ροή ειδήσεων

ΤΡΟΜΟΣ και ΣΟΚ στις Φιλιππίνες με ανακάλυψη χωριού παιδικής πορνογραφίας!

Ένα απομακρυσμένο χωριό των Φιλιππίνων έγινε το κέντρο της ενός τρομακτικού κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας καθώς... ανακαλύφθηκε ότι τα ζωντανά πλάνα με παιδιά επιδιδόμενα σε σεξουαλικές πράξεις είχαν μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση σε όλο τον κόσμο από το χωριό αυτό.

Οι διεφθαρμένες σκηνές στο μπανγκαλόου επαναλαμβάνονταν σε πολλά σπίτια σε όλο το Ibabao, μια απομονωμένη κοινότητα στο νησί Cebu όπου η παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο είχε αποδειχθεί για κάποιους από τους 5.000 κατοίκους της πιο προσοδοφόρα από ότι η αλιεία ή η εργασία στο εργοστάσιο .

"Στην αρχή σοκαρίστηκα , δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συμβαίνει στην πόλη μου" δήλωσε ο δήμαρχος Adelino Sitoy στο Γαλλικό Πρακτορείο την περασμένη εβδομάδα, λίγο μετά αφού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε “σπάσει” ενός παγκόσμιο δίκτυο μετάδοσης ζωντανού υλικού παιδεραστίας δακτυλίου στον οποίο το Ibabao ήταν η βασική πηγή .

Παρά το γεγονός ότι το απομακρυσμένο και αγροτικό Ibabao βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις αρχές αλλά ομάδες για την προστασία των παιδιών προσθέτουν ότι οι υποστηρικτές της παιδικής πορνογραφίας έχουν “μολύνει” πολλά μέρη στις κατά βάση φτωχές Φιλιππίνες.

Η αστυνομία και οι αρχές είπαν ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες των μικροσκοπικά ξύλινων σπιτιών, πολλοί γονείς εξαναγκάζουν τα παιδιά τους για βίντεο - σεξ μπροστά σε δικτυακές κάμερες που συνδέονται μέσω του Διαδικτύου για την πληρωμή από τους παιδεραστές στο εξωτερικό.
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιούνται

Ο δήμαρχος Sitoy δήλωσε ότι η “επιχείρηση” άνθισε επειδή τα παιδιά ήταν κλειδωμένα κρυφά μέσα στα σπίτια καθώς και γιατί είναι απομακρυσμένη η τοποθεσία του Ibabao ενώ έπαιξε ρόλο η εμπλοκή ορισμένων αιρετών με συγγενείς παιδιών που έτυχαν τέτοιας εκμετάλλευσης.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν καταδικάστηκε ένας βρετανός για παιδεραστία πριν από δύο χρόνια σε οκτώ χρόνια φυλακή. Στον υπολογιστή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό ροκαλώντας παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίισθούν οι δράστες.

Λίγο αργότερα η αστυνομία στις Φιλιππίνες άρχισε τη διενέργεια επιδρομών στο Ibabao και στις παρακείμενες περιοχές , με τη βοήθεια των αρχών της Βρετανίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.

Σε μια από τις επιδρομές στο Ibabao η αστυνομία δεκάδες αστυνομικοί και εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία εισέβαλαν σε μπανγκαλόου σώζοντας τρία παιδιά ενώ δύο ημέρες
αργότερα διασώθηκαν άλλα 13 που είχαν κακοποιηθεί.

Η Ολλανδική ομάδα Terre des Hommes εκτιμά ότι «δεκάδες χιλιάδες» παιδιών κακοποιούνται μέσα από τη βιομηχανία cybersex μόνο στις Φιλιππίνες.

Ανακοινώνοντας τη διάλυση του δικτύου παιδοφιλίας η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας δήλωσε στα μέσα Ιανουαρίου ότι 11 άτομα είχαν συλληφθεί στις Φιλιππίνες και 18 άλλα μέρη του κόσμου. Ενώ άλλοι 733 ύποπτοι διερευνώνται.

Ο Andrey Sawchenko, επικεφαλής στις Φιλιππίνες της διεθνούς αποστολής Δικαιοσύνης που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ο οποίος βοήθησε στη σύλληψη, δήλωσε ο 39 παιδιά είχαν διασωθεί στο Ibabao και αλλού στις Φιλιππίνες .

Αλλά αυτό εκτιμάται πως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η ακραία φτώχεια, η αυξανόμενη διαθεσιμότητα του Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας και η ύπαρξη δυστυχώς μιας τεράστιας πελατειακής βάσης επιδρά αρνητικά όπως σχολιάζει ο Sawchenko.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/1/14 10:17

    Αν αρχισουν δημοσια οι εκτελεσεις των ενωχων σε κρεμαλες η αλλους ποιο τραγικους τροπους οπως πχ σεξ με γαιδαρο θα δουμε πως σταματαει αυτη η φρικτη και απανθρωπη πραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *