ροή ειδήσεων

Μεγάλος Αδελφός: Πως το iPhone ελέγχει την κάθε μας κίνηση;

Γνωρίζατε ότι η εταιρεία Apple ελέγχει την κάθε σας κίνηση μέσω των συσκευών νέας γενιάς iPhone; Δείτε πώς...

Σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή υπερσύγχρονης τεχνολογίας και ταχύτητας A7, τα νέα iPhone διαθέτουν έναν νέο «συμπληρωματικό επεξεργαστή ανίχνευσης της κίνησης» (σ.σ. pentapostagma.gr – motion coprocessor) τύπου M7.

Οι νέοι αυτοί συμπληρωματικοί επεξεργαστές ελέγχουν την κάθε κίνηση του κατόχου της συσκευής, μέσω της επεξεργασίας δεδομένων απευθείας από τους αισθητήρες του iPhone – και πιο συγκεκριμένα του επιτυχανσιόμετρου, του γυροσκοπίου και της πυξίδας που είναι ενσωματωμένα στην συσκευή – δίχως να απαιτείται η λειτουργία του κεντρικού επεξεργαστή τύπου A7. Επίσης, το iPhone δεν σταματά ποτέ να συλλέγει τα δεδομένα των κινήσεων του κατόχου του εξαιτίας της λειτουργίας της διεπαφής CoreMotion..

Η ίδια η Apple ανακοίνωσε ότι ο επεξεργαστής M7 “μετρά συνεχώς δεδομένα κινήσεων” γεγονός που καθιστά “ικανή την υλοποίηση εφαρμογών νέας γενιάς για την υγεία και την εκγύμναση”. Η Nike είναι η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με την Apple δημιουργώντας μία νέα εφαρμογή με την ονομασία Nike+ Move η οποία θα αξιοποιεί τις τεχνολογίες του GPS και του τσιπ M7 «με στόχο να παρέχει μία νέα εμπειρία στην παρακολούθηση της εκγύμνασης».

Ο επεξεργαστής M7 είναι ένα μικροτσιπ που ελέγχει όλες τις κινήσεις του κατόχου/χρήστη του τηλεφώνου. Οι κινήσεις ενός κατόχου iPhone καταγράφονται συνεχώς, ακόμη και εάν η συσκευή είναι αφημένη σε μία τσέπη ή τσάντα. Ο νέος επεξεργαστής δίδει την δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού αποθήκευσης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με ορατό τον κίνδυνο τα δεδομένα να αποστέλλονται προς τους servers της ίδιας της Apple…

Η κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού σε απόλυτη εφαρμογή.. Η Apple με την πρόφαση της τεχνολογικής καινοτομίας και της εξελιγμένης εμπειρίας των χρηστών προχωρά σε ακόμη μία κίνηση που καταργεί κάθε πλαίσιο ιδιωτικότητας, καθώς θα παρακολουθεί, θα ανιχνεύει, καταγράφει και αποθηκεύει κάθε κίνηση κατόχου νέας συσκευής iPhone.
pentpapostagma.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/1/14 17:31

    ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟ ΕΙΚΟΝΗΔΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΝ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ GPS ΚΑΙ ΑΠΑΛΑΧΤΗΚΕΣ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *