ροή ειδήσεων

Υπόθεση Σώρρα, τελική αποτίμηση

Η υπόθεση Σώρρα στηρίζεται σε 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», η οποία το 1932 εξαγοράστηκε και συγχωνεύτηκε μέσω απορροφήσεως... με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εκείνο το καιρό, η τράπεζα φαίνεται να ήταν χρεοκοπημένη και η εξαγορά της από την ΕΤΕ, φαίνεται να ήταν το σκάνδαλο του 1932 .

Το 2011, ο κάτοχος αυτών των μετοχών, ο Αρτέμης Σώρρας, ισχυριζόμενος ότι η σημερινή αξία της κάθε μετοχής είναι 670 δις ευρώ, έστησε δυο ΜΚΟ στις οποίες δώρισε από 4 μετοχές για την εξάλειψη του Ελληνικού, δημόσιου και ιδιωτικού, χρέους και από το Σεπτέμβριο του 2011 παρουσιάζεται όλο και πιο δυναμικά ως μεγάλος ευεργέτης με αμύθητη περιουσία και σωτήρας της Ελλάδας.

Η προαναφερόμενη αξία των μετοχών του, εκτιμήθηκε από τoν κ Θεόδωρος Καρυώτη και τον κ. Νίκο Γεωργαντζά από την Αμερική. Η εκτίμηση του δεύτερου μάλιστα, ήταν ακόμα πιο υψηλή. Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, η σημερινή αξία των μετοχών αυτών όμως είναι μηδενική, ενώ σύμφωνα με τον Γιώργο Νικολαίδη, καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά, η αξία της εκάστοτε μετοχής, είναι της τάξεως των 13.000.000 ευρώ και όπως και ο ίδιος λέει, μόνο ΕΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ αποδείξουν ΠΡΩΤΑ ότι οι μετοχές αυτές έχουν κάποια αξία. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση η άξια των 40 μετοχών του Σώρρα είναι 52 εκατ. και όχι πάνω από 30 τρις που λένε οι εκτιμητές από την Αμερική. (Διευκρίνιση: για την ακρίβεια, μιλάμε για χρεωστικά ομόλογα γιατί οι μετοχές ακυρώθηκαν κατά την διαδικασία της συγχώνευσης.)

Η υπόθεση Σώρρα ήρθε για πρώτη φόρα στην δημοσιότητα σε διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή (19/09/2011), όπου ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, ο Νίκος Λυγερός, ο Θεόδωρος Καρυώτης, ο Εμμανουήλ Λαμπράκης και ο Γιώργος Γιαβής, συζητήσαν λίγο για την ΑΟΖ και πολύ για την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής, την σημερινή αξία των μετοχών, την δωρεά, τα ΜΚΟ, την φιλία Καρύωτη – Βενιζέλο κλπ. Εκείνη την περίοδο καινούργια μέτρα λιτότητας ήταν έτοιμα να επιβληθούν και ο κ Βενιζέλος ετοίμαζε το Πολυνομοσχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών – περιλαμβανομένου του επίμαχου άρθρου 37 για τις εργασιακές σχέσεις. Το σύντηγμα που ακουγόταν τότε παντού ήταν “Ο λαός απαιτεί, οι κλέφτες στο Γουδί”! 



Δυο μήνες αργότερα (9/11/2011), ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε και στην θέση του τοποθέτησε τον σύμβουλο και υπάλληλο του γραφείο του, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο. Η αποστολή της νέας κυβέρνησης (όπου ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε 38 στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησής του), η σύναψη της δεύτερης δανειακής σύμβασης. Ας δούμε τώρα μερικές λεπτομέρειες της υπόθεσης και συνεχίζουμε μετά με την παρουσίαση του ιστορικού της.

Τα πρόσωπα :

Ο Γιώργος Γιαβής, παρουσιάστηκε στην προαναφερόμενη εκπομπή ως εκπρόσωπος της END (Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει) και πρώην πιλότος.

Ο Εμμανουήλ Λαμπράκης, εμφανίστηκε με την ιδιότητα του πρόεδρου των END και παρουσιάστηκε από τον δημοσιογράφο ως διάσημος καρδιολόγος στην ΝΥ. Μόνο που βάση της επαγγελματικής διεύθυνσης την οποία ο ίδιος έδωσε, [ (718) 545-7979, 3270 31st St, Astoria, NY 11106+2643], ο Εμμανουήλ Λαμπράκης φαίνεται ότι δεν είναι καρδιολόγος αλλά ιδιοκτήτης (ή υπάλληλος) της H P S MEDICAL, εταιρία με αντικείμενο την εμπορία γιατρικού και νοσοκομειακού υλικού, η οποία δεν έχει ιστοσελίδα και η οποία από όσο φαίνεται δεν έχει οικονομική δραστηριότητα. Πέραν τούτου, καρδιολόγος Λαμπράκη στην Νέα Υόρκη δεν εμφανίζεται πουθενά. Ούτε άσημος ούτε διάσημος.

Ο κ Θεόδωρος Καρυώτης εμφανίστηκε με την ιδιότητα του εκτιμητή της αξίας των μετοχών και αντιπρόεδρος της END. Ο δημοσιογράφος τον παρουσίασε (και ο ίδιος συστήθηκε) ως καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland, που έχει 2 μετοχές. Ο Νίκος Λυγερός είπε ότι είναι ο δάσκαλος στον τομέα της ΑΟΖ ενώ ο Εμμανουήλ Λαμπράκης, είπε ότι είναι ο σημαντικότερος Έλληνας εν ζωή, ο οποίος από το 1982 μάχεται για την AOZ και στον οποίο όλοι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Δήλωσε επίσης ότι αποτελεί μεγάλη τιμή γι΄αυτόν το γεγονός ότι ο καθηγητής είναι αντιπρόεδρος της END.

Στην πραγματικότητα όμως ο Θεόδωρος Καρυώτης είναι Λέκτορας στο Towson University και όχι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Παρακαλώ σημειώστε ότι από το βαθμό του λέκτορα που ο κ Καρυώτης κατέχει σήμερα και μέχρι εκείνο του καθηγητή, μεσολαβούν άλλες δυο βαθμίδες και να αποκαλείς τον λέκτορα ως καθηγητή είναι σαν να φωνάζεις τον λοχία συνταγματάρχη. Ο κ. Καρυώτης είναι επίσης ένα από τα παλιά στελέχη του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ήταν οικονομικός σύμβουλος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον (1981 – 1986). Τέλος, έχει εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη, στις ετήσιες συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ και συμμετείχε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Όπως ο ίδιος λέει, ουσιαστικά ο Ανδρεάς Παπανδρέου είναι εκείνος που του διαμόρφωσε όλη την καριέρα ως οικονομολόγο.

Ο εθνοσωτήρας Αρτέμιος Σώρρας, ο πλουσιότερος άνθρωπος στο πλανήτη, γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1966 και διαμένει εκεί με την σύζυγο του Βαϊα, με την οποία εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας.

Oι δυο ΜΚΟ είναι : η “El ” (End National Debt -END ) με έδρα στην Αθήνα ( Αντήνορος 24) και η ”Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει ” (Ellas never die -END) με έδρα στην Τρίπολη Αρκαδίας (Ρήγα Φεραίου 109).

Όπως είχε ειπωθεί εξαρχής, στόχος των μελών της «END» (!) αλλά και της οικογένειας Σώρρα ήταν “η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. “ Σε αυτά τα πλαίσια, στις 06/04/2012, ”Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει” ανακοίνωσε ότι προσκαλεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που έχουν επωμιστεί δάνεια οποιασδήποτε μορφής (στεγαστικά, καταναλωτικά, αγοράς αυτοκινήτου, επαγγελματικά και χρέη πιστωτικών καρτών), να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της, «Αίτηση Δανειολήπτη» ώστε να προχωρήσει η εταιρία στην αποπληρωμή του χρέους του συνόλου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί, μόλις οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ρευστοποιηθούν. Ο χρόνος υποβολής της αίτησης ήταν 45 ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακη 17 Ιουλιου αλλά μετά δόθηκε παράταση, αρχικά έως την Δευτέρα 20 Αυγούστου και αργότερα έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβριου.

Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κόβονται όλα τα υπόλοιπα των κρατικών επιχορηγήσεων για το έτος 2012 προς όλες τις ΜΚΟ και σωματεία. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των END, κ Λαμπράκης, ανακοίνωσε από την τηλεόραση ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα αξίας 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές και ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους:

- να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους

- να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη, σε ένα δεύτερο λογαριασμό είχαν κατατεθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. Λίγες μέρες αργότερα σε συγκέντρωση στην Αθήνα (ξενοδοχείο President) η END ζήτησε εκ νέου λαϊκή υποστήριξη και ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΟΗΕ και δέχτηκε αιτήματα δανειοδότησης άλλων 24 χωρών, ότι η Ελλάδα θα πάρει με επιτόκιο 0,5% τα χρήματα που ήδη κατατέθηκαν στο όνομα της (600δισ.), αλλά υπό καινούργιους όρους αυτή την φορά, ήτοι :

- την διεξαγωγή εξονυχιστικού έλεγχου από και σε όλους τους φορείς που πήραν μέρος σε συμβάσεις δανεισμού, στις τράπεζες (Τράπεζα της Ελλάδας, Εθνική, Alfa Bank, Marfin, Xios Bank κλπ) στον Υπουργείο Οικονομικών, κλπ

- την σύσταση διεθνής επιτροπής για το έλεγχο του χρέους

Έτσι η END μετατράπηκε από φιλανθρωπικό ίδρυμα σε επενδυτική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων και πολιτικό κίνημα ταυτόχρονα, με ηγέτη τον Α. Σώρρα από την Πάτρα, μοναδικός ευεργέτης – δωρητής των κεφαλαίων που θα “σώσουν” την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πολιτεία της Αλαμπάμα και 24 άλλες χώρες.

Στις 3 Οκτωβρίου ο Αντιπρόεδρος της END, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζακαι στο ΔΝΤ, ανακοίνωσε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 παραιτήθηκε από την διοικητική του θέση στην οργάνωση, κυρίως επειδή κατάλαβε ότι τα μέλη της είναι χρυσαυγίτες και δωδεκαθεϊστές (!) και μέσω δηλώσεων (στο MEGA, σε διαδικτυακά μέσα κλπ), προσπάθησε να απεμπλακεί από όλη την υπόθεση. Ο πρόεδρος της END με την σειρά του, δηλαδή ο διάσημος καρδιολόγος που δεν είναι καρδιολόγος, μέσω επιστολής που δημοσίευσε, προσπάθησε και αυτός να τον απαλλάξει από την όποια ευθύνη, λέγοντας ότι πρόδωσε την οργάνωση και ότι ουσιαστικά δεν είχε ποτέ πρόσβαση στα έγγραφα και δεν συμμετείχε στην λήψη αποφάσεων.

Έτσι, ο σημαντικότερος Έλληνας εν ζωή και πατέρας της ΑΟΖ, φαίνεται ότι τελείωσε οριστικά την σχέση του με την “El ” (End National Debt -END ), η ίδρυση της οποίας στηρίχτηκε ουσιαστικά στη δική του εκτίμηση για την τεράστια αξία της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής ( 1 τρισ. συνολική αξία έχει πει και μερική 675 δις). Η φοβερή αξία όμως της μετοχής, ” πιστοποιήθηκε” βέβαια και από άλλο Έλληνα διεθνούς εμβέλειας, από τον Νίκο Γεωργαντζά, μέλος και θερμός υποστηρικτής της οργάνωσης. Δείτε ενδεικτικά ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ…ΤΗΣ E.N.D. ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! και το μήνυμα που έστειλε

Von (ΑΠΟ): NICHOLAS GEORGANTZAS <georgantzas@fordham.edu>
Betreff: END: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 43, ΑΘΗΝΑ
=== An (ΠΡΟΣ): «Kostas Kyriakidis»
Datum: Samstag, 29. September, 2012 03:59 Uhr

ΘΕΜΑ : «END: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 43, ΑΘΗΝΑ«

Η φιλανθρωπική ὀργάνωσι End National Debt (END: τελειῶστε τὸἐθνικὸ χρἐος) καλεί σὲ συνάντησι–συγκέντρωσι γιὰ:

(α) τὶς δράσεις της καὶ τὴν πρόθεσὶν της νὰ βοηθήση τὴν πατρίδα μας, τὴν Ἑλλάδα,
(β) τὴν ὕπαρξιν τῶν δύο “κηδεμονευτικῶν λογαριασμῶν” (custodial accounts) γιὰ λογαριασμὸ τῆςἙλλάδος (600 δις USD σὲὁμόλογα τῶν ΗΠΑ) καὶ γιὰ λογαριασμὸ τῆς Κύπρου (50 δις USD σὲὁμόλογα τῶν ΗΠΑ), καὶ
(γ) τὶς μελλοντικὲς της κινήσεις.

Κυριακὴ 30-9-2012, 06:00 μ.μ. – στὸ ξενοδοχεῖο PRESIDENT – Λ. Κηφισίας 43, Ἀθῆνα.

Εἴσοδος ἐλευθέρα

Νίκος Γεωργαντζάς

( πηγή http://tsoutsouneros.arvanitis.eu )

Ο Νίκος Γεωργαντζάς μάλιστα, επιβεβαίωσε κιόλας την κατάθεση 600 δις για λογαριασμό της Ελλάδας, ποσό το οποίο θεωρεί και μικρό, καθώς τα χρήματα αυτά, όπως είπε, “αντιστοιχούν μόλις σε 15 ημέρες ανταλλαγής εθνικών νομισμάτων στην παγκόσμια χρηματαγορά. Γιατί λοιπόν μας φαίνεται υπερβολικά μεγάλο το ποσόν;” Ναι όντως, γιατί θεωρούμε απίστευτη την δωρεά ενός ποσού που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ 5 ή 10 ή 15 χωρών μαζί ;;; Ακόμα περισσότερο δε, όταν η δωρεά προέρχεται από τον κυρ Αρτέμη από την Πάτρα;;

Δείτε εδώ τα μεγέθη σε δισ. για να κάνετε όποιο συνδυασμό σας αρέσει. Ενδεικτικά, το ΑΕΠ μερικών μόνο χορών: Κύπρος 23.2, Σλοβενία 38.1, Λουξεμβούργο 55.2, Σλοβακία 87.5, Κατάρ 127.5, Κουβέιτ 132,569, Νέα Ζηλανδία 140.509, Φιλανδία 239.177, Νορβηγία 412.990.

Στις 7 Οκτωβρίου 2012, η “El ” (End National Debt -END ) άλλαξε τακτική. Ανακοίνωσε ότι έχει ήδη τρισεκατομμύρια και ότι και αυτά τα κεφάλαια προέρχονται από δωρεά του κ Σώρρα, ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από χρηματοοικονομικά παιχνίδια ( δημιουργία χρήματος από το πουθενά), ενώ ο κ Λαμπράκης υποστήριξε ότι προέρχονται από συναλλαγές τις οποίες είχε ο Α. Σώρρας με το αμερικάνικο δημόσιο (αγοραπωλησία μυστικής, υψηλής τεχνολογίας).

Μερικά σχόλια και συμπεράσματα:

Το 2011 όταν ο Α. Σώρρας και η οργάνωση του ανακοινώσαν ότι χαρίζουν χρήματα για την σωτηρία της χώρας, μέσα στα πράγματα ήταν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου η οποία είχε ήδη ζημιώσει φοβέρα την χώρα και είχε παράνομα παραιτηθεί για λογαριασμό της, από την εθνική κυριαρχία και την όποια ασυλία, δική της και της περιουσίας της. Η όποια προσφορά Σώρρα δηλαδή, απευθυνόταν σε εκείνη τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος (προσωπικός φίλος του αντιπρόεδρου της END) ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών. Αλώστε, όπως ειπώθηκε εξαρχής, ο κ Βενιζέλος είχε ήδη ενημερωθεί για την υπόθεση πριν αυτή βγει στην δημοσιότητα. Μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπεσε ή/και μόλις κόπηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις των ΜΚΟ, η φιλανθρωπική οργάνωση μετατράπηκε σε επιχειρηματική – επαναστατική οργάνωση .

Όπως επανειλημμένα υποστηρίξαμε σε αυτό το μπλογκ, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό αλλά δικαστικό. Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο όλων είναι ότι η χώρα δεν έχει πια την κυριαρχία της, ότι δεν έχει την προστασία του διεθνούς δικαίου και ότι οι δανειστές ξεκίνησαν ήδη την αναγκαστική εκτέλεση των απαιτήσεων τους μέσω της αναγκαστικής διαχείρισης της “επιχείρησης” Ελλάς (ήτοι την διοίκηση της χώρας). Και όμως, υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες, αρκετοί είναι εκείνοι που αντί να απαιτήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ασκούν πιέσεις για την άμεση κήρυξη της ΑΟΖ, την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων, την στάση πληρωμών προς το εξωτερικό ώστε να είναι εφικτή και η κατάσχεση της όποιας περιουσίας του δημοσίου κλπ.

Κύριοι, για να μην πολυλογούμε. Όχι μόνο ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, όχι μόνο ότι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, υπάρχοντα και μελλοντικά, για την ώρα δεν μας ανήκουν, αλλά όσα χρήματα και να αποκτήσει η όποια “ελληνική” κυβέρνηση πριν την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επιβολή της εφαρμογής του Συντάγματος σε όλα τα επίπεδα, η Ελλάδα δεν θα γίνει κράτος δικαίου, η παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και η χώρα θα καταστραφεί πλήρως. Όπως αναφέρεται και στο προοίμιο του ηλεκτρονικού ψηφίσματος προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) με το οποίο ζητείται η άμεση παρέμβασή του, “η Ελλάδα πεθαίνει και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να βοηθήσει. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι εκλογές, ούτε μια νέα κυβέρνηση. Τίποτα. Μόνο η δικαιοσύνη! Όλα τα υπόλοιπα μετά”.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι το Σύνταγμα αλλά η μην τήρησή του. Η κατάλυση του κύριοι είναι το πραγματικό πρόβλημα. Η πραξικοπηματική, διαδοχική αναθεώρησή του και η μην λειτουργία των θεσμών η οποία προκλήθηκε έτσι είναι πρόβλημα και όχι τα λεφτά. Για την τήρηση του Συνάγματος και την αποκατάσταση της νομιμότητας όμως δεν ακούσαμε κανέναν από εσάς να μιλήσει. Μόνο για αμύθητα χρηματικά ποσά ακούμε, για ΑΟΖ, σωτήρες και αποζημιώσεις. Τυχαίο;;; Δεν νομίζω.

Όσο για την υπόθεση μας, το εάν οι μετοχές έχουν ή δεν έχουν αξία και ποια είναι αυτή, δεν μας αφορά. Το θέμα είναι νομικό και άφορα μόνο τους κατόχους. Πάντως, μέχρι την εξαργύρωσή τους και την καταβολή των αντίστοιχων φόρων, η όποια δωρεά είναι εικονική και τα κεφάλαια των δυο οργανώσεων είναι πλασματικά. Δεν είναι όμως πλασματικά τα προσωπικά δεδομένα τα οποία η οργάνωση ” Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει ” συγκέντρωσε Όπως αναφέραμε και στο τέλος του προηγούμενου άρθρου μας για το θέμα, το φακέλωμα των Ελλήνων δανειοληπτών δεν είναι ούτε εικονικό, ούτε πλασματικό αλλά πραγματικό γεγονός και είναι το μόνο σίγουρο σε αυτή την υπόθεση.

Ερωτήσεις:

Οι δυο ΜΚΟ έλαβαν δωρεές και από πολίτες ;;; Κρατικές επιχορηγήσεις έχουν εισπράξει;; Πόσα χρήματα, από που και πως χρησιμοποιήθηκαν;

Ο πρώην εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις ετήσιες συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, κύριος Καρυώτης, επιμένει στην εκτίμηση που έκανε αναφορικά με την σημερινή αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής; Από την αντιπροεδρία της ” Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει ” παραιτήθηκε ;;;

Ο κ Γεωργαντζάς επιμένει ότι έχουν κατατεθεί για λογαριασμό της Ελλάδας 600 δις και ότι το ποσό αυτό είναι μικρό ;;; Την εκτίμηση του αναφορικά με την αξία της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής την διατηρεί;;;

Γιατί επιστρατεύτηκαν από την πρώτη στιγμή τόσες “προσωπικότητες” σε αυτήν την υπόθεση ;;

Τελικά, οργάνωση με ονομασία END υπάρχει ή δεν υπάρχει;;; Γιατί άλλο πράγμα το “El” άλλο το ”Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει ” και άλλο το “END”

Προσκαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι να διαβάσουν το άρθρο 120 Σ και 134, 135 του ΠΚ. Πρέπει να διαβάσουν και άλλες προβλέψεις του ΠΚ αλλά αυτές είναι οι σημαντικότερες.

Ένα τελικό σχόλιο:

Το πιο οδυνηρό σε αυτή την υπόθεση, μας φάνηκε το γεγονός ότι όσοι απλοί πολίτες έχουν πειστεί ότι η (ανύπαρκτη ) END διαθέτει τεράστια, εξωφρενικά κεφάλαια, για την εξαγορά του Ελληνικού κυβερνητικού χρέους (του έτσι αποκαλούμενου δημόσιου χρέους δηλαδή ), δηλώσαν έτοιμοι να πουληθούν αμέσως, χωρίς να αναρωτηθούν καν από που προέρχονται τα χρήματα. Ποιος θέλει δηλαδή να αποκτήσει δικαιώματα πάνω στην δημόσια περιουσία της Ελλάδας, υπάρχουσα και μελλοντική. Με ή χωρίς την κήρυξη της ΑΟΖ, με ή χωρίς την είσπραξη των γερμανικών αποζημιώσεων, ποιος είναι ο αγοραστής;

Και σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το όνειρό τους ;;; Να μας σώσει κάποιος ;;; Όποιος και αν είναι;; Όχι να φτιάξουμε μια Ελλάδα πρότυπο για όλες τις χώρες ;; Μάλλον όχι. Κρίμα. Νόμιζα ότι μετά από 3 χρόνια διαρκής σωτηρίας, δεν θέλουν άλλους σωτήρες … 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/1/14 15:28

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ 3ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ;ΡΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΙΣ Μ Α Λ Α Κ Ι Ε Σ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΙΛΙΚΙΑ ,ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΙΟ ΒΡΟΜΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ,ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΠΙΣΙΝΗ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΤΕ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/14 15:41

    ΜΠΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕ ,ΕΜΠΡΟΣ ΚΟΠΑΔΙ ΑΣ ΑΝΑΦΩΝΗΣΩΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΩΡΡΑΑΑΑΑΑΑΣ ΣΩΡΡΑΑΑΑΑΑΣ ΣΩΡΡΑΑΑΑΑΣ ,Ο ΜΕΓΑΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ .ΕΛΑ ΕΛΑ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΛΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΕΡΟ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/14 15:58

    Πριν μια δεκαετια και ,ειχα περασει για λιγο απο μια παρεα τελειως παλαβων ,και με αυτα που ειχα ακουσει εφριξα ,μαζευαν τοτε λεφτα για καποιον που ειχε ερθει λεγαν απο την ανδρομεδα και τον ειχαν απο κοντα γιατι λεγαν ,ακουσον ακουσον οτι εχε τον βαθμο του ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ στο αστροσκαφος και θα τους ειχε κρατησει θεσεις την καταληλη στιγμη ,για να φυγουν οταν η γη καταστρεφωταν απο τους δρακωνιανους,αυτα που γραφω τα ξερουν αρκετοι ,και για να αναφερω τις παλαβομαρες που ειχα ακουσει στο σχετικα μικρο διαστημα που εμεινα κοντα τους γεμιζω βιβλιο 500 σελιδων ,θελω να ερθω σε επαφη με την ομαδα σωρα εδω στην ροδο ,και να δω εαν μεσα ειναι και αυτοι οι παλαβοι ,τοτε θα πεσει πολυ γελιο ,αν εισαστε μεσα καποιοι απο την παλια παρεα του 2000 τοτε με τον ΣΗΜΑΙΟΦΩΡΟ γραφτε εδω που μπορω να σασ βρω ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/7/14 06:48

    ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΛΥΓΕΡΟΣ? ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΨΗΛΟ IQ ΔΙΑΘΕΤΕΙ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ... Η ΜΗΠΩΣ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΕ ΚΙΟΛΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *