ροή ειδήσεων

Καταγγελία για υπογραφή... παγίδα! Μια απίστευτη και όμως... ελληνική ιστορία που πρέπει να προσέξουν όλοι οι δανειολήπτες.

Πως το Τ.Τ. παρά το νόμο Κατσέλη, καταφέρνει να δένει τους δανειολήπτες....

Δείτε πώς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη νέα σύνθεσή του ομίλου επιβάλλει εμμέσως στον
δανειολήπτη την καταστρατήγηση της δικαστικής απόφασης εν αγνοία των δικαστικών αρχών και με ποιο τρόπο επιχειρεί να δέσει πισθάγκωνα τους πολίτες!

Η καταγγελία που έφτασε στο newsbomb.gr είναι απίστευτη, πλην όμως αληθινή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Όταν ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη έχει στα χέρια του την απόφαση του ειρηνοδικείου που τον δικαιώνει προβλέποντας την καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού του δανείου κατ΄ αναλογίας των περικομμένων εισοδημάτων του. Δείτε όμως, πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στη νέα σύνθεσή του ομίλου, επιβάλλει εμμέσως στον δανειολήπτη την καταστρατήγηση της δικαστικής απόφασης εν αγνοία των δικαστικών αρχών και με ποιο τρόπο επιχειρεί να δέσει πισθάγκωνα τους πολίτες!

Η ιστορία έχει ως εξής. Στην περίπτωση της δικαίωσης του δανειολήπτη, το δικαστήριο τον καλεί να καταβάλλει κάθε μήνα σε ειδικό λογαριασμό το συγκεκριμένο ποσό. Ο λογαριασμός που οφείλει να καταβληθεί μηνιαίως η δόση γίνεται κατόπιν υποδείξεως των νομικών υπηρεσιών του Τ.Τ. και η κατάθεση γίνεται ως «δέσμευση ποσού δυνάμει της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου».

Η ενυπόγραφη καταγγελία που έχει φθάσει στα χέρια μας προέρχεται από δανειολήπτη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που έχει δικαιωθεί με απόφαση του ειρηνοδικείου βάσει του νόμου Κατσέλη. Όταν ο δανειολήπτης- σύμφωνα με την καταγγελία του- έφθασε μπροστά από το γκισέ της τράπεζας προκειμένου να καταβάλλει την μηνιαία δόση του δανείου, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν αυθαίρετα να υπογράψει χαρτί, ως προϋπόθεση για να έχει δικαίωμα να καταβάλλει τις δόσεις του δανείου εφεξής!

Δηλαδή αν δεν υπέγραφε το χαρτί, οι ιθύνοντες του Τ.Τ. τον απείλησαν- σύμφωνα με την καταγγελία- ότι δεν θα του επιτρέπουν να πληρώνει τις δόσεις που προβλέπονται βάσει της απόφασης του ειρηνοδικείου. Πρόκειται για έναν έμμεσο εκβιασμό, καθώς γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν πληρώσει τις δόσεις ανά μήνα, όπως προβλέπονται, τότε η δικαστική απόφαση καταπέφτει!

Ο δανειολήπτης βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό με τους ιθύνοντες της τράπεζας να τον εκβιάζουν ότι πρέπει εδώ και τώρα να υπογράψει το αυθαίρετο χαρτί που συνέταξε η ίδια η τράπεζα (!!!) και το οποίο έχει τίτλο «Πάγια εξουσιοδότηση χρέωσης καταθετικού λογαριασμού». Σε περίπτωση υπογραφής του, ο δανειολήπτης θα εξουσιοδοτούσε την τράπεζα να προβαίνει- άκουσον άκουσον- στην δέσμευση του ποσού του δανείου ακόμα και στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είτε πεθάνει είτε εκλείψουν τα εισοδήματά του!

Ποιο είναι το κόλπο;
Ότι εξαναγκάζοντας τον δανειολήπτη να υπογράψει το συγκεκριμένο χαρτί- και μάλιστα με την απειλή να μην του επιτρέψουν να καταβάλλει την μηνιαία δόση βάσει δικαστικής απόφασης- στην ουσία του αφαιρούν το δικαίωμα να αποταθεί στο δικαστήριο αν μελλοντικά του περικοπεί εκ νέου η σύνταξή του ή του διακοπεί πλήρως! Στην ουσία τον δένουν χειροπόδαρα και τον στύβουν σαν λεμονόκουπα μέχρι να βρεθεί στο δρόμο αν κάποια στιγμή στο μέλλον είναι ανήμπορος να πληρώνει το δάνειό του!

Γι αυτό και οι φορείς προστασίας των δανειοληπτών συνιστούν μεγάλη προσοχή και φωνάζουν: «Πριν υπογράψετε οτιδήποτε σας ζητούν, συμβουλευτείτε το δικηγόρο σας...».
Όσο το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι απλός θεατής στους εκβιασμούς των τραπεζών, οι δανειολήπτες είναι απροστάτευτοι.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες καταγγελίες...



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *