ροή ειδήσεων

Σκουπιδότοπος το κλειστό Ακταίον... λόγω αδιαφορίας

Αναγνώστρια:

Καλησπέρα σας
Σήμερα το απόγευμα στις 17.30, πήγα με τα παιδιά μου στο ΑΚΤΑΙΟΝ να παίξουν στην παιδική χαρά. Αυτό που αντίκρισα... με το που έφτασα ήταν ένα χάος. Τα τραπέζια ήταν όλα άνω κάτω, με σκουπίδια (καφέδες, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, μπύρες). Όπως είναι γνωστό το ΑΚΤΑΙΟΝ δεν λειτουργεί αυτή την εποχή, όμως μπορείς να πας με τον καφέ σου να παίξουν τα παιδιά στην παιδική χαρά. Πήγα στο περίπτερο και ζήτησα από την κυρία που ήταν βάρδια εκείνη την ώρα να μου δώσει καμιά σακούλα για να μαζέψω αυτόν τον χαμό, γιατί δεν δέχομαι να παίζουν τα παιδιά μου σε σκουπιδότοπο. Μάζεψα σχεδόν όλα τα τραπέζια και εκείνη την ώρα ήταν άλλες τρεις παρέες. Κοιτούσα όταν θα έφευγαν αν θα "έπιαναν" το μήνυμα, ότι μαζεύουμε τα σκουπίδια μας πριν φύγουμε. Η πρώτη παρέα, σηκώνεται να φύγει, αφήνοντας όλα τα σκουπίδια τους. Τους φώναξα να μαζέψουν και μόνο οι άντρες μάζεψαν. Οι κυρίες απομακρύνθηκαν κουτσομπολεύοντας. Η δεύτερη παρέα τα μάζεψε αλλά δυστυχώς την τρίτη δεν την είδα να φεύγει αφήνοντας τα σκουπίδια τους.
Κάποιος μπορεί να κάνει παράπονα ότι ο Δήμος δεν καθαρίζει, αλλά γιατί δεν σκέφτονται ότι δεν γίνεται πίσω από κάθε πολίτη να υπάρχει και κάποιος της υπηρεσίας καθαριότητας να μαζεύει τα σκουπίδια τους? Όλοι αυτοί ήταν γονείς. Ωραίο παράδειγμα για τα παιδιά τους. Παιδεία δεν είναι τα πτυχία αλλά οι τρόποι καλής συμπεριφοράς. Κάποιοι από αυτούς όταν πάνε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, θα γυρίσουν και θα λένε στους φίλους τους, ότι εκεί που πήγαμε δεν υπήρχε ούτε ένα σκουπιδάκι. Ναι δεν θα υπάρχει, αλλά ο πολίτης εκείνης της χώρας, δεν διανοείται να φύγει από κάπου χωρίς να μαζέψει τα σκουπίδια του.
Στέλνουμε τα παιδιά μας, σχολείο, τους λέμε να είναι καλοί μαθητές, αλλά είναι κακοί πολίτες μια και δεν τους μαθαίνουμε το αυτονόητο. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Λυπάμαι πολύ που ζω σε μια πόλη που οι πολίτες δεν τη σέβονται. ΚΡΙΜΑ

Με εκτίμηση


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *