ροή ειδήσεων

Ουρές… τέλος για τις θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας

Τέλος μπαίνει από τον Μάιο στην ταλαιπωρία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που σχηματίζουν ουρές για θεωρήσεις... βιβλιαρίων υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς, όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη, όπου θα καταχωρείται ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αρχίζει από φέτος δηλώνει πως «με τον νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους, αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ. Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκατ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη».

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις λέει ότι αναμένει τη μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με στόχο μια ρύθμιση που θα προστατεύει και τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *