ροή ειδήσεων

«Κόλπα» και παρανομίες τα ασφαλιστήρια των ΙΧ

Πολύ μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το θέμα των μεταβιβάσεων ΙΧ που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες...

όλης της χώρας, καθώς καμία μεταβίβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν προσκομίσει ο έμπορος ή ιδιώτης καταναλωτής ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον εφοριακό ώστε να προβεί στην άρση της ακινησίας και στη συνέχεια να συνεχίσει στην μεταβίβαση του οχήματος.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τις πωλήσεις ΙΧ αλλά αφορά και εκείνα που πρόκειται να εξαχθούν σε άλλη χώρα!

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες για τη δημιουργία κυκλωμάτων από ασφαλιστικούς πράκτορες που έναντι 30 ευρώ εκδίδουν το πολυπόθητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της... μίας ημέρας, ώστε να μπορέσουν οι έμποροι ή ιδιώτες καταναλωτές να μεταβούν με αυτό στις εφορίες για να προβούν στην άρση ακινησίας και στη συνέχεια να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πώλησης ή εξαγωγής του οχήματος.

Τα συγκεκριμένα συμβόλαια σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν είναι δυνατό να είναι γνήσια, καθώς για την έκδοση του ασφαλιστήριου συμβολαίου χρειάζονται τουλάχιστον 20 ημέρες από την ημερομηνία παράδοσης της αίτησης ασφάλισης. Ωστόσο επισημαίνουν πως οι περισσότερες εφορίες τα δέχονται και προβαίνουν στην άρση της ακινησίας, ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση ή εξαγωγή των οχημάτων που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες.




Οσα αυτοκίνητα βέβαια προορίζονται για εξαγωγή θα πρέπει οι κάτοχοί τους να γνωρίζουν πως θα πρέπει να καταβάλλουν και τα Τέλη Κυκλοφορίας που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζουν έως και το 50% της αξίας πώλησής τους στο εξωτερικό, αφού αφορούν σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών υπόμνημα ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει «παγώσει» στην αγορά αυτοκινήτου ενώ σύμφωνα με την Ημερησία υπομνήματα ή τηλεφωνικές επαφές με στελέχη του υπουργείου έχουν πραγματοποιήσει εταιρείες χρονομίσθωσης, τράπεζες και ιδιώτες καταναλωτές.

Οι τράπεζες μάλιστα που διαθέτουν εταιρείες χρονομίσθωσης έχουν αναθέσει το θέμα στα νομικά τμήματά τους ώστε να μπορέσουν να βρουν τη λύση άμεσα με τη χρήση κάποιου νόμου.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/14 18:23

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΙΧ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *