ροή ειδήσεων

ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΟ 1109 - ΒΙΝΤΕΟ

Το σωματεμπόριο είναι μια από τις μεγαλύτερες «πληγές» της σύγχρονης κοινωνίας. Είναι η νέα μορφή δουλεμπορίου...

Αν και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι θύμα αρπαγής και διακίνησης, το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων αφορά σε γυναίκες και παιδιά. Τα κυκλώματα έχουν απλωμένα τα πλοκάμια τους παντού και κάθε γωνιά μπορεί να αποτελεί κρυψώνα θύματος, βασανισμού και κακοποίησης του. Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., 127 χώρες του πλανήτη αποτελούν χώρες προέλευσης των θυμάτων του trafficking (σωματεμπορίου), 98 χώρες είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί, ενώ τελικό προορισμό αποτελούν 137 χώρες.

Στη χώρα μας περίπου 25.000-30.000 είναι τα θύματα του trafficking, όπου περίπου το 80% αυτών είναι γυναίκες προερχόμενες από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως 1 στους 4 άντρες πληρώνει για τις «υπηρεσίες» αυτών των γυναικών και μάλιστα πληρώνει αδρά. Υπολογίζεται πως πάνω από 6.000.000.000€ διακινήθηκαν για τη «χρήση» εξαναγκαστικά εκδιδόμενων γυναικών και παιδιών.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης του trafficking έχει δημιουργηθεί το site: www.1109.gr καθώς και η 24ωρη ανοιχτή γραμμή 1109 (αστική χρέωση), όπου μπορεί ο καθένας μας να καταγγείλει κάποια ύποπτη κίνηση ή περίεργη δραστηριότητα. Η καταγγελία είναι ανώνυμη και ο καταγγέλλων προφυλάσσεται.

Για να σταματήσουν άνθρωποι να πονάνε πίσω από κλειστά παράθυρα και σφραγισμένες πόρτες, για να σταματήσουν ψυχές να αιμορραγούν και κορμιά να κομματιάζονται πρέπει κι εσύ κι εγώ και όλοι μας να κάνουμε κάτι. Έστω και αυτό το τηλεφώνημα, αυτό το λίγο που για κάποιους είναι το παν.



www.1109.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *