ροή ειδήσεων

Λαφαζάνης σε Τσίπρα: Τι τις θες Αλέξη τις εκλογές άμα δεν μπορείς να κυβερνήσεις;

Δημόσια ομολογία αδυναμίας διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πονοκέφαλος για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει τον εμφύλιο στο κόμμα του πρώτα με την υποψηφιότητα Καρυπίδη και τώρα με τις δηλώσει Λαφαζάνη, να φουντώνει...
Τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra.gr, στο χώρο Cine Κεραμεικός...

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως οι εκλογές δεν κερδίζονται με γκάλοπ και πρόσθεσε πως «για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα». «Πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές σε συνειδήσεις μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε.

«Και εδώ έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας πως το έλλειμμα διαπιστώνεται τόσο στο κατά πόσο ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει την επόμενη ημέρα όσο και για το αν οι εκλογές θα κερδηθούν στις συνειδήσεις των πολιτών.

Ουσιαστικά ο κ. Λαφαζάνης λέει αυτό που λέει όλος ο κόσμος. Ακόμη κι αν πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θεωρούν ικανό να κυβερνήσει. Όμως, τότε γιατί ο κ. Τσίπρας έχει… λυσσάξει για εκλογές μέσα στο 2014; Δεν ξέρει πως όταν εύχεται κάτι μπορεί να σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και να του συμβεί;

Συμπλήρωσε δε, πως η μάχη δεν κερδίζεται με αναδίπλωση, όταν είσαι γονυκλινής, όταν κάνεις εκπτώσεις και όταν συμβιβάζεσαι με αυτούς που θέλεις να νικήσεις. Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δε σημαίνει να μην υπάρχει ευελιξία, αλλά το θέμα είναι να μην έχει εκ των προτέρων ναρκοθετηθεί το έδαφος ώστε ο μόνος δρόμος που θα απομένει να είναι η παράδοση.

Ο κ. Λαφαζάνης, επιπλέον, δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στα ανοίγματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε, βεβαίως, ότι χρειάζονται συμμαχίες, αλλά όχι παλαιού τύπου.

«Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ», είπε και τόνισε πως έτσι δεν διευρύνεται η επιρροή του κόμματος.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως δεν μπορεί να προχωρήσει η Αριστερά που θέλει να έχει μέλλον με ανοίγματα στον αστικό χώρο. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν κύκλοι μέσα στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς που πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι διά της τεθλασμένης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο πώς πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Προέβη, επίσης, στην παραδοχή πως το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να κριθεί μέσα σε εβδομάδες αν όχι και σε ημέρες

«Πρέπει να έχουμε σχέδιο το οποίο θέλει ταχύτητα και αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτές είναι οι εξής:

-Ακύρωση των μνημονίων

-Να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας της δανειακής σύμβασης

-Να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε κάθε περίπτωση

Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική επιλογή εκτός Ευρωζώνης και ότι αυτή η επιλογή θα πρέπει να προβάλλεται στον ελληνικό λαό σαν μία επιλογή που δεν ισοδυναμεί με καταστροφή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στο κόμμα που μπορούν να παίξουν πρωτοπόρο ρόλο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει μία πρωτοβουλία ανασύνθεσης της Αριστεριστεράς και ότι ο κόσμος περιμένει μία νέα ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πάμε μπροστά και θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *