ροή ειδήσεων

Θερίζει η πείνα τον Στρατό!

Σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου, προκαλούν όσα αποκαλύπτονται... από επίσημο έγγραφο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αντί οι ένστολοι, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για να κόβεται η όρεξη σε κάθε εχθρό της Ελλάδας, να έχουν διασφαλισμένα τα προς το ζην, διαπιστώνεται ότι οι συνέπειες του Μνημονίου τούς έχουν οδηγήσει σε απίστευτες δυσκολίες, ώστε να κάνουν ουρές στη ΛΑΕΔ για μπορέσουν να σιτιστούν με χαμηλές τιμές και με αξιοπρέπεια τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Οπως επισημαίνει ο Αβραμόπουλος, το ποσοστό των αξιωματικών που επιλέγουν τη Λέσχη Αξιωματικών για φαγητό διπλασιάστηκε (τουλάχιστον) από το 2010! Χαρακτηριστικά «η ΛΑΕΔ εξυπηρέτησε το έτος 2010 περί τους 5.442 σιτιζόμενους, όταν μόνο στο α΄ τρίμηνο του έτους 2013 ο αριθμός αυτών ανέρχεται στους 8.411, εξαντλώντας τα όρια λειτουργίας της» αναφέρει στο έγγραφο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή του Μνημονίου έχουν απολέσει περίπου το 40% του εισοδήματος που είχαν πριν από την κρίση και την ένταξη της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης.

Πάντως, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων Δημήτρη Αβραμόπουλου, ένα σημαντικό μέρος από τις απώλειες αυτές θα επιστρέφει στα στελέχη από το μέρισμα που θα προκύψει από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει και η πρόσφατη υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία δικαιώνονται, και μάλιστα αναδρομικά, οι ένστολοι για περικοπές που τους έχουν γίνει.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κλήθηκε να απαντήσει εγγράφως για τη λειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

«Η παρούσα δημοσιοοικονομική κατάσταση αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και χαμηλού κόστους που προσφέρει η ΛΑΕΔ (πρόκειται για το εμβληματικό κτίριο επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης, δωρεά του ταγματάρχη Πέτρου Σάρογλου) στους δικαιούχους της έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του προς εξυπηρέτηση προσωπικού.

Ενημερώνει ωστόσο, ότι το ΓΕΣ, ως καθ' ύλην αρμόδιο επιτελείο, κρίνοντας επιβεβλημένη την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της ΛΑΕΔ, έχει ενισχύσει τη δύναμη των υπηρετούντων σε αυτήν με στελέχη και οπλίτες θητείας που δύνανται να αντεπεξέλθουν σε απαιτητικές ειδικότητες, οι οποίες σχετίζονται με την παράθεση γευμάτων του εστιατορίου και οι οποίες θέσεις επανδρώνονταν έως σήμερα από εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό, το οποίο έχει μειωθεί αισθητά, λόγω του καθεστώτος κινητικότητας αλλά και των συνταξιοδοτήσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κάνει, εξάλλου, γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του ΠΟΥ (Πίνακας Οργανώσεως και Υλικού) της ΛΑΕΔ, με σκοπό τη στελέχωσή της με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό κατάλληλου αριθμού και ειδικοτήτων, ώστε να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας της.
Β. Θασίτης
Δημοκρατία

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *