ροή ειδήσεων

Ουδείς αναντικατάστατος στο Αρχιπέλαγος


Ο Γιώργος Σεφέρης, γράφει: «Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις. […]
Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν αλλά που αξίζουν, που σε φωνάζουν.» ( Πολιτικό ημερολόγιο, Οκτώβρης 1945, στο Αλφαβητάρι του Νεοέλληνα- Κείμενα επίκαιρης ελληνικής αυτοσυνειδησίας, Ανθολόγηση: Χρήστος Γιανναράς, εκδ. Πατάκη)

Δυστυχώς, γινόμαστε και σήμερα μάρτυρες της διαχρονικότητας των λόγων του Σεφέρη, όταν κάποιος «ηγέτης», ως «κύμβαλον αλαλάζον» διαμηνύει ότι, «θα είναι κρίμα, να μην συνεχίσει η παράταξη το έργο της και την προσφορά της» προκειμένου να στοιχειοθετήσει την αναγκαιότητα παραμονής του, στο τιμόνι αυτής. Είναι βέβαια προφανές, ότι γίνεται χρήση ψευδώνυμου συλλογισμού, αφού ως αιτία για την απόφαση αυτή θεωρεί το ότι, στην κλήση του για νέο «Μεσσία» τηρήθηκε – ύποπτη κατά τον γράφοντα αλλά ανάξια λόγου για τον «ηγέτη» - σιγή ιχθύος. Επίσης, προκειμένου να κρατηθεί ως νέος «Μαθουσάλας» στην καρέκλα του, θεωρεί «κρίμα» να μας στερήσει με την απουσία του , την «Εδέμ» που δημιούργησε , για να ζούμε εμείς οι απλοί πολίτες του Αρχιπελάγους.

Τελικά, «Θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ‘ρθει με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο…», όπως μας λέει ο Οδυσσέας Ελύτης (Πρόσω ήρέμα,1990, όπως παραπάνω), από τους ανθρώπους που δήθεν παράγουν έργο και καθορίζουν τη μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός
Σμήναρχος ε.α

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *