ροή ειδήσεων

Πρωτοβουλία φοιτητών Ρόδου για τα προβλήματα ζωτικής σημασίας

Η κατάσταση που βιώνουμε στην πόλη της Ρόδου το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα...
που αντιμετωπίζουμε, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας που αφορούν τη σίτιση, τη στέγαση, τα συγγράμματα και την έλλειψη καθηγητών. Όπως καταλαβαίνουμε ένας φοιτητής για να διεκπεραιώσει τις σπουδές του επιτυχώς θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένος σε κάθε τομέα που σχετίζεται με τα προαναφερθέντα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιοι συνάδελφοι μας αναγκάζονται ή σκέπτονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Ποιον συμφέρει αυτή η κατάσταση;

Ποιος θα χάσει;

Πως είναι δυνατόν να αδιαφορούν μπροστά σε όλα αυτά;

Η παρούσα κατάσταση αποτελεί πλήγμα για τους νέους, τις οικογένειες τους, την αυριανή επιστημονική κοινότητα, τον Ροδιακό κόσμο και την ελληνική κοινωνία εν γένει. Επειδή έχει έρθει η ώρα να αντιδράσουμε, αρχίζουμε τις κινητοποιήσεις από σήμερα με μια συμβολική διαμαρτυρία στα πλαίσια των εγκαινίων του κτιρίου της 7ης Μαρτίου.

Δεν είναι δυνατόν από τη μία μέρα στην άλλη να βρίσκονται εκτός σίτισης 210 άτομα. Τέτοιες περικοπές γίνονται ολοένα και αισθητές. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε σίτιση, ούτε συγγράμματα, ούτε καθηγητές. Ας καταλάβουν οι ιθύνοντες, ότι αυτό οδηγεί στο ξήλωμα ενός ολόκληρου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και καταστρέφει εμάς τους ίδιους, το μέλλον μας και τις οικογένειές μας.

Ζητούμε να ενδιαφερθούν άμεσα οι αρμόδιοι, καλούμε σε διάλογο όσους μπορούν να μας βοηθήσουν και να συμμετέχουν στο δίκαιο αγώνα μας. Πρόκειται για πρωτοβουλία ανένταχτων και ανεξάρτητων φοιτητών που παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και αυτή την φορά να δράσει με τρόπο καταλυτικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αξιοπρεπώς τις σπουδές μας και να καταστούμε με τη σειρά μας χρήσιμοι στην κοινωνία που αυτή τη στιγμή δέχεται πλήγματα από παντού.

Δεν ζητάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όλα αυτά που ζητάμε είναι πληρωμένα από τους γονείς μας και δεν ζητάμε χάρη από κανέναν. Όποιος δεν συμμετέχει πλέον θεωρείται συνένοχος στο έγκλημα και βοηθά άθελα ή ηθελημένα στο θάψιμο των ονείρων μας και στην παρακμή των αξιών.

Πρωτοβουλία φοιτητών ΣΑΕ Ρόδου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/1/14 23:20

    Εχουν απόλυτο δίκιο τα παιδιά... Αν δεν ενδιαφερθούμε τώρα, πότε θα το κάνουμε... Το οφείλουμε στην, ήδη καταδικασμένη από τα λάθη μας, γενιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *