ροή ειδήσεων

Τι "μαρτυρά" το σώμα μας για την υγεία μας;

Ρυτίδες, «σκασμένα» χείλη, πρησμένα πόδια ή νύχια, έντονη τριχόπτωση ή νύχια με προβλήματα; Δείτε, τι μπορεί να «κρύβουν» τα φαινομενικά αθώα συμπτώματα και λάβετε τα μέτρα σας...


Σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα ή «ραγισμένα» χείλη αποκαλύπτουν πολλά για την υγεία σας. Αν λοιπόν τα χείλη σας «σκάνε» συχνά, αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια αλλεργική αντίδραση, είτε σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες ή σε κάποια μόλυνση. Σπανιότερα, τα «σκασμένα» χείλη κρύβουν το σύνδρομο Sjogren, μια πάθηση του ανοσοποιητικού με κύρια συμπτώματα το ξηρό δέρμα, τα σκασμένα χείλη και τον πόνο στις αρθρώσεις.

Ρυτίδες

Μπορεί να είναι αναπόφευκτες με το πέρασμα του χρόνου, όμως οι ρυτίδες μαρτυρούν πολύ περισσότερα από την ηλικία μας. Ενδεχομένως να είναι ένα εμφανές σημάδι οστεοπόρωσης, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί καθώς βρήκαν κοινά σημεία σύνδεσης ανάμεσα στις ρυτίδες και την υγεία των οστών σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση. Όσο περισσότερες ρυτίδες, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος για χαμηλή οστική πυκνότητα, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες.

Πρησμένα πόδια

Μήπως τα πόδια σας πρήζονται δυσκολεύοντας την καθημερινότητά σας; Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχετε δώσει ιδιαίτερα σημασία στα πρησμένα πόδια σας, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε πως ενδεχομένως δεν έχουν παραμορφωθεί από το… πολύ περπάτημα αλλά μπορεί να υποδηλώνουν μια αφανή, εσωτερική μόλυνση, έναν τραυματισμό που δεν έχει γιατρευτεί, μια παραμελημένη εξάρθρωση ή ένα φαινομενικά απλό στραμπούληγμα.

Τριχόπτωση

Κάθε φορά που λούζεστε μια τούφα από μαλλιά επιπλέει στη μπανιέρα σας. Δυστυχώς, οι τρίχες της κεφαλής σας, εγκαταλείπουν άτακτα το κρανίο σας και εσείς μοιάζετε ανήμποροι να σταματήσετε το φαινόμενο. Ωστόσο, μια σειρά λόγοι μπορεί να συμβάλλουν στην τριχόπτωση, όπως η εγκυμοσύνη, το άγχος, μια ασθένεια, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές καθώς και αλλαγές στις ορμόνες σας. Αναζητήστε την πραγματική αιτία με τη βοήθεια του γιατρού σας και απολαύστε τα πυκνά, πλούσια μαλλιά σας.

Νύχια με προβλήματα

Αν τα νύχια σας δεν είναι λεία και έχουν μικρά βαθουλώματα ή έντονες ραβδώσεις, αν χαρακτηρίζονται από δυσχρωμία ή αν μοιάζουν λιγότερα σκληρά στη «ρίζα» τους, τότε σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό προκειμένου να αναζητήσετε την πραγματική αιτία. Άτομα με ψωρίαση, χρόνιες δερματικές παθήσεις, αρθρίτιδα ή συγκεκριμένες παθήσεις που οδηγούν σε τριχόπτωση, ενδέχεται να παρουσιάζουν προβλήματα στα νύχια.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *