ροή ειδήσεων

"Λευκή εβδομάδα" και στην Ελλάδα; Πρόταση για κλειστά σχολεία για οικογενειακές διακοπές

Τι είναι ο θεσμός της "λευκής εβδομάδας" που προωθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου...
Ένας θεσμός που υφίσταται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, είναι πιθανό να υλοποιηθεί φέτος και στην Ελλάδα, με τα σχολεία να κλείνουν για λίγες μέρες μέσα στον Μάρτιο, στο πλαίσιο της "λευκής εβδομάδας" με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η "λευκή εβδομάδα" ή "σχολική ανάπαυλα", όπως θα τιτλοφορείται για τη χώρα μας ο νέος τουριστικός θεσμός, αποτελεί χρόνιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της ΠΟΞ.

Να σημειωθεί ότι μια πρώτη γεύση του θεσμού είχε πάρει η χώρα μας το 2004, όταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών σε ορεινούς προορισμούς. Τότε μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβέντη, τα καταλύματα του Πηλίου είχαν φιλοξενήσει 5.000 μαθητές.

Στις 4 με 7 Μαρτίου 2014, (μετά την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου), θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, για να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν σε ορεινούς προορισμούς και να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των βουνών μας και τα χιονισμένα τοπία του. Κίνητρο για τέτοιες εξορμήσεις θα δώσουν οι ειδικές χαμηλές τιμές, έως και 50% μειωμένες, στα καταλύματα, που θα οριστεί να ισχύσουν από τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων, για την περιοχή τους αντίστοιχα" δήλωσε σχετικά ο κ. Λεβέντης.

Όσον αφορά τις διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την εφαρμογή του θεσμού, η ΠΟΞ προτείνει να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων, που είναι πέντε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς είτε με την επίσπευση της έναρξης της επόμενης σχολικής περιόδου κατά δύο μέρες συνδυαστικά με την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/1/14 23:15

    ...ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΥΜΗΘΕΊ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...ΤΙ "ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ" ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΗΛΊΘΙΟΙ....ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ....!"ΛΕΥΚΗ" ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ "ΜΑΥΡΕΣ" ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΊΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ....!ΗΛΊΘΙΟΙ...ΣΚΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/14 13:51

    Ελλάδα. Χωρα μεσογειακή. Ο μαλακας που σκεφτηκε την λευκή εβδομάδα ξέρει οτι η χώρα αυτή έχει λίγα χιόνια και το Μάρτη ακόμα λιγότερα. Ξέρει οτι δεν έχει δρόμους να πας στα βουνά. ξέρει οτι δεν υπάρχουν αρκετα ξενοδοχεια για χειμερινό τουρισμό. Ξερει οτι ο γονιος δεν εχει λεφτα για ξενοδοχεια για βενζινη και έχει παραδόσει τις πινακίδες. Ξέρει τελικά οτι είναι μαλακας? Και γιατι η εβδομάδα αυτή να μην ειναι μετα το πάσχα να την ονομάσουμε κόκκινη και να πάμε όλοι στον Βεζούβιο να δούμε το ηφαίστειο που ειναι κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/1/14 13:59

    Από πότε οι ξενοδόχοι απαφασίζουν για το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς? Και ποιός τους είπε ότι και 100 μέρες να κλείσουν τα σχολεία θα πάμε να τους δώσουμε τα λεφτά μας. Προτε'ινω το 2015 να βγάλουν το πρόγραμμα των σχολείων οι νταλικιέριδες και το 2016 οι ζαχαροπλάστες κατα πως τους βολεύει. Το 2017 έχει ήδη βγεί από ττους κτηνίατρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *