ροή ειδήσεων

Ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα - Τι έκρυβε το αυτοκίνητο - γιάφκα

Την ώρα που στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν με αγωνία τη βαλλιστική εξέταση στα τρία Καλάσνικοφ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί... σε τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και τις έρευνες για αποτυπώματα και dna στο κλεμμένο ασημί opel astra, ένα ερώτημα πλανάται στα γραφεία του 13ου ορόφου της ΓΑΔΑ: Ετοίμαζαν οι ένοπλες ομάδες επίθεση στα νότια προάστια ή το αυτοκίνητο χρησιμοποιούνταν ως κινητή γιάφκα; Και για ποιο λόγο για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες δεν εμφανίστηκε κάνεις να παραλάβει το κλεμμένο όχημα;

Όλα δείχνουν πως πιθανότατα τα όπλα ήταν αφεθεί στο πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου προκειμένου κάποια στιγμή να παραληφθούν από άλλα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να έτοιμα προς χρήση. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει κάποιες περίεργες συμπτώσεις που ίσως φωτογραφίζουν ποιοι – πιθανότατα – κρύβονται πίσω από το οπλόστάσιο της οδού Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο:

• Το ασημί opel εκλάπη από την Κερατέα την 1η Ιανουαρίου, ημέρα αδείας του Χριστόδουλου Ξηρού. «Φορούσε» μόνο πίσω πινακίδα κυκλοφορίας η οποία ανήκει σε άλλο αυτοκίνητο και για την οποία δεν είχε δηλωθεί κλοπή.

• Είχε αφεθεί έξω από ένα εγκαταλελειμμένο την τελευταίο δεκαετία σπίτι προκειμένου να μην τραβά τα βλέμματα των ενοίκων μιας κατοικημένης πολυκατοικίας. Πιθανότατα είχαν σκοπό να αφήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί το κλεμμένο αυτοκίνητο.

• Ρουκέτες RPG έχουν χρησιμοποιήσει στα παρελθόν η 17 Ν με ειδικό χειριστεί τον Χριστόδουλο Ξηρό και ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη. Με ρουκέτα χτύπησαν τον Ιανουάριο του 2007 την αμερικανική πρεσβεία. Πριν ένα χρόνο σε ίδιο οπλισμό προσπάθησαν οι αντάρτες πόλης να χτυπήσουν τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού, όμως λόγω τεχνικού προβλήματος χρησιμοποιήθηκαν τελικά Καλάσνικοφ.

Μ’ αυτά τα δεδομένα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Οι εκτιμήσεις τους ότι ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα επιβεβαιώθηκαν μερικώς και πλέον προσπαθούν να ανιχνεύσουν αν οι ένοπλες ομάδες προχωρήσουν σε αλλαγή σχεδίων.

Αξίζει να τονισθεί πως από τις 18 Ιανουαρίου που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο (οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από κάτοικο της περιοχής για το περίεργο αυτοκίνητο) ήταν σε διαρκεί επιτήρηση και μάλιστα σε καλυμμένα οχήματα βρισκόταν πάνοπλοι αστυνομικοί έτοιμοι να δώσουν μάχη με τους τρομοκράτες.

Αν οι δράστες δεν πήγαν να παραλάβουν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο βαρύς οπλισμός γιατί αντελήφθησαν ότι το είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί ή γιατί δεν είχε φτάσει ακόμα η προκαθορισμένη ώρα.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισαν σήμερα το μεσημέρι να ανοίξουν το ύποπτο όχημα καθώς είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον άρχισε να τραβά τα βλέμματα των κατοίκων της περιοχής και υπήρχε ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί.
Πηγή: www.protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *