ροή ειδήσεων

Έτσι κλέβουν 65 ευρω από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κάθε μήνα

Κι όμως η μείωση των εισφορών για την επικουρική σύνταξη αποδεικνύεται παγίδα. Πίσω από τη μείωση η κυβέρνηση έκρυψε μια αύξηση των εισφορών που ουσιαστικά μειώνει αντί να αυξάνει τον μισθό για εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλους.
Με ένα λογιστικό τρικ...

έρχεται η μεγάλη κλοπή του μισθού που μπορεί να φτάσει και τα 65 ευρώ το μήνα, δηλαδή περισσότερα από 700 ευρώ το χρόνο.

Με τρικ μπαίνει εισφορά 3% στο σύνολο των αποδοχών Με την τελευταία ρύθμιση οι κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση έπεσαν στο 3%. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες υπάλληλοι που είχαν εισφορές ακόμη και 5% ή και 7% κερδίζουν αρκετά χρήματα. Η αύξηση κατά μέσο όρο είναι από 9 ως και 17 ευρώ το μήνα. Ωστόσο από αυτό το κράτος είχε απώλειες και έτσι βρέθηκε το τρικ για να μην υπάρξει αύξηση της δαπάνης.

Ποιο είναι το τρικ; Μέχρι τώρα ο νόμος προέβλεπε ότι οι κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση γίνονται ως το ποσό των 1.666 ευρώ. Οι αποδοχές άνω του ποσού αυτού δεν θεωρούνταν συντάξιμες και έτσι δεν έμπαινε εισφορά.

Τώρα όμως και με χθεσινή εγκύκλιο του ΕΤΕΑ καταργείται το όριο των 1.666 και έτσι οι κρατήσεις του 3% γίνονται στο σύνολο των αποδοχών και έτσι οι υπάλληλοι που έχουν ασφαλιστεί μέχρι το 1992 έχουν απώλειες που ξεκινούν από τα 4 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 65 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που φέρνει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” με τις αλλαγές ένας καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με βασικό μισθό 1625 ευρώ και συνολικές αποδοχές 2.134 ευρώ θα χάσει 4,08 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών με βασικό μισθό 1.308 ευρώ και σύνολο αποδοχών 2.201 ευρώ θα χάσει σχεδόν 9 ευρώ το μήνα, ενώ ένας γιατρός του ΕΣΥ με βασικό μισθό 2054 ευρώ και σύνολο αποδοχών 4.892 ευρώ θα χάσει ως και 65 ευρώ το μήνα.
πηγή

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *