ροή ειδήσεων

Ποιον τύπο ανδρών δεν θέλουν να παντρευτούν οι γυναίκες;

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ανδρών που τραβούν τις γυναίκες και ταυτόχρονα τις απωθούν από το να κάνουν μαζί τους μακροχρόνια σχέση ανέδειξε πρόσφατη επιστημονική έρευνα...

Σύμφωνα, λοιπόν, με μελέτη που δημοσιεύεται στο Psychological Science μόλις τρία λεπτά αρκούν ώστε μια γυναίκα να αισθανθεί έλξη από έναν άνδρα με επιβλητικό πλατύ πρόσωπο. Ωστόσο, ο τύπος αυτός του άνδρα δεν δημιουργεί στις γυναίκες το αίσθημα της σιγουριάς με αποτέλεσμα να τους... εκμεταλλεύονται και μετά από λίγο να τους παρατάνε. Με απλά λόγια οι γυναίκες επιλέγουν έναν άνδρα με επιβλυτικό και πλατύ πρόσωπο μόνο για να κάνουν μαζί του μια εφήμερη σχέση και όχι μακροχρόνια.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ανέλυσαν την αναλογία πλάτους και ύψους του προσώπου (fWHR) ως πιθανή ένδειξη την ανδρικής κυριαρχίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μεγαλύτερη αναλογία fWHR, με το πλάτος του προσώπου να υπερισχύει το ύψους, σχετίζεται άμεσα με τη δύναμη, την επιθετικότητα και την επαγγελματική επιτυχία. Σύμφωνα με τους ερευνητές η μεγαλύτερη αναλογία fWHR, λόγω της συσχέτισης με την υψηλή τεστοστερόνη, κάνει έναν άνδρα πιο επιβλητικό και επομένως επιθυμητό ως ερωτικό σύντροφο.
Ετσι, θα μπορούσε άνετα να σκεφτεί κανείς ότι ένας άνδρας με πλατύ πρόσωπο θα είχε μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Ωστόσο το πλάτος του προσώπου συνδέεται άμεσα και με την επιθετικότητα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες πιθανόν να μην επιθυμούν έναν τέτοιο άνδρα για μόνιμη σχέση.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *