ροή ειδήσεων

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ Γιατροί εκβιάζουν ασθενείς για τις συνταγές - «Τα παράπονά σας στο υπουργείο»

Τη διαμάχη των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με την κυβέρνηση «πληρώνουν» οι ασφαλισμένοι που
δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς από τους... πρώτους, οι οποίοι αντιδρούν στο «πλαφόν» για τη χορήγηση φαρμάκων. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με μαρτυρίες παραπέμπουν τους ασθενείς στο υπουργείο για τα παράπονά τους.

Θύματα αυτής της κατάστασης είναι κατά κύριο λόγο όσοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, οι οποίοι λαμβάνουν και φάρμακα μεγαλύτερης αξίας. Εκπληκτοι αυτοί ακούν από του γιατρό τους ότι δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει συνταγή, καθώς θα ξεπεράσει το μηνιαίο όριο που περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Μάλιστα, όταν οι ασθενείς αντιδρούν, οι γιατροί τους... στέλνουν στο υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Εθνους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέτρο, κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να υπερβεί το 80% της αξίας των συνταγών που χορήγησε το 2013. Η απόφαση στηρίζειαι στο γεγονός ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Με το νέο δελτίο τιμών, που είναι υπό έκδοση, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο. Η μεσοσταθμική μείωση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 10%, όπως αναφέρει η εφημερίδα, και η διαφορά μπορεί να καλυφθεί με τη συνταγογράφηση περισσότερων γενόσημων, που είναι φθηνότερα.

«Μου τηλεφώνησε ο γιατρός μου και μου είπε ότι δεν μπορεί πλέον να μου χορηγεί το φάρμακο, γιατί είναι ακριβό», αναφέρει μαρτυρία 43χρονου που πάσχει από ψωριασική αρθρίτιδα και χρειάζεται φάρμακο που κοστίζει 600 ευρώ. «Τον ρώτησα έκπληκτος τι μπορώ να κάνω, καθώς χωρίς τη θεραπεία θα υπάρξει υποτροπή του προβλήματός μου. Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει ο ίδιος, καθώς αυξάνεται η αξία των συνταγών του. Οταν επέμεινα περισσότερο, μου είπε να πάω να διαμαρτυρηθώ στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ!», ανέφερε η μαρτυρία που επικαλείται το «Εθνος».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *