ροή ειδήσεων

Τραγικό βίντεο: Οργή στην Ισπανία για τις εξώσεις - Το πρώτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τις 19.567!!

Η αστυνομία της Ισπανίας, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις εξώσεις λόγω χρεών προς το Δημόσιο, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις στη χώρα, με πολίτες... να πετούν πέτρες και ότι άλλο βρουν μπροστά τους στους αστυνομικούς.

Τις συγκλονιστικές αυτές εικόνες, δεν αποκλείεται να τις δούμε σύντομα και στην Ελλάδα, με τους ρυθμούς που προχωρούν οι κατασχέσεις σπιτιών και ιδιοκτησιών!

Τελευταίο θύμα στην Ισπανία ένας 54χρονος με ολική αναπηρία στη Μαδρίτη, στην περιοχή Lavapies.

Ο Αντόνιο Αργκόμπια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικία του εξαιτίας των χρεών που είχε, ενώ δεν ήταν σε θέση να πληρώσει και το ενοίκιο του σπιτιού του.

Οι κάτοικοι της περιοχης αλλά και εκπροσωποι κοινωνικών κινημάτων, αντέδρασαν άμεσα με το που κατάλαβαν τις κινήσεις των Αρχών και συγκεντρώθηκαν μπροστά απο την πολυκατοικία που διαμένει ο Αργκόμπια, με σκοπό να εμποδίσει την είσοδό τους μέσα στο κτίριο.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι άνδρες της αστυνομίας φαίνονται να τραβούν και να σέρνουν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα, ενώ λίγο αργότερα τους χτυπούν επανειλημμένα με τα γκλοπ τους.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση των υπόλοιπων παρευρισκόμενων οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν η μεσολαβήτρια του κινήματος "Σταματήστε τις εξώσεις - Stop Desahucios", δυο φωτορεπόρτερ του Associated Press, καθώς και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας.

«Το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης σε συνδυασμό με τις απώλειες για τους εμπόρους που έχουν πληγεί από τους περιορισμούς μετακίνησης, θα υπερκάλυπτε την καταβολή του ενοικίου μέχρι να βρισκόταν λύση για τη στέγαση του Αντόνιο», δήλωσε μέλος κινήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής τράπεζας της Ισπανίας, οι εξώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τις 19.567, ενώ για ολόκληρο το 2012 υπολογίζονταν στις 23.774, στοιχεία που αναλυτές εκτιμούν ότι στην ουσία θα αποτυπώνουν μια συντριπτική αύξηση των εξώσεων όταν πλέον ολοκληρωθεί η συνολική "εικόνα" για το 2013.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *