επικαιρότητα

Ο Κώστας συλλέγει εθελοντικά το αδιάθετο φαγητό των φούρνων & εστιατορίων και το διανέμει σε ανθρώπους που πεινούν

Ο Κώστας ανήκει σε εθελοντικό οργανισμό ο οποίος συλλέγει το αδιάθετο φαγητό των
επιχειρήσεων τροφίμων...
(φούρνοι, εστιατόρια κτλ) και το διανέμει σε συσσίτια και άπορες οικογένειες στην πόλη της Λάρισας. Λέει ο ίδιος: "Μας παίρνουν πολλοί τηλέφωνο -και από άλλες πόλεις- και μας ενημερώνουν ότι τους έχουν περισσέψει 1-2 μερίδες φαγητού (όχι αποφάγια, κανονικές μερίδες), δεν θέλουν να τις πετάξουν αλλά δεν ξέρουν σε ποιο ίδρυμα ή κοινωνικό φορέα να τις δώσουν. Πολλές φορές ούτε εμείς ξέρουμε να τους καθοδηγήσουμε καθώς δεν είναι όλοι από την πόλη της Λάρισας, και δεν ξέρουμε τα ωράρια και τις ανάγκες ιδρυμάτων άλλων πόλεων."

Για την λύση του παραπάνω προβλήματος ο Κώστας σκέφτηκε την δημιουργία ενός application το οποίο θα είναι δωρεάν, και μέσω μίας έξυπνης αναζήτησης να μπορεί να ενημερώσει τον ιδιώτη η επιχείρηση που θέλει να προσφέρει φαγητό σχετικά με την τοποθεσία και τις ανάγκες των κοντινότερων ιδρυμάτων. Η εφαρμογή αυτή βοηθά και τα ιδρύματα τα οποία θα μπορούν να κάνουν στοχευμένες ενέργειες και να συλλέγουν το είδος των τροφίμων το οποίο χρειάζονται (πχ. Ξηρή τροφή ή Φρούτα κτλ). Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο καταναλωτής θα έρχεται σε απευθείας επαφή με το ίδρυμα, αυξάνοντας έτσι την διαφάνεια των ενεργειών, ενώ θα μπορεί να δώσει φαγητό και σε οικογένειες που μένουν κοντά του και έχουν άμεση ανάγκη.Για τον λόγο αυτό παίρνει μέρος στον διαγωνισμό Launching People που διοργανώνει η Samsung, με σκοπό την υλοποίηση τέτοιου είδους δράσεων. «Σκοπός μου είναι να μην πάει "Καμία μερίδα χαμένη" ,όχι μόνο στην Λάρισα όπου δραστηριοποιούμαστε με την εθελοντική ομάδα, αλλά σε όλη την Ελλάδα» δηλώνει ο Κώστας, ο οποίος πιστεύει ότι μέσα από την συνεργασία και την δημιουργικότητα, μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα θα πρέπει ο Κώστας να προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και γιαυτό ζητάει την υποστήριξη όλων μας, έτσι ώστε να γίνει το application πραγματικότητα. Εάν θέλετε να βοηθήσετε τον Κώστα, ακολουθείστε το παρακάτω link (facebook.com ) και πατήστε το κουμπί «Υποστήριξη». Δεν κοστίζει τίποτα.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά