ροή ειδήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Μέγαρο, σύσκεψη με θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι απαραίτητα να γίνουν στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες θεομηνίες...

Θεωρούμε ότι η παράλειψη πρόσκλησης του χωρικού αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων και κυρίως του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής προδίδουν επικίνδυνη αμέλεια. Ο αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών, που είναι δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων, ασφαλώς και δε συμμετείχε στη σύσκεψη ως αποκλειστικός εκπρόσωπος της Κρεμαστής αλλά ως υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.

Το αποτέλεσμα της απουσίας οποιουδήποτε εκπροσώπου της από τη σύσκεψη ήταν να διαγραφεί - προσωρινά ελπίζουμε - η Κρεμαστή από τις περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τις θεομηνίες. Αυτό είναι φανερό στις εκτεταμένες αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη σύσκεψη, όπου πουθενά δε συμπεριλαμβάνεται η Κρεμαστή στις πληγείσες περιοχές.

Είναι γνωστό στους κατοίκους ότι μετά τη φονική θεομηνία της 22ας Νοεμβρίου 2013 όπου οι εκτεταμένες υλικές ζημιές ήρθαν σαφώς σε δεύτερη μοίρα, η νεροποντή της 2ας Ιανουαρίου 2014 έφερε σε όλους μας μνήμες εφιαλτικές. Το φαινόμενο της υπερχείλισης του Κρεμαστενού ποταμού επαναλήφθηκε και μόνο λόγω της πρόσφατης κακής εμπειρίας όλων μας αποφύγαμε τα χειρότερα.

Δε νομίζουμε ότι ο καθαρισμός του ποταμού αυτού, σε όλο το μήκος του , θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τα έκτακτα αντιπλημμυρικά σχέδια που έχει ανάγκη η περιοχή. Ειδικά μετά τον επιβεβλημένο καθαρισμό των ρεμάτων της Παστίδας και την αύξηση της ταχύτητας και του όγκου των υδάτων που καταλήγουν σε αυτόν, η ανάγκη καθαρισμού του γίνεται ακόμα επιτακτικότερη.

Αν οι αρχές έχουν τη διάθεση να ακούσουν τις προτάσεις όλων των υπολοίπων αιρετών εκπροσώπων της περιοχής και για άλλα αμέσως απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν παρά να μην τους ξεχάσουν, ξανά, στην επόμενη συνάντηση.

Έχουμε αποδείξει ότι η αδιαφορία δεν είναι αποδεκτή από εμάς…

Κουκιάς Μάριος, Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου.
Ανανίας Άγγελος, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής.
Ποδιώτης Τσαμπίκος,Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Εγώ ξέρω ότι χωριά καταστράφηκαν, πλημμύρισαν σπίτια, μαγαζιά και αμάξια, περνούσαν οι πολιτικοί και το έπαιζαν στενοχωρημενοι και ότι θα βοηθήσουν όλοι, έδωσαν 500 ευρώ σε μερικά σπίτια μόνο ενώ οι ζημιές τους ήταν,πάνω από 2.000 ευρώ και στους υπόλοιπους ΤΊΠΟΤΑ..Τα μαγαζιά και τα αμάξια δηλαδη δεν έπαθαν τίποτα; Δεν αξίζουν μια αποζημίωση; Ποιός θα πληρώσει τις ζημιές μας; Αλλά δεν θα περάσετε ξανά όταν θα κοντευουν οι εκλογές; Για περάστε να σας πούμε δύο φωνήεντα..ΆΧΡΗΣΤΟΙ μόνο να τρώτε λεφτά ξέρετε..Υπάρχει ΘΕΌΣ και θα πληρώσετε για τη δυστυχία που σκορπατε στο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *