ροή ειδήσεων

140.000.000 ευρώ για νέους αγρότες!

Από 18 Μαρτίου έως 16 Μαΐου 2014 μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι νέοι αγρότες για την ένταξή τους στο καθεστώς...
του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ύψους 140.000.000 ευρώ. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης μπορεί να φτάσει τα 20.000 ευρώ με ελάχιστο τα 10.000, ενώ αναμένεται να καλύψει 8.000 νέους αγρότες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), οι οποίοι εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης.
Παράλληλα ο δικαιούχος θα πρέπει να είναι 18 έως 40 ετών, να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής ορεινής ή μειονεκτικής δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οικισμού, ή άλλης δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

Επίσης, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών, με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων
Οσον αφορά το ζωικό και το μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης, πρέπει να είναι ιδιόκτητο και καταγεγραμμένο στα μητρώα και τα βιβλιάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίθετα, οι εκτάσεις μπορεί να είναι και νοικιασμένες.

Οι ενισχύσεις
Οι νέοι που θα ενταχθούν θα λάβουν το 70% του ύψους της εγκεκριμένης χρηματοδότησής τους ως προκαταβολή και το υπόλοιπο σε δύο δόσεις. Το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου και τον προσανατολισμό της εκμετάλλευσης. Ειδικότερα, εάν η περιοχή μόνιμης κατοικίας είναι ορεινή, η ενίσχυση είναι 7.500 ευρώ, εάν είναι μειονεκτική, 5.000 ευρώ, και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας 2.500 ευρώ.


Επιπλέον, εάν πρόκειται για κτηνοτροφική εκμετάλλευση, προβλέπεται ενίσχυση 7.500 ευρώ, για φυτική παραγωγή 7.500 ευρώ ενώ για μεικτή - μελισσοκομία 5.000 ευρώ. Επίσης, η ενίσχυση θα εξαρτάται και από το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης.
Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στο εν λόγω μέτρο έχουν αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.grκαι www.agrotikianaptixi.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *