείο που αγαπούν οι Ηρακλειώτες. Δοκιμάστε τσιμούλια, ομελέτα, χορτόπιτα τηγανιού, σουτζουκάκια χωρίς κύμινο, τα γιαχνερά κεφτεδάκια και χοιρινό με σέλινο.
Πηγή:arttravel.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *