ροή ειδήσεων

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Οι μελλοντικοί αρουραίοι θα έχουν μέγεθος προβάτου

Τα θηλαστικά εξαφανίζονται και τα τρωκτικά μεγαλώνουν για να πάρουν τη θέση τους...Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας τρόμου, αλλά επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζονται πως πρόκειται για πιθανό φαινόμενο.

“Τα ζώα θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου σε οποιεσδήποτε μορφές τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να αποκτήσουν απογόνους”, υποστηρίζει ο Jan Zalasiewicz, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.
Ο Zalasiewicz παρομοιάζει το εύρημα της μελέτης με την κατάσταση την κρητιδική περίοδο, όταν ζούσαν οι δεινόσαυροι και υπήρχαν πολύ μικρά θηλαστικά -σε μέγεθος αρουραίου η ποντικού. Οι δεινόσαυροι καταλάμβαναν τις μεγαλύτερες οικολογικές θέσεις και αφότου εξαφανίστηκαν, αυτά τα μικροσκοπικά θηλαστικά μπόρεσαν και εξελίχθηκαν σε πολλές διαφορετικές μορφές. Κάποιες από αυτές ήταν πολύ μεγάλες και εντυπωσιακές, όπως βροντοθηρία, άλογα, μαστόδοντες, μαμούθ και ρινόκεροι.
Στο μέλλον, τα σημερινά ποντίκια ενδέχεται να φτάσουν σε μέγεθος του καπιμπάρα ή υδρόχοιρου, του μεγαλύτερου τρωκτικού που υπάρχει στον πλανήτη και φτάνει έως και 80 κιλά.
“Οι αρουραίοι αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ζώων, τα οποία οι άνθρωποι έχουμε βοηθήσει να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον κόσμο και που έχουν προσαρμοστεί επιτυχώς σε πολλά από τα νέα περιβάλλοντα, όπου έχουν βρεθεί”, εξηγεί ο Zalasiewicz τον λόγο για τον οποίο η πρόβλεψή του δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.
“Κάποια σημεία του οικοσυστήματος αδειάζουν και οι αρουραίοι είναι σε καλή θέση να καλύψουν αυτό το κενό”, συμπληρώνει ο Zalasiewicz, πιθανολογώντας ότι οι αρουραίοι θα έχουν σημαντική επίδραση στο γεωλογικό μέλλον της Γης και θα παράγουν “κάποιους αξιόλογους απογόνους“.
Πηγή:econews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *