ροή ειδήσεων

Spiegel: «Κατά φαντασίαν θεραπευμένος – Αποτυχημένο κράτος σαν το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν η Ελλάδα»

Γενεές 14 περνά ο γερμανικός Τύπος τον Αντώνη Σαμαρά ...
Spiegel: Οι Βρυξέλλες πιστεύουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 8-10 δισ. νέα βοήθεια
Η αισιοδοξία για την προεδρία είναι... πάτημα για νέες διεκδικήσεις της Αθήνας γράφουν οι Γερμανοί
«Η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μια χώρα χωρίς κράτος»

Δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Spiegel παραληρεί κατά της Ελλάδας. Αλλά αυτή τη φορά δε μένει εκεί. Τα βάζει ευθέως με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί ψεύτη και εκτός πραγματικότητας!

Δίπλα στη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού, το γερμανικό περιοδικό έχει βάλει τον τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος».
Στο άρθρο εξαπολύει μια από τις... γνωστές του επιθέσεις στην Ελλάδα, που τη θεωρεί διαρκή ζητιάνο των Βρυξελλών.

Το Spiegel κάνει λόγο για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ η μεγάλη... χολή έρχεται όταν αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας.

Διερωτάται ο συντάκτης: «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα «αποτυχημένο κράτος»(failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν;». Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η σύμπτωση «πέφτει στο μάτι» με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι παράγοντες των Βρυξελλών εκτιμούν πως η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας 8 έως 10 δισ. ευρώ. «Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία «της ελπίδας», μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό».

Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, οι «θετικοί απολογισμοί» από ελληνικής πλευράς «εξυπηρετούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση –αυτή τη φορά μίας δεύτερης απομείωσης χρέους».

Οι αρθρογράφοι του Spiegel πιστώνουν στην Ελλάδα τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών, ωστόσο καταλήγουν ότι «πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος».

Όπως επισημαίνεται, όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/14 08:51

    χαχαχα λεει τον σαμαρα ψευτη;ντροπη τους και λεει οτι η χωρα δεν εχει κρατος;δηλαδη μια ομαδα αχρηστοι μας κυβερνουν;ντροπη μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/14 17:09

    ΚΑΛΑ Η ΦΑΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΕ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ ,ΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΑΡΚΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ .ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΥΓΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ,ΜΗΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ,ΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ, ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ (ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/1/14 17:19

    ΧΑΖΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΜΕΤΑ ΕΡΕ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙΑ ,ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΦΥΓΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ,ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ,,ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ (ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *