ροή ειδήσεων

Tέλος το ΠΑΣΟΚ! Κι εγένετο η «Δημοκρατική προοδευτική παράταξη» [ΦΩΤΟ]

Διασπώνται ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι!

Καθοριστικές δείχνουν οι εξελίξεις στο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενόψει των ευρωεκλογών και με αιχμή τη συνεργασία με τον αριστερό ή το δεξιό πόλο του νέου δικομματισμού τα κόμματα και οι χώροι αναδιατάσσονται....
ΠΑΣΟΚ τέλος, τώρα «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη»

Από το Περιστέρι ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που εκφράζει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα του Κώστα Σημίτη, προανήγγειλε το τέλος του ΠΑΣΟΚ και την κάθοδο του χώρου στις ευρωεκλογές με τον τίτλο «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το real.gr.

«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Η Παράταξη μπορεί να γίνει το κοινό σπίτι όλων μας. Όλων όσων λέμε ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Όλων όσων αντιπαρατίθενται στην πολιτική της Δεξιάς , τη συντηρητική κουλτούρα, τον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Όλων όσων αρνούνται τον αριστερό λαϊκισμό, τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό που αναπαράγει το παλιό» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συγκέντρωση των «58» ο Γ. Βούλγαρης , ενώ επιτέθηκε στη ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας τη ότι με την πολιτική της ηγεσίας της «περιθωριοποιείται» και εξύμνησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ο Γιάννης Βούλγαρης προανήγγειλε ουσιαστικά προσπάθεια κατά των στελεχών των κομμάτων του χώρου, ζητώντας «να σκίσουμε τις επετηρίδες».





Το σχήμα «Δημοκρατική προοδευτική Παράταξη» είναι σαφές ότι δεν δημιουργείται μόνο ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, όπου ο Γιάννης Βούλγαρης προανήγγειλε τη στήριξη των νυν δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη.



Δημιουργείται και ενόψει των εθνικών εκλογών, είτε αυτές γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, είτε πριν είτε μετά από αυτές, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μην κατέλθει σε αυτές, οδηγούμενο ουσιαστικά σε μία προοπτική … αυτοδιάλυσής του, με «βελούδινη διαδοχή» του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Πολιτικό Συμβούλιο και Επιτροπές

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να δημιουργηθούν έντονες αναταράξεις από την ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ ή έστω το καπέλωμά του από την «Κίνηση των 58». Ήδη ο Κώστας Σκανδαλίδης , με άρθρο του στην Realnews την περασμένη Κυριακή, ζήτησε την εκλογή από τη βάση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα έχει και ένα προβάδισμα στη μάχη της ηγεσίας, ευελπιστώντας προφανώς ότι με την απευθείας εκλογή δεν θα είναι παρά κομματικό στέλεχος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως συγκαλεί για το Σάββατο Πολιτικό Συμβούλιο και για την Κυριακή κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων Επιτροπών που θα ορίσει, για το πρόγραμμα, γα τους «58» και για τις ευρωεκλογές ,όπως έχει γράψει το real.gr.

Ωστόσο δεν θα ορίσει επικεφαλής, αλλά γραμματείες , ενώ οι Επιτροπές θα είναι πολυμελείς.

Εμπόδια στις συνεργασίες του Φ. Κουβέλη με τον Α. Λοβέρδο

Εν τω μεταξύ πρόβλημα σημειώνεται στη συνεργασία του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο . Στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής μεταξύ των δύο ανδρών, ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να διαφώνησε με την ύπαρξη της λέξης Αριστερά στον τίτλο του κόμματος (όπως αποκάλυψε ηRealnews την Κυριακή το νέο όνομα της ΔΗΜΑΡ που συζητείται είναι Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά, δηλαδή ΔΗΜΕΑΡ), με τον Φώτη Κουβέλη να μην συζητά τίτλο χωρίς τη λέξη Αριστερά. Προβλήματα σημειώθηκαν και στο θέμα του προγράμματος και του τρόπου διοίκησης, αν και συζητήθηκαν οι αρχές της αναλογικότητας, της διακριτότητας, του μη ηγεμονισμού και του μη μικρομεγαλισμού.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε θα υπάρξει κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συζητήσουν την υλοποίηση της συμπαράταξης.

Διάσπαση της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ

Παράλληλα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, η μειοψηφία δείχνει να διασπάται με τον πρώην γραμματέα Σπύρο Λυκούδη να επιλέγει την αντιπολίτευση εντός του κόμματος και τα στελέχη που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ να ετοιμάζονται για την έξοδο και τη συνεργασία, στη πλειοψηφία τους, με την «Κίνηση των 58».

Τριχοτομούνται οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχει τριχοτόμηση στους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο με επικεφαλής τον Βαγγέλη Πισία και δεύτερο στη σειρά το Νίκο Χρυσόγονο. Μία ισχυρότατη ομάδα με την Ιωάννα Κοντούλη και τον Γιώργο Καραμέρο οδηγείται σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μία τρίτη με στελέχη όπως ο Νίκος Ράπτης και ο Στασινόπουλος βρίσκονται σε συνεργασία με την «Κίνηση των 58».
πηγή: real.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/14 00:48

    με οτι ονομα και να κατεβετε τον μπουλο μαϛ θα παρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/14 06:15

    ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΌΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/14 09:40

    Μονο μια νέα 21η Απριλίου χρειάζεται και όλοι οι αλήτες πολιτικοί , δημοσιογράφοι και προσσκυνημένοι δικαστικοί,διακοπές δημοσία δαπάνη στα ίμια , για να προσφέρουν και αυτοι εθνικό έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/1/14 09:58

    ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΌΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/1/14 18:47

    ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ , ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ , ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ , ΥΠΟΜΟΝΗ Ο ΜΑ'Ι'ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ,ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ,(ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/1/14 22:14

    Δ.Π.Π.............το νεο ονομα του μπαστοκ'''
    Διεθνες Πρασινοι Προδωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *