ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι μας κλέβουν ενέργεια

Την ώρα που η Ελλάδα δεν τολμάει να χαράξει τη δική της ΑΟΖ σε Ιόνιο και Αιγαίο, οι Τούρκοι προχωρούν με τους Γερμανούς σε έρευνες...
στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τα πλούσια κοιτάσματα ένυδρου μεθανίου, που υπάρχουν και στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία γερμανο-τουρκική συνεργασία έρευνας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η έρευνα αυτή γίνεται με συμμετοχή επιστημόνων από το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βρέμης (Τμήμα Θαλασσίων Περιβαλλοντικών Επιστημών) και του πανεπιστημίου Ντοκούτ Εϊλούν της Σμύρνης.
Το γεγονός επιβεβαιώνει με δήλωσή του στο Newsbomb.gr ο Γερμανός καθηγητής Γκέρχαρτ Μπόχρμαν του πανεπιστημίου της Βρέμης, ο οποίος αποκαλύπτει μάλιστα ότι το πρόγραμμα με τους Τούρκους ξεκίνησε το 2002 και υλοποιείται από γερμανικό ερευνητικό σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν και Τούρκοι επιστήμονες.
Δηλαδή εδώ και 12 χρόνια γίνονται έρευνες για υδρίτες (που είναι η πρώτη πηγή του φυσικού αερίου) και μάλιστα πολύ κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά το θέμα δεν απασχολεί (ή μήπως κρύβεται;) από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την ΕΕ αλλά και από γερμανικά και τουρκικά κεφάλαια ιδιωτών.
Επιστημονικές μελέτες που έχει στην κατοχή του το newsbomb.gr έχουν δείξει ότι η ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης και στο Αιγαίο κοντά στο Καστελλόριζο, έχει τα υψηλότερα αποθέματα υδριτών μεθανίου ολόκληρης της Ευρώπης, που είναι η πηγή ενέργειας του μέλλοντος και σε αυτά τα αποθέματα κρύβονται τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/2/14 15:36

    Ρε Χαρδαβελα η πλακα μας κανεις η πηρες χαμπαρι οτι πλεον η χρυση αυγη δεν σταματιεται με τιποτε και κοντα κοντα θα ειναι κυβερνηση οποτε ολοι οι πουλημενοι προδοτες και λαμογια θα κανουν μακρες διακοπες δημοσια δαπανη στις φυλακες ,και αρχισες να παθαινεις κατι σαν αμνησια,,,; αυτοι που τα κανανε γαργαρα ολα και ξεπουλησανε τον ορυκτο πλουτο της πατριδος μας δεν ειναι αυτοι που τοσα χρονια υπεραππιζοσουν με μανια; ασε λοιπον την προσπαθεια, δεν πιανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *