επικαιρότητα

Επίθεση ΟΗΕ εναντίον Βατικανού για τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του Βατικανού εξαπέλυσαν τα Ηνωμένα Έθνη, κάνοντας λόγο για συστηματική υιοθέτηση πολιτικών που επιτρέπουν στους ιερείς να κακοποιούν σεξουαλικά χιλιάδες παιδιά...
Σε έκθεσή του, η επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού (CRC) ζητά από την η Αγία Έδρα να ανοίξει τους φακέλους για τα μέλη του κλήρου που «συγκάλυψαν τα εγκλήματά τους» ώστε να τους αποδοθούν ευθύνες.
Η επιτροπή εκφράζει παράλληλα, την «βαθιά της ανησυχία για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας που υπάγονται στην Αγία Έδρα, με κληρικούς να εμπλέκονται στην σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο».
Ο ΟΗΕ κατακεραυνώνει επίσης το Βατικανό για την πρακτική της «κινητικότητας των δραστών» στα πλαίσια της οποίας ιερείς που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, αντί να τιμωρηθούν, μετακινούνται από ενορία σε ενορία εντός της ίδιας χώρας και ενίοτε και στο εξωτερικό.
Τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν από την Αγία Έδρα να «απομακρύνει άμεσα» όλους τους ιερείς που έχουν καταδικαστεί ή θεωρούνται ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τη στάση του Βατικανού απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και την έκτρωση.
Το Βατικανό έχει συστήσει επιτροπή για να πολεμήσει την σεξουαλική κακοποίηση στους κόλπους της Εκκλησίας και αναμένεται αργότερα σήμερα να εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος.

Parapona-Rodou

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης