ροή ειδήσεων

Μετάλλια με κομμάτια από... μετεωρίτη στους Ολυμπιακούς του Σότσι [ΦΩΤΟ]

Ξεχάστε την εικόνα των "κλασσικών" μεταλλίων που ξέρατε. Αυτά είναι τελείως διαφορετικά, μοναδικά και συλλεκτικά!...


Κομμάτια του μετεωρίτη Chelyabinsk έχει ενσωματώσει η Ρωσία στα αναμνηστικά μετάλλια που θα δοθούν στους 10 χρυσούς ολυμπιονίκες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στις 15 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ειδικά μετάλλια που θα έχουν μια προστατευτική επικάλυψη νικελίου και θα κοσμούνται με χρυσό και ασήμι. Την ίδια στιγμή άλλα 40 πολύτιμα κομμάτια θα πουληθούν σε ιδιώτες συλλέκτες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα κομμάτια του μετεωρίτη ενσωματώθηκαν στο κέντρο του κάθε αναμνηστικού μεταλλίου από ειδικούς σε ένα εργαστήριο στο Ζλάτουστ, στην περιοχή Chelyabinsk.



Οπως αναφέρει το BBC συνολικά κατά τη διάρκεια των αγώνων που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα θα απονεμηθούν 1.400 μετάλλια, ενώ περίπου 100 ακόμη θα διατηρηθούν στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Ο μετεωρίτης έπεσε πριν από ένα χρόνο ακριβώς σε μια λίμνη στα Ουράλια όρη στην κεντρική Ρωσία. Ο βράχος διαμέτρου 1,5 μέτρου, ανασύρθηκε στη συνέχεια από την παγωμένη λίμνη Chebarkul.



Το σημείο όπου έπεσε ο μετεωρίτης

Η έκρηξη του αστεροειδή πάνω από την Ρωσία, απελευθέρωσε τόση ενέργεια, όση περίπου 500.000 τόνοι εκρηκτικού TNT, στέλνοντας ένα ωστικό κύμα δύο φορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στην περιοχή Chelyabinsk.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *