ροή ειδήσεων

Δώσαμε 5,2 δισ. σε δίδακτρα

Σε περιόδους σαρωτικής κρίσης με τα εισοδήματα να έχουν κατρακυλήσει τουλάχιστον κατά 40% οι δαπάνες για αγορά αγαθών...και υπηρεσιών εκπαίδευσης μειώθηκαν μόλις κατά 5,4%, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν χθες, στη δημοσιότητα, τα ελληνικά νοικοκυριά δαπάνησαν το 2013 5,2 δισ. ευρώ για δίδακτρα, φροντιστήρια, ιδιαίτερα, μαθήματα ξένων γλωσσών, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.ά., όταν το αντίστοιχο ποσό που είχε δοθεί το 2008 ήταν 5,6 δισ. ευρώ.
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μία μικρή μείωση των μαθητών που πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή μειώθηκαν τα δίδακτρα τόσο στα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Στη μείωση των δαπανών, σύμφωνα με τους ερευνητές, συντέλεσε και το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ενοίκια για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Μέχρι το 2010 η πορεία των διδάκτρων για υπηρεσίες φροντιστηρίων εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών ήταν αυξητική. Έκτοτε, καταγράφεται πτώση στα δίδακτρα ξένων γλωσσών (συνολικά κατά 7,9%), με τις τιμές να επανέρχονται στα επίπεδα του 2008. Η πτώση στα δίδακτρα για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ήταν ακόμη μεγαλύτερη (συνολικά -13,6%), με τις τιμές να επανέρχονται στα επίπεδα του 2006.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:



Πηγή: Έθνος



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *